Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της κύριας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της κύριας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της κύριας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN).

2

3 Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της δευτερεύουσας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN).

4 Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα βρίσκει τον ανάστροφο ενός πίνακα Α(NxM) και θα τον τοποθετεί σε ένα πίνακα B(MxN).

5 Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα αντικαθιστά ένα τετραγωνικό πίνακα Α(NxΝ) με τον ανάστροφό του.
Είναι δυνατό η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί σε μη τετραγωνικό πίνακα; ΟΧΙ

6 Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα αθροίζει τα στοιχεία ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxΝ) που βρίσκονται κάτω από την κύρια διαγώνιο. Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα αθροίζει τα στοιχεία ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxΝ) που βρίσκονται πάνω από την κύρια διαγώνιο.

7 Έστω ο πίνακας: Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα δημιουργεί τον Α χωρίς χρήση της εντολής ΔΙΑΒΑΣΕ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η άσκηση μπορεί να λυθεί με 5 τρόπους τουλάχιστον).


Κατέβασμα ppt "Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της κύριας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google