Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου
3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης Ερευνητική εργασία Α΄Τετραμήνου Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου Ομάδα 1η : ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΡΩΕΣ

2 Ήρωες της Μυθολογίας H ομάδα μας θα ασχοληθεί με τους πιο σημαντικούς μυθικούς ήρωες της Ελλάδας όπως ο Ηρακλής, o Οδυσσέας, o Αχιλλέας και o Μέγας Αλέξανδρος, θα σας δείξουμε μερικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει για αυτούς.

3 Ηρακλής

4 Στα παιδικά του χρόνια Μητέρα του η Αλκμήνη και πατέρας ο Δίας.
Έπνιξε δύο φίδια όταν ήταν ακόμα μωρό. Νίκησε το βασίλειο του Ορχομενού.

5 Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή
Σκότωσε το Λιοντάρι της Νεμέας. Σκότωσε τη Λερναία Ύδρα. Έπιασε το γοργό Ελάφι της Κερύνειας. Σκότωσε τον Κάπρο της Ερύμανθου. Σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες. Έπιασε τον άγριο ταύρο της Κρήτης.

6 Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή
Έκλεψε τα άγρια Άλογα του Διομήδη. Πήρε τη ζώνη της Ιππολύτης. Έφερε τα βόδια του Γηρυόνη στον Ευρυσθέα. Άρπαξε τα μήλα των Εσπερίδων. Έφερε τον Κέρβερο από τον Άδη.

7 Κι άλλα μυθικά κατορθώματα
Στη Λιβύη νίκησε τον γίγαντα Ανταίο. Ο Ηρακλής ελευθέρωσε τον Προμηθέα. Έφερε την Άλκηστη από τον Άδη. Ο Ηρακλής σκότωσε τον αιμοβόρο τύραννο της Αιγύπτου Βούσιρη. Ελευθέρωσε τον Θησέα από τη φυλακή. Ο Ηρακλή ήταν ο φονιάς τον κένταυρο Νέσσο.

8 Ο θάνατος του Ηρακλή Πέθανε από το δηλητηριασμένο χιτώνα που του έδωσε η Δηιάνειρα.

9 Αχιλλέας

10 Κατά την διάρκεια του Τρωικού Πολέμου
Μητέρα του η Θέτιδα και πατέρας του ο Πηλέας. Ήταν αήττητος και αθάνατος. Κυρίεψε 23 πόλεις της Τροίας. Σε μια μονομαχία Σκότωσε τον αρχηγό Έκτορα.

11 Οδυσσέας

12 Κατά την διάρκεια του Τρωικού πολέμου
Ήταν γιος του Λαέρτη και της Αντίκλειας. Νυχτερινές εκστρατείες μαζί με τον Διομήδη. Νίκησε στους νεκρικούς αγώνες τον Αίαντα. Η εφεύρεση του Δούρειου Ίππου!

13 Τα δέκα χρόνια της επιστροφής
Η χώρα τον Κικόνων. Η χώρα των Λωτοφάγων. Η χώρα των Κυκλώπων. Το νησί του Αιόλου. Το νησί των Λαιστρυγόνων. Το νησί της θεάς Κίρκης. Ταξίδι στον Άδη.. Το στενό των Σειρήνων. Το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης. Το νησί του Ήλιου. Το νησί της Καλυψώς. Το νησί των Φαιάκων. Το βασίλειο του Αλκίνοου.

14 Πίσω στην Ιθάκη Επιστροφή στην Ιθάκη. Οι σαράντα μνηστήρες.

15 Μέγας Αλέξανδρος

16 Παιδική και εφηβική ηλικία
Δάσκαλος του ο Αριστοτέλης και πατέρας του ο Φίλλιπος. Έσπευσε σωστά σε μια μάχη στη Χαιρώνειας το 338 π.χ. Έγινε στρατηγός αυτοκράτορας της Ελλάδας. Νίκησε τους Ιλλυριούς και τους Τριβαλλούς.

17 Ασία – Αίγυπτο Κατάκτησε τους Αγριάνες και τους Παίονες.
Κατάκτησε τους Αγριάνες και τους Παίονες. Μάχη του Γρανικού, Πολιορκία της Μιλήτου και Πολιορκία της Αλικαρνασσού Ο γρίφος του Γόρδιου δεσμού Μάχη της Ισσού και Πολιορκία της Τύρου Υπόταξε την Παλαιστίνη, Γάζα και την Αίγυπτο το 331 π.χ. και έγινε δεκτός ως ελευθερωτής.

18 Ο θάνατος του Μέγα Αλέξανδρου
Πέθανε στη Βαβυλώνα στις 13 Ιουνίου το 323 π.χ.

19 3ο ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΟΜΑΔΑ 1η Δημητρακούλης Έκτορας Καραπάνος Παναγιώτης
Ταρσούλης Μιχαήλ Χριστόπουλος Γεώργιος


Κατέβασμα ppt "Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google