Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Μαστραυτσής Σταύρος Γρόσδης Σταμάτης Γρόσδης Θεόδωρος Καθηγητής:Κώστας Αλεξιάδης

2 ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΜΙΛΙΣΟΥΜΕ: Ικανότητες παιδιών αειφόρου σχολείου
Βασική ιδέα αειφόρου σχολείου Η αειφόρος κατοικία στον ΥΠΕΚΑ

3 ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς. Το σύγχρονο σχολείο πρέπει να γίνει ένα σχολείο προσανατολισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη. Να είναι ένα αειφόρο σχολείο! Ένας χώρος «ανοιχτός» και «ποιοτικός», ένα πλαίσιο επικοινωνίας και ζωής από το οποίο θα απορρέει μια διάσταση ενεργής μάθησης, μια πρακτική αξιοποίηση του πλήθους των πληροφοριών και των γνώσεων που μας κατακλύζουν. Θα προκύπτει μια στάση ερευνητική, μάθηση κριτική και βιωματική, ευαισθητοποίηση στα προβλήματα του περιβάλλοντος, καθώς και ανάπτυξη οίκο ανάπτυξη οικολογικής συνείδηση.

4 ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΕΣ

5 ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Η βασική ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου», είναι η ενσωμάτωση της ιδέας και των αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Η Αειφορία είναι το μέλλον της επιβίωσης μας. Είναι ένα σύστημα που σέβεται τη ζωή σε όλες  τις μορφές της και χτίζει ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα όντα, αναπαράγοντας την ποικιλομορφία που διδάσκει η ίδια η φύση. Εδώ η φύση είναι το μάθημα, η αίθουσα, ο δάσκαλος – η δασκάλα: ένα σύστημα που επιβίωσε για εκατομμύρια χρόνια και θα συνεχίσει να επιβιώνει…

6 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΥΠΕΚΑ
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΥΠΕΚΑ Στην ανάδειξη μιας αρχιτεκτονικής με φιλο-περιβαλλοντικά στοιχεία, στοχεύει η πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που συμμετέχει στα εργαστήρια σχεδιασμού πρότυπων «πράσινων» κατοικιών, τα οποία θα λειτουργήσουν από 17 έως 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ecoweek 2010». «Το Υπουργείο θα προσπαθήσει να ανοίξει ένα παράθυρο με θέα προς τα εκεί όπου οι προβληματισμοί συναντούν νέες προτάσεις με προοπτική», πρόσθεσε η ίδια.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στα εργαστήρια του «Ecoweek 2010» λαμβάνουν μέρος συνολικά, 21 επιλεγμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας.

7 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google