Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην Τροία για να πάρει πίσω την ωραία Ελένη. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην Τροία για να πάρει πίσω την ωραία Ελένη. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας

2 Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην Τροία για να πάρει πίσω την ωραία Ελένη. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην Τροία για να πάρει πίσω την ωραία Ελένη. Ζητάει την βοήθεια από τον αδελφό του τον Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών. Ζητάει την βοήθεια από τον αδελφό του τον Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών. Μαζί του ξεκίνησαν για την Τροία πολλοί ήρωες και βασιλιάδες: ο γέρο Νέστορας, ο Ιδομενέας, ο Αίαντας, ο Διομήδης, ο Φιλοκτήτης, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας και ο φίλος του Πάτροκλος. Μαζί του ξεκίνησαν για την Τροία πολλοί ήρωες και βασιλιάδες: ο γέρο Νέστορας, ο Ιδομενέας, ο Αίαντας, ο Διομήδης, ο Φιλοκτήτης, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας και ο φίλος του Πάτροκλος. Διάλεξαν για αρχηγό τους τον Αγαμέμνονα και περίμεναν στο λιμάνι της Αυλίδας να φύσηξε άνεμος για να ξεκινήσουν τα καράβια. Διάλεξαν για αρχηγό τους τον Αγαμέμνονα και περίμεναν στο λιμάνι της Αυλίδας να φύσηξε άνεμος για να ξεκινήσουν τα καράβια.

3 Ο άνεμος όμως δεν φυσούσε και ρώτησαν τον μάντη Κάλχα. Ο άνεμος όμως δεν φυσούσε και ρώτησαν τον μάντη Κάλχα. Ο μάντης τους είπε πως η θεά Άρτεμη είχε θυμώσει γιατί ο Αγαμέμνονας είχε σκοτώσει το ιερό ελάφι της θεάς. Ο μάντης τους είπε πως η θεά Άρτεμη είχε θυμώσει γιατί ο Αγαμέμνονας είχε σκοτώσει το ιερό ελάφι της θεάς. Για να της περάσει ο θυμός έπρεπε ο Αγαμέμνονας να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια στο βωμό της θεάς. Για να της περάσει ο θυμός έπρεπε ο Αγαμέμνονας να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια στο βωμό της θεάς. Ο Αγαμέμνονας μέρες θρηνούσε. Τέλος έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα να φέρει την κόρη τους στην Αυλίδα τάχα για να την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Ο Αγαμέμνονας μέρες θρηνούσε. Τέλος έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα να φέρει την κόρη τους στην Αυλίδα τάχα για να την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Όταν οι δυο γυναίκες έφτασαν και έμαθαν τι ήθελε η θεά η Ιφιγένεια αποφάσισε να θυσιαστεί για την πατρίδα της. Όταν οι δυο γυναίκες έφτασαν και έμαθαν τι ήθελε η θεά η Ιφιγένεια αποφάσισε να θυσιαστεί για την πατρίδα της. Τη μέρα της θυσίας έσκυψε με θάρρος το κεφάλι. Όταν όμως ο μάντης Κάλχας σήκωσε το μαχαίρι η Άρτεμη ήρθε μέσα σε ένα σύννεφο, άρπαξε την Ιφιγένεια και άφησε ένα μικρό ελάφι στο βωμό. Τη μέρα της θυσίας έσκυψε με θάρρος το κεφάλι. Όταν όμως ο μάντης Κάλχας σήκωσε το μαχαίρι η Άρτεμη ήρθε μέσα σε ένα σύννεφο, άρπαξε την Ιφιγένεια και άφησε ένα μικρό ελάφι στο βωμό. Την Ιφιγένεια την πήγε στη χώρα των Ταύρων σε ένα ναό της. Την Ιφιγένεια την πήγε στη χώρα των Ταύρων σε ένα ναό της. Αμέσως φύσηξε άνεμος και οι Αχαιοί ξεκίνησαν για την Τροία. Αμέσως φύσηξε άνεμος και οι Αχαιοί ξεκίνησαν για την Τροία. Η θυσία της Ιφιγένειας


Κατέβασμα ppt "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην Τροία για να πάρει πίσω την ωραία Ελένη. Ο Μενέλαος ετοιμάζεται να πάει στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google