Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 2o Η προσέγγιση της αλήθειας: Η προσέγγιση της αλήθειας: Μια βασανιστική αλλά και συναρπαστική περιπλάνηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 2o Η προσέγγιση της αλήθειας: Η προσέγγιση της αλήθειας: Μια βασανιστική αλλά και συναρπαστική περιπλάνηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 2o Η προσέγγιση της αλήθειας: Η προσέγγιση της αλήθειας: Μια βασανιστική αλλά και συναρπαστική περιπλάνηση.

2 Ο πολιτισμός των ανθρώπων εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι έχουν πάψει να ικανοποιούνται από τους μύθους και αναζητούν νέες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν.

3 Ο άνθρωπος πάντα αναρωτιόταν για: Την αρχή και το τέλος του κόσμου. Το σκοπό της δημιουργίας. Το νόημα της ζωής.

4 Νέες απαντήσεις δίνονται από τους φιλόσοφους και τους τραγικούς ποιητές.

5 Τραγικοί ποιητές ΑριστοφάνηςΕυριπίδηςΣοφοκλής Αισχύλος

6 Βελλεροφόντης Ο ήρωας της τραγωδίας Βελλεροφόντης μαζί με το φτερωτό του άλογο, τον Πήγασο, προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό και να ανακαλύψει τα μυστικά των θεών. Ευριπίδης

7 Οι Ίωνες Φιλόσοφοι ψάχνουν να βρουν την αρχή του κόσμου και της ανθρώπινης ζωής. Θαλής Αναξίμανδρος Αναξιμένης Ηράκλειτος

8 Για το Θαλή όλα ξεκινούν από το νερό.

9 Ο Αναξίμανδρος θεωρεί αρχή των πάντων το άπειρο.

10 Ο Αναξιμένης πιστεύει ότι όλα αρχίζουν από τον αέρα.

11 Ο Ηράκλειτος θεωρεί ότι η αρχή του κόσμου είναι η φωτιά.

12 Αργότερα εμφανίζεται στην αρχαία Αθήνα ο Σωκράτης που κηρύττει : «ένα μόνο γνωρίζω ότι δε γνωρίζω τίποτα» και αναζητά την αλήθεια με το διάλογο.

13 Βούδας Ο Βούδας αναρωτιέται για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από τον πόνο. Η απάντηση βρίσκεται στη λύτρωση του ανθρώπου από τη μετενσάρκωση.

14 Φλεγόμενη βάτος Με την αποκάλυψη της φλεγόμενης Βάτου στο Μωυσή, αρχίζει μια περίοδος αναμονής και προετοιμασίας των ανθρώπων για να δεχτούν το Χριστό τη μία και μοναδική Αλήθεια.

15 Νέες απαντήσεις Τραγικοί ποιητές Αισχύλος Σοφοκλής Αριστοφάνης Ευριπίδης Αναξίμανδρος( άπειρο) Φιλόσοφοι Θαλής ( νερό) Αναξιμένης(αέρας) Ηράκλειτος(φωτιά) Σωκράτης Βούδας (Ινδία) Η απάντηση βρίσκεται στη λύτρωση του ανθρώπου από τη μετενσάρκωση Μωυσής( φλεγόμενη βάτος) Προετοιμασία του ανθρώπου να δεχτεί τη μία και μοναδική αλήθεια, το Χριστό Τραγωδία με ήρωα τον Βελλεροφόντη ( ψάχνει τα μυστικά των θεών) Ένα ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω Θρησκευτικά- Μάθημα 2


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 2o Η προσέγγιση της αλήθειας: Η προσέγγιση της αλήθειας: Μια βασανιστική αλλά και συναρπαστική περιπλάνηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google