Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασφάλεια στο διαδίκτυο

2 Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας
Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους.

3 Εκτός από τις πολλές πληροφορίες, τη ψυχαγωγία, την επικοινωνία με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και πολλά άλλα που προσφέρει το διαδίκτυο, επιφέρει και πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας όταν το χρησιμοποιούμε.

4 Κατά την πλοήγηση στους χώρους του Διαδικτύου είναι καλό να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω
Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες. Η κοινοποίηση των προσωπικών στοιχείων του χρήστη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφία, κωδικοί πρόσβασης, αριθμός πιστωτικών καρτών, κ.λπ.) είναι καλό να αποφεύγεται. :

5 Η χρήση του υπολογιστή ως μέσου απασχόλησης του παιδιού χωρίς την παρουσία ενηλίκου είναι καλό να αποφεύγεται. Ο υπολογιστής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ηλεκτρονική babysitter! .

6 Ο Μιχάλης είναι 11 ετών και ασχολείται με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Είναι κοινωνικός, έχει πολλούς φίλους στο σχολείο και μάλιστα είναι κορυφαίος επιθετικός στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου. Τους τελευταίους μήνες άρχισε να ασχολείται με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μπάσκετ στο διαδίκτυο στο οποίο παίζουν και οι φίλοι του. Το πρωί ο Μιχάλης έπαιζε στο σχολείο με τους φίλους του ποδόσφαιρο. Το απόγευμα έμπαινε στο διαδίκτυο για να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι και να βρει πληροφορίες για τις εργασίες του. Σιγά, σιγά, δίχως να το καταλάβει ο Μιχάλης περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή με αποτέλεσμα την υπόλοιπη μέρα να μην έχει χρόνο για τους φίλους του. Εκτός από χρόνο ο Μιχάλης δεν είχε πια ενέργεια και ένοιωθε μονίμως κουρασμένος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιδόσεις του στην ομάδα. Στο τέλος , οι γονείς και οι φίλο του Μιχάλη , κάθισαν και του εξήγησαν πως ενώ είναι πολύ ωραίο να ασχολείται με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές χρειάζεται να τα κάνουμε όλα με μέτρο! Από τότε ο Μιχάλης περιορίζει τον χρόνο που ασχολείται με το διαδίκτυο στα 90’ , που είναι και ο χρόνος που συνιστούν οι ειδικοί.

7 Στη διεύθυνση http://www. safeline
Στη διεύθυνση έχουμε ίσως τη μοναδική ελληνική ανοικτή γραμμή για καταγγελία παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

8 Σε ποιό κόσμο ζεις… Βίντεο στο youtube


Κατέβασμα ppt "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google