Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Θεοί Οι Μυθικοί Ήρωες Τα Μυθικά Πλάσματα. Οι 12 θεοί του Ολύμπου είναι οι αρχαιότεροι ίσως θεοί που υπήρξαν ποτέ. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Θεοί Οι Μυθικοί Ήρωες Τα Μυθικά Πλάσματα. Οι 12 θεοί του Ολύμπου είναι οι αρχαιότεροι ίσως θεοί που υπήρξαν ποτέ. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Θεοί Οι Μυθικοί Ήρωες Τα Μυθικά Πλάσματα

2 Οι 12 θεοί του Ολύμπου είναι οι αρχαιότεροι ίσως θεοί που υπήρξαν ποτέ. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω: Δίας, Ποσειδώνας, Ήρα, Αφροδίτη, Ερμής, Απόλλωνας, Άρτεμις, Δήμητρα, Εστία, Αθηνά και πάρα πολλοί ακόμη.

3 Οι Μυθικοί Ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας ήταν κάποιοι από τους γενναιότερους και δυνατότερους πολεμιστές της αρχαιότητας. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στην εικόνα αλλά και παρακάτω: Ηρακλής, Οδυσσέας, Αχιλλέας, Ιάσωνας κ.τ.λ.

4 Τα μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας είναι αμέτρητα: είναι οι 12 άθλοι του Ηρακλή, οι κένταυροι και πλάσματα που ζούσαν στη φύση. Υπήρξαν και άλλα πολλά όπως ήταν και οι δεινόσαυροι και πολλά άλλα !

5 Ο Δίας ή Ζευς στην Ελληνική μυθολογία είναι ο νεότερος γιος του Κρόνου (εξού και το πατρωνυμικό Κρονίδης που αναφέρεται περισσότερο στην Οδύσσεια) και της Ρέας, εγγονός του Ουρανού και της Γαίας. Είναι η ύψιστη θεότητα του αρχαιοελληνικού πανθέου, καθώς και θεός του ουρανού και του κεραυνού. Ο Δίας υπήρξε ανέκαθεν μετεωρολογικός θεός, ελεγκτής της αστραπής, του κεραυνού και της βροχής και επίσης ήταν ο δυνατότερος και σπουδαιότερος θεός όλων των μυθολογικών όντων και θεών.

6 Η μητέρα του Αλκμήνη ήταν παντρεμένη με τον Αμφιτρύωνα, με τον οποίον κατέφυγαν στη Θήβα, επειδή ο Αμφιτρύωνας είχε δολοφονήσει τον Ηλεκτρύωνα κατά λάθος (πατέρα της Αλκμήνης και γιο του Περσέα). Ο Δίας πήρε τη μορφή του Αμφιτρύωνα και κοιμήθηκε με την Αλκμήνη. Πριν γεννηθεί ακόμα ο Ηρακλής, ο Δίας ανήγγειλε στους Θεούς ότι θα γεννηθεί από την Αλκμήνη απόγονος του Περσέα, που θα βασιλεύσει στον Θρόνο των Περσίδων. Όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής, η Ήρα, η γυναίκα του Δία, η οποία τον ζήλευε για τις απιστίες του, έστειλε στην κούνια του δύο φίδια, αλλά το βρέφος τα στραγγάλισε.

7 Η Λερναία Ύδρα είναι μυθικό όν με επτά ή εννέα κεφάλια, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του. Καρπός της Έχιδνας και του Τυφώνα, η Λερναία Ύδρα ήταν αθάνατη. Δρούσε στην περιοχή Λέρνη - βαλτότοπος που βρίσκεται νότια του Άργους - απ'όπου πήρε και το όνομά της. Το άντρο της βρισκόταν στους πρόποδες του όρους Ποντίνου, κοντά στην Πηγή της Αμυμώνης. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Ηρακλής έκοβε ένα κεφάλι, έβγαιναν δύο.


Κατέβασμα ppt "Οι Θεοί Οι Μυθικοί Ήρωες Τα Μυθικά Πλάσματα. Οι 12 θεοί του Ολύμπου είναι οι αρχαιότεροι ίσως θεοί που υπήρξαν ποτέ. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google