Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ο ήχος οφείλετε στην ταλάντωση της ηχητικής πηγής.Μερικές φορές μπορούμε να δούμε την ταλάντωση αυτή, π.χ. στη βελόνα του πλεξίματος που παράγει ήχο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ο ήχος οφείλετε στην ταλάντωση της ηχητικής πηγής.Μερικές φορές μπορούμε να δούμε την ταλάντωση αυτή, π.χ. στη βελόνα του πλεξίματος που παράγει ήχο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Ο ήχος οφείλετε στην ταλάντωση της ηχητικής πηγής.Μερικές φορές μπορούμε να δούμε την ταλάντωση αυτή, π.χ. στη βελόνα του πλεξίματος που παράγει ήχο.

4  Το ηχητικό κύμα φτάνει στο τύμπανο του αυτιού μας και το αναγκάζει να ταλαντωθεί. Η ταλάντωση μεταδίδεται σε ορισμένα νευρικά κύτταρα,τα οποία διεγείρονται.Το ακουστικό νεύρο συνδέει τα κύτταρα αυτά με τον εγκέφαλο. Το αυτί αποτελείται:

5  Η ικανότητα μας να μιλάμε οφείλετε στην ταλάντωση των φωνητικών χορδών. Ο ήχος που παράγεται από τις φωνητικές χορδές στον λάρυγγα διαμορφώνεται σε ομιλία με τη βοήθεια:

6  Σε μια ταλάντωση ονομάζουμε πλάτος τη μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να έ΄χει το σώμα που ταλαντώνεται από τη θέση ηρεμίας του.

7  Μπορούμε να ταξινομομήσουμε τους ήχους μελετώντας τα χαρακτηριατικά τους: την ηχηρότητα,το ύψος και τη χροιά.Η ηχηρότητα εξαρτάται από το πλάτος της ταλάντωσης της ηχητικής πηγής και από την απόστασή μας από αυτήν.Το ύ΄ψος του ήχου εξαρτάται από το πόσο γρήγορη ή αργή είναι η ταλάντωση της ηχητικηής πηγής.Γρήγορη ταλάντωση προκαλεί οξείς ήχους,ενώ αργή ταλαάντωση προκαλεί βαθείς ήχους.Ακόμη και αν ήχοι από διαφορετικές ηχητικές πηγές έχουν την ίδια ηχηρότηα και το ίδιο ύψος, μπορούμε να διακρίνουμετιςηχητικές πηγές από τη χροιά τους.Ο ήχος κάθε μουσικού οργάνου αλλά και κάθε ανθρώπινης φωνής έχει τη δική του χροιά΄.

8  Στην καθημερινή μας ζωή τους ενοχλητικούς ήχους τους ονομάζουμε θορύβους. Το πρόβλημα της έντονης ενόχλησης από τους θορύβους ονομάζεται ηχορύπανση. Η συνεχηής παραμονή σε περιβάλλον έντονων θορύβων είναι επικύνδυνη για την υγειά μας.

9 ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΒΑΣΩ ΣΑΚΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΗΧΟ.

10


Κατέβασμα ppt " Ο ήχος οφείλετε στην ταλάντωση της ηχητικής πηγής.Μερικές φορές μπορούμε να δούμε την ταλάντωση αυτή, π.χ. στη βελόνα του πλεξίματος που παράγει ήχο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google