Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δον Κιχώτης Από την Ε΄2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δον Κιχώτης Από την Ε΄2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δον Κιχώτης Από την Ε΄2

2 Εξώφυλλα

3 Νάτια Δημητρίου

4 Νεκταρία Δρουσιώτη

5 Σαλώμη Τερσενίδου

6 Πορτρέτα ηρώων Κούτα Άννα Ιωάννου Χριστίνα Παύλου Ζήνων
Τσαχαλίδης Νικόλας

7 Δον Κιχώτης Χαρακτήρας: Ο xαρακτήρας του Δον Κιχώτη μοιάζει να είναι: πεισματάρης και ευαίσθητος κάποιες φορές. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ακούραστος και τολμηρός με όλες αυτές τις τρομερές του περιπέτειες. Συνήθειες: Οι συνήθειες του είναι πως διαβάζει βιβλία. Ακόμη, του αρέσει να φαντάζεται και να κάνει εκστρατείες δηλαδή να παλεύει με άλλους εχθρούς. Εμφάνιση: Η εμφάνιση του Δον Κιχώτη είναι γέρικη και έχει μεγάλα λευκά γένια. Επίσης είναι λεπτός και λίγο ψηλός.

8 Δον Κιχώτης

9 Σάντσο Πάντσα Χαρακτήρας: Ο χαρακτήρας του Σάντσο Πάντσα είναι αγαθός. Ακόμα είναι φτωχός αλλά τίμιος οικογενειάρχης που χαμογελά συνέχεια. Επίσης, είναι λίγο αφελής και λίγο χαζός. Εμφάνιση: Ο Σάντσο είναι λίγο παχουλός με κοντά μαλλιά. Επίσης είναι λίγο κοντός και φοράει πάντα ένα ψάθινο καπέλο. Συνήθειες: Ο Σάντσο δεν έχει και ιδιαίτερες συνήθειες, συνήθιζε να μένει με την οικογένιά του στο φτωχικό του σπίτι ώσπου και εμφανίστηκε ο Δον Κιχώτης!

10 Σάντσο Πάντσα

11 Δουλτσινέα Εμφάνιση: Την φανταζόμαστε όπως την φανταζόταν ο Δον Κιχώτης δηλαδή όμορφη με γαλανά μάτια. Ακόμα με πολύ μακριά μαλλιά. Χαρακτήρας: Η Δουλτιτσένια έχει πολύ καλό χαρακτήρα! Είναι ευγενική! Ακόμα είναι πολύ έξυπνη.

12 Δουλτσινέα

13 Περιλήψεις

14 Περίληψη:Δον Κιχώτης του Μικέλ Ντε Θερβάντες
Περίληψη 1 Περίληψη:Δον Κιχώτης του Μικέλ Ντε Θερβάντες Ο Δον Κιχώτης,είναι ενας ξέγνoιαστος, ονειροπόλος και ίσως και λίγο χαζούλης άνθρωπος ο οποίος νομίζει πως είναι ιππότης και πολεμά οτιδήποτε του φαίνεται σαν τέρας ή κακός μάγος. Επίσης, ο Δον Κιχώτης, έχει και έναν ‘’ιπποκόμο’’ το Σάντσο Πάντσα. Κι ο Σάντσο μπορεί να είναι λίγο χαζούλης αλλά και πολύ πονηρούλης. Μαζί, αυτοί οι 2 ‘’ήρωες’’ έζησαν πάρα πολλές περιπέτειες. Άλλες ωραίες, άλλες με αγωνία και κάποιες άλλες με πολύ κίνδυνο. Μία απ΄ όλες αυτές τις περιπέτειες είναι κι αυτή που θα σας δείξουμε στο θεατράκι που θα σας παίξουμε. Αρέστης Κωνσταντίνου, Ελισάβετ Σάββα, Νικολέτα Ίακομπ, Κώστας Κοτανίδης, Νεκταρία Δρουσιώτη

15 Περίληψη 2 Ο Aλόνσο Κιχάδα ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσαν τα ιπποτικά παραμύθια. Μια μέρα αποφάσισε να γίνει και αυτός ιππότης και το όνομα πού έβαλε στον εαυτό του ήταν φανταστικό: Δόν Κιχώτης Ντελαμάνσα. Μέτα από λίγες μέρες είδε μια κοπέλα και την ερωτεύτηκε: ήταν Δουλτσινέα. Έζησε διάφορες περιπέτειες. Ήταν όμως όλες φανταστικές και στο τέλος ο Δόν Κιχώτης σταμάτησε να είναι ιππότης γιάτι μονομάχησε με έναν ιππότη που αν νικούσε θα έπρεπε να επιστρέψει στην Δουλτσινέα του και έτσι έγινε. Ανδριάνα Τρύφωνος, Δέσπω Χριστοδούλου, Σαλώμη Τερσενίδου, Αναστασία Κολπατζίδου, Χρήστος Δεμουρτσίδης

16 Συνεντεύξεις Νάτια Δημητρίου Βερόνικα Νικόλοβα Παύλος Βασιλειάδης
Αλέξης Παναγασίδης

17 Συνέντευξη από Δον Κιχώτη
Γεια σας! -Γεια. -Θα θέλαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις, αν συμφωνείτε και εσείς! -Φυσικά και συμφωνώ! -Λοιπόν αρχίζουμε. Σας άρεσαν οι περιπέτειες που ζήσατε; -Ναι, πάρα πολύ. -Ποια ήταν η αγαπημένη σας περιπέτεια; -Δεν ξέρω όλες μου άρεσαν. -Ο Ροσινάντης ήταν καλός μαζί σας; -Ναι! Ήταν πάρα πολύ καλός! -Πόσα βιβλία διαβάσατε σε όλη σας τη ζωή; -Δεν έχω ιδέα! Αλλά ξέρω ότι είναι πάρα πολλά! -Εντάξει… Ο Σάντσο Πάντσα ήταν καλός μαζί σας; -Ναι πολύ! -Τελειώσαμε κύριε Δον Κιχώτη. Σας ευχαριστούμε… Γεια σας! -Εγώ ευχαριστώ… Γεια σας!

18 Συνέντευξη από Ροσινάντη
Γεια σας! -Γεια σας. -Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε μερικές ερωτήσεις… Λοιπόν σας άρεσαν οι περιπέτειες με τον Δον Κιχώτη; -Μα και φυσικά μου άρεσαν! -Γιατί σας άρεσαν; -Επειδή είχαν πλάκα! -Γιατί είχαν πλάκα; -Επειδή ο Δον Κιχώτης είχε φαντασία. -Εντάξει. Συνεχίζουμε… ήταν καλός ο Δον Κιχώτης μαζί σας; -Ναι! -Ήταν τρομακτικές οι περιπέτειες που περάσατε; -Όχι καθόλου! -Ποια περιπέτεια από όλες σας άρεσε πιο πολύ; -Εκείνη με τους ανεμόμυλους που ο Δον Κιχώτης νόμιζε πώς ήταν γίγαντες! -Εντάξει… Ευχαριστούμε! Γεια σας.

19 Δραματοποιήσεις

20 «Ο ιππότης της ελεεινής μορφής»

21 «Η συνάντηση με τη Δουλτσινέα»


Κατέβασμα ppt "Δον Κιχώτης Από την Ε΄2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google