Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα. Εννιά χρόνια πολεμούσαν οι Αχαιοί με τους Τρώες. Τον δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αγαμέμνονας με τον Αχιλλέα. Εννιά χρόνια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα. Εννιά χρόνια πολεμούσαν οι Αχαιοί με τους Τρώες. Τον δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αγαμέμνονας με τον Αχιλλέα. Εννιά χρόνια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα

2 Εννιά χρόνια πολεμούσαν οι Αχαιοί με τους Τρώες. Τον δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αγαμέμνονας με τον Αχιλλέα. Εννιά χρόνια πολεμούσαν οι Αχαιοί με τους Τρώες. Τον δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αγαμέμνονας με τον Αχιλλέα. Ο Αγαμέμνονας είχε μια σκλάβα την Χρυσηίδα. Πατέρας της ήταν ο ιερέας του Απόλλωνα Χρύσης. Ο Χρύσης ήρθε από την Τένεδο με δώρα, το χρυσό ραβδί και τα ιερά στεφάνια του θεού, για να παρακαλέσει τον Αγαμέμνονα να πάρει πίσω την κόρη του. Ο Αγαμέμνονας είχε μια σκλάβα την Χρυσηίδα. Πατέρας της ήταν ο ιερέας του Απόλλωνα Χρύσης. Ο Χρύσης ήρθε από την Τένεδο με δώρα, το χρυσό ραβδί και τα ιερά στεφάνια του θεού, για να παρακαλέσει τον Αγαμέμνονα να πάρει πίσω την κόρη του. Ο Αγαμέμνονας όμως έδιωξε το γέροντα θυμωμένος. Ο Αγαμέμνονας όμως έδιωξε το γέροντα θυμωμένος. Ο Χρύσης παρακάλεσε τον θεό να τον βοηθήσει. Ο Χρύσης παρακάλεσε τον θεό να τον βοηθήσει. Ο Απόλλωνας πήγε αόρατος στο στρατόπεδο των Αχαιών και άρχισε με τα βέλη του να σκοτώνει ζώα και ανθρώπους. Ο Απόλλωνας πήγε αόρατος στο στρατόπεδο των Αχαιών και άρχισε με τα βέλη του να σκοτώνει ζώα και ανθρώπους. Φοβερή αρρώστια έπεσε ανάμεσα στους Αχαιούς και πέθαιναν. Φοβερή αρρώστια έπεσε ανάμεσα στους Αχαιούς και πέθαιναν. Ο Χρύσης παρακαλάει τον Αγαμέμνονα

3 Εννιά μέρες κράτησε το κακό. Τη δέκατη μέρα ρώτησαν το μάντη Κάλχα γιατί τους βρήκε τέτοια συμφορά. Εννιά μέρες κράτησε το κακό. Τη δέκατη μέρα ρώτησαν το μάντη Κάλχα γιατί τους βρήκε τέτοια συμφορά. Ο Κάλχας τους είπε πως ο Απόλλωνας είναι θυμωμένος γιατί ο Αγαμέμνονας δεν σεβάστηκε το Χρύση. Ο Κάλχας τους είπε πως ο Απόλλωνας είναι θυμωμένος γιατί ο Αγαμέμνονας δεν σεβάστηκε το Χρύση. Ο Αγαμέμνονας έστειλε τότε τη Χρυσηίδα στον πατέρα της. Ο Αγαμέμνονας έστειλε τότε τη Χρυσηίδα στον πατέρα της. Διέταξε όμως να φέρουν στη σκηνή του τη σκλάβα του Αχιλλέα, Βρισηίδα. Διέταξε όμως να φέρουν στη σκηνή του τη σκλάβα του Αχιλλέα, Βρισηίδα. Ο Αχιλλέας θύμωσε πολύ με αυτή την προσβολή και θέλησε να σκοτώσει τον Αγαμέμνονα.Τον σταμάτησε όμως η θεά Αθηνά. Ο Αχιλλέας θύμωσε πολύ με αυτή την προσβολή και θέλησε να σκοτώσει τον Αγαμέμνονα.Τον σταμάτησε όμως η θεά Αθηνά. Ο Αχιλλέας κλίστηκε στη σκηνή του και ορκίστηκε να μην ξαναπολεμήσει. Ο Αχιλλέας κλίστηκε στη σκηνή του και ορκίστηκε να μην ξαναπολεμήσει. Ο Αγαμέμνονας παίρνει τη Βρισηίδα στη σκηνή του


Κατέβασμα ppt "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θυμός του Αχιλλέα. Εννιά χρόνια πολεμούσαν οι Αχαιοί με τους Τρώες. Τον δέκατο χρόνο μάλωσαν ο Αγαμέμνονας με τον Αχιλλέα. Εννιά χρόνια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google