Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ιδομενέας ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα [αδελφός, λοιπόν του Μόλου ].Ο ίδιος είχε διακριθεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ιδομενέας ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα [αδελφός, λοιπόν του Μόλου ].Ο ίδιος είχε διακριθεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ιδομενέας ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα [αδελφός, λοιπόν του Μόλου ].Ο ίδιος είχε διακριθεί για την αντρειοσύνη του στον Τρωικό πόλεμο.

3 Στην ραψωδία Β στ. 402: μαθαίνουμε ότι ανήκει στην ομάδα των γερόντων των Παναχαιών. Στην ομάδα αυτή άνηκαν ο Νέστορας και ο Ιδομενέας, οι δυο Αίαντες, ο Διομήδης, ο Οδυσσέας, ο Μενέλαος και ο Αγαμέμνωνας.

4 Στη ραψωδία Γ: στους στίχους 230-233 η Ελένη μιλάει για αυτόν με τα καλύτερα λόγια, λέγοντας πως στέκεται σαν θεός μέσα στο πλήθος. Η ίδια τονίζει ότι ο άνδρας της, ο Μενέλαος, τον είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές, όταν ερχόταν από τη Κρήτη [στιχοι232-233 ].

5 Στην Ραψωδία Δ στ. 253 : βλέπουμε ότι παρομοιάζεται σαν αγριόχοιρος για την τόλμη του. Στη ραψωδία Ν στ. 361: μαθαίνουμε πως ο Ιδομενέας ήταν ‘μεσαιπόλιος’ δηλαδή μισοασπρομάλλης. στ.449: Βλέπουμε τον Ιδομενέα να λέει την γενεά του.

6 Στην ραψωδία Ψ στ. 448: Βλέπουμε ότι καθώς όλοι παρακολουθούν τον αγώνα αρματοδρομίας προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου, ο Ιδομενέας καυγαδίζει με τον Αίαντα του Οιλέα, για το ποιος θα βγει πρώτος.

7 Επομένως συμπεραίνουμε ότι και αυτός παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον δεκάχρονο πόλεμο του Ιλίου(Τροίας).

8 ΟΜΑΔΑ… Μαρκούρη Ειρήνη Παπαγιαννίδη Λίλιαν Β.3


Κατέβασμα ppt "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ιδομενέας ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα [αδελφός, λοιπόν του Μόλου ].Ο ίδιος είχε διακριθεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google