Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΑΝΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

2 Κοινωνία Πολιτών- Εθελοντισμός
H ουσία της κοινωνίας πολιτών είναι, ο γόνιμος προβληματισμός που στοχεύει σε ρεαλιστικές και αποτελεσματικές προτάσεις, η άμεση παρέμβαση που αντιμετωπίζει ουσιώδη ζητήματα. Για την Κίνηση Πολιτών, η κοινωνική συνεισφορά είναι μια υπόθεση πολυδιάστατη, περιλαμβάνει την προσφορά οικονομικής ή υλικής ενίσχυσης, την παρέμβαση σε καίρια κοινωνικά ζητήματα αλλά και κάθε δράση που συνενώνει τους ανθρώπους για ένα κοινό σκοπό.

3 Εθελοντική Δράση για την Ανάπτυξη Ενεργοποιημένων Πολιτών
Εθελοντική Δράση για την Ανάπτυξη Ενεργοποιημένων Πολιτών Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία πιστεύει ότι η ανάπτυξη της συνείδησης του «ενεργοποιημένου πολίτη» είναι απαραίτητη για την ηθική και την ποιοτική εξύψωση του δημόσιου βίου, ειδικά σε μία εποχή μεγάλης κρίσεως. Στόχος της δράσεως μας είναι να δώσουμε στους νέους που αντιλαμβάνονται σήμερα ως εξαιρετικά δυσχερή την μελλοντική θέση τους στην κοινωνία, μία ελπίδα για το ευκταίο και για το εφικτό, με την αξιοποίηση των ικανοτήτων τους.

4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
    Ο εθελοντισμός έρχεται να συμπληρώσει τη δημόσια δραστηριότητα μας, αυτή εκφράζεται και υλοποιείται σε όλους τους τομείς, αλλά και την ιδιωτική παρουσία, που παίρνει συχνά τη μορφή της φιλανθρωπίας, και εκφράζεται σε ατομικό επίπεδο. Ο εθελοντισμός πέρα και πάνω από προσωπικά οφέλη, αποτελεί την υπέρτατη μορφή κοινωνικής δράσης και προσφοράς που οι σημερινές κοινωνίες πρέπει να αναζητούν και να αναδεικνύουν καθημερινά.

5 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ανθρωπιστική παιδεία προβάλει ως μέγιστη αξία τον άνθρωπο και την ανάγκη για ποιότητα ζωής.

6 Ποικίλες δράσεις του σχολείου βοηθούν το μαθητή να κοινωνικοποιηθεί, να αναπτύξει κοινωνική συνείδηση, κοινωνική ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα προβλήματα της κοινωνίας, όπως: Συνεργασία της σχολικής κοινότητας με ΜΚΟ. Δράσεις φιλανθρωπίας και συνεισφοράς. Περιβαλλοντικά προγράμματα: εξορμήσεις στη φύση, συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις (π.χ. δενδροφύτευση, καθαρισμός χώρων πρασίνου).

7 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ Μ.Κ.Ο.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ Μ.Κ.Ο.

8 ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ
ΓΕΛ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

9 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Γυμνάσιο Οιχαλίας

10 Η σχολική κοινότητα πρέπει να αναπτύσσει αμφίδρομη σχέση με τα ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας, να καλλιεργείται η εγρήγορση των νέων ανθρώπων και το ιδεώδες της συλλογικής προσφοράς.

11 Όσο υπάρχουνε στον κόσμο λουλούδια, ζώα και παιδιά, μη φοβάστε
Όσο υπάρχουνε στον κόσμο λουλούδια, ζώα και παιδιά, μη φοβάστε. Όλα θα πάνε καλά! -Καζαντζάκης-


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google