Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς
Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς. Θέλουμε να αντιγράψουμε τα στοιχεία του Α σε πίνακα Β επίσης χιλίων θέσεων έτσι ώστε τα μη μηδενικά στοιχεία του Α να τοποθετηθούν στην αρχή του Β (διατηρώντας την αλληλουχία που είχαν στον Α), ακολουθούμενα από τα μηδενικά στοιχεία του Β.

2 Έστω πίνακας Α[500] με περιεχόμενο φυσικούς αριθμούς
Έστω πίνακας Α[500] με περιεχόμενο φυσικούς αριθμούς. Να γράψετε αλγόριθμο ο οποίος θα υπολογίζει το μέσω όρο των άρτιων στοιχείων του Α. Ο αλγόριθμος θα πρέπει να καλύπτει και το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άρτιων τιμών στον Α.

3 Καρκινικός ονομάζεται ο αριθμός που έχει συμμετρικά ψηφία
Καρκινικός ονομάζεται ο αριθμός που έχει συμμετρικά ψηφία. Για παράδειγμα ο είξναι καρκινικός, ενώ ο δεν είναι. Να γράψετε αλγόριθμο που θα ορίζει ένα πίνακα 10 θέσεων και θα εισάγει σε κάθε θέση του ένα από τα ψηφία ενός αριθμού το πολύ δεκαψήφιου. Ακολούθως, θα ελέγχει αν ο αριθμός είναι καρκινικός.

4 Για περιττό πλήθος ψηφίων
Εναλλακτικός τρόπος διατύπωσης της συνθήκης τερματισμού των επαναλήψεων Για άρτιο πλήθος ψηφίων

5 Έστω πίνακας Α[ΝxΝ] που περιέχει φυσικούς αριθμούς

6 Η επόμενη άσκηση είναι η πιο σημαντική της ημέρας:
Υλοποιεί την Κλιμακωτή Χρέωση μέσω πίνακα, ΧΩΡΙΣ χρήση της Δομής Πολλαπλής Επιλογής! Η έκταση του αλγόριθμου είναι αυτή που βλέπετε και ανεξάρτητη από το πλήθος των γραμμών του πίνακα δεδομένων της Κλιμακωτής Χρέωσης. Δηλ. και 20 κλιμάκια να περιλάμβανε η εκφώνηση, ο αλγόριθμος θα παρέμενε ο ίδιος! Για να κατανοήσετε καλύτερα τη λογική του αποσπάσματος αλγόριθμου που ακολουθεί, κάντε νοερή εκτέλεση για διάφορες τιμές των δεδομένων εισόδου (τεμάχια), χωρίς να παραλείψετε την περίπτωση όπου τα τεμάχια είναι περισσότερα των 78

7 Μια εταιρεία προωθεί τα προϊόντα της εφαρμόζοντας το καθεστώς της κλιμακωτής χρέωσης ως ακολούθως:
Η τελευταία γραμμή σημαίνει ότι τα τεμάχια πλέον των 78 χρεώνονται προς 0,9€ το καθένα. Υποθέστε ότι τα παραπάνω δεδομένα έχουν ήδη εισαχθεί στη μνήμη του Υπολογιστή σε πίνακα Κλ[7,2]. Να γράψετε απόσπασμα αλγόριθμου το οποίο θα διαβάζει το ύψος μιας παραγγελίας (σε τεμάχια) και θα εμφανίζει το κόστος της.


Κατέβασμα ppt "Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google