Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
OΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΤΜΗΜΑ AΠ4

2 ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ Κασιμτζίκη Κυριακή Α3 Σάββας Ηλίας Α4
Σάββας Ηλίας Α4 Σαντοριναίος Ευάγγελος Α5 Μαλλίδου Αναστασία Α3

3 Στην εποχή μας ο τεχνοκρατικός πολιτισμός μάς έχει αποξενώσει από τον ψυχικό μας κόσμο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να εκφράζουν τη χαρά ή τη λύπη και άλλα συναισθήματά τους με δυσκολία.

4 Ο παραδοσιακός χορός προσφέρει αγωγή ψυχής, λειτουργική εκτόνωση, λόγω της έκκρισης των βασικών ορμονών ευεξίας (Ινσουλίνη και Ενδρομίνη), και ευκαιρία για παιχνίδι σε όλους εμάς που μας «κατατρώει» το άγχος και ο ατελείωτος χρόνος εργασίας. Ο χορός ενδυναμώνει την καρδιά, διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων, και μειώνει την πίεση.

5 Η χοροθεραπεία επιτυγχάνεται με την κίνηση εκτελεσμένη με τη βοήθεια μουσικών οργάνων και τη φωνή των συμμετεχόντων. Το κράτημα των χεριών από τις δύο μεριές με τα οικεία πρόσωπα, που κινούνται και αυτά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και ευφορίας.

6 Ο χορός αυξάνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί νέες σχέσεις
Ο χορός αυξάνει την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί νέες σχέσεις. Θεωρείται μια από τις αρχαιότερες μορφές ψυχοθεραπείας που έχει βιώσει ο άνθρωπος.  

7 Η χοροθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των επαγγελματικών χώρων και ηλικιών, οι οποίοι απλά θέλουν να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν, καθώς και σε ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές, με ψυχοσωματικά προβλήματα, προβλήματα ακοής, όρασης, σε όσους πάσχουν από αυτισμό, σύνδρομο Ντάουν, μαθησιακές δυσκολίες και άλλες παθήσεις.

8 Χορούς με συγκεκριμένους θεραπευτικούς σκοπούς συναντάμε σε πολλές Ελληνικές γιορτές και θρησκευτικά πανηγύρια ακόμα και σήμερα

9 Τα αναστενάρια είναι τελετουργική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορα χωριά της Βόρειας Ελλάδας στις 21 Μαΐου στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.Η προέλευση του εθίμου είναι από την αρχαία Θράκη. Οι Αναστενάρηδες είναι μυημένοι χορευτές, οι οποίοι προετοιμάζονται τρεις ημέρες, ώστε να φτάσουν σε έκσταση και να μπορέσουν να χορέψουν πάνω στα κάρβουνα κρατώντας στα χέρια τους εικόνες του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, ενώ παίζουν μουσικά όργανα όπως νταούλι, λύρα και γκάιντα.

10 ΠΥΛΑΙΑΣ Γυναικείος κυκλικός χορός. Η λαβή των χεριών είναι από τις παλάμες με τα χέρια τεντωμένα κάτω και έχουμε άρση των χεριών από το 7ο έως το 12ο βήμα. Ο χορός αποτελείται από 12 κινήσεις που εκτελούνται σε 4 μουσικά μέτρα. Ο ρυθμός του είναι 7/8.  

11


Κατέβασμα ppt "Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google