Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελβιρα και φλωρα Mongoose. [Fixation

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελβιρα και φλωρα Mongoose. [Fixation"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελβιρα και φλωρα Mongoose. [Fixation
Ελβιρα και φλωρα Mongoose. [Fixation Στις αρχές του 2005 η Σακίρα ανακοίνωσε την κυκλοφορία δυο άλμπουμ μέσα στο Το πρώτο θα ήταν το ισπανόφωνο Fijacion Oral vol. 1 (Προφορική Σταθεροποίηση μέρος 1ο) & το δεύτερο το αγγλόφωνο Oral Fixation vol. 2 (Προφορική Σταθεροποίηση μέρος 2ο). Το πρώτο single από το Fijacion Oral vol. 1 ήταν το La Tortura (Tο βασανιστήριο) μια συνεργασία με τον Alejandro Sanz. Το La Tortura έγινε μια από τις μεγαλύτερες ισπανόφωνες επιτυχίες όλων εποχών πουλώντας πάνω από αντίτυπα. Το Fijacion Oral vol. 1 κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουνίου. Έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 4 της Αμερικής και γρήγορα έγινε πλατινένιο. Τα επόμενα singles από το άλμπουμ ήταν τεράστιες επιτυχίες στη Λ. Αμερική και την Ισπανία, αλλά δεν είχαν την παγκόσμια απήχηση του La Tortura. To άλμπουμ απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Κέρδισε δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων ένα Γκράμμυ στην κατηγορία Καλύτερο Λάτιν Ροκ / Εναλλακτικό Άλμπουμ και πέντε Λάτιν Γκράμμυ (αριθμός - ρεκόρ), για Άλμπουμ της Χρονιάς, Τραγόυδι της Χρονιάς & Ηχογράφηση της Χρονιάς για το La Tortura, Καλύτερη Παραγωγή & Άμπουμ με τις Καλύτερες Ποπ Ερμηνείες.Μέχρι σήμερα το Fijacion Oral vol. 1 έχει πουλήσει αντίτυπα παγκοσμίως.

2 Σακίρα Η Σακίρα το 2006 Πραγματικό όνομα Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπάρακ Ριπόλ
Πραγματικό όνομα Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπάρακ Ριπόλ Γέννηση 2 Φεβρουαρίου 1977 ) (33 ετών) Μπαρανκίγια, Κολομβία Εθνικότητα Κολομβιανή Είδος Τέχνης Τραγούδι Καλλιτεχνικά ρεύματα Λάτιν Ποπ, Λάτιν Ροκ , Ποπ-Ροκ

3 Η Σακίρα (γεννήθηκε ως Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπάρακ Ριπόλ στις 2 Φεβρουαρίου 1977 στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας) είναι Κολομβιανή τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, μουσική παραγωγός, χορεύτρια και περιστασιακά ηθοποιός. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ήταν από τις σημαντικότερες μορφές της Λάτιν Ποπ και Λάτιν Ροκ σκηνής, ενώ το 2001 μπήκε δυναμικά και στην παγκόσμια αγορά με το άλμπουμ της Laundry Service το οποίο πούλησε αντίτυπα. Έχει τιμηθεί με δυο βραβεία Γκράμμυ και με οχτώ Λάτιν Γκράμμυ.

4 [Επεξεργασία] Παιδικά & Εφηβικά Χρόνια
Η Σακίρα γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1977 στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Η μητέρα της είναι Κολομβιανή με ρίζες από την Ιταλία και την Καταλωνία, ενώ ο πατέρας της είναι από το Λίβανο. Έγραψε το πρώτο της ποίημα La Rosa De Cristal (Το Κρυστάλλινο Ρόδο) όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ το πρώτο της τραγούδι, το Tus Gafas Oscuras (Τα Μαύρα Γυαλιά Σου) το έγραψε στα οχτώ. Το 1991 υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Sony Colombia. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Magia (Μαγεία). Η παραγωγή όμως δεν ήταν καλή και το άλμπουμ πούλησε κάτω από αντίτυπα. Το 1993 κυκλοφόρησε το Peligro (Κίνδυνος) το οποίο επίσης απέτυχε. Μετά από αυτό η Σακίρα αποφάσισε να τελειώσει πρώτα το σχολείο, πριν επιστρέψει στη δισκογραφία.

5 αντίτυπα και είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα remix άλμπουμς όλων των εποχών. Το 1995 η Σακίρα ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ Pies Descalzos (Ξυπόλητα Πόδια), το οποίο κυκλοφόρησε το Το άλμπουμ αυτό την έκανε σούπερ στάρ στη Λ. Αμερική και στην Ισπανία. Το Pies Descalzos πούλησε αντίτυπα μ[Επεξεργασία] : Επιτυχία σε Λ. Αμερική & Ισπανία όνο στη Λ. Αμερική. Μάλιστα στη Βραζιλία, με πωλήσεις που αγγίζουν το συγκαταλέγεται στα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών. Τραγόυδια σαν το Estoy Aqui (Είμαι Εδώ) θεωρούνται σύμβολα της Λάτιν Ποπ. Μετά την επιτυχία του Pies Descalzos η Sony κυκλοφόρισε και ένα άλμπουμ με remixes των πιο επιτυχημένων τραγουδιών της Σακίρα, το οποίο πούλησε

6 Το τέταρτο άλμπουμ της κυκλοφόρησε το 1998 και ήταν το ¿Donde Estas Los Landrones? (Πού Είναι Οι Κλέφτες;) Πούλησε πάνω από αντίτυπα και έκανε γνωστή τη Σακίρα και σε χώρες εκτός της Λ. Αμερικής και της Ισπανίας, όπως στις Η.Π.Α, όπου το άλμπουμ έγινε πλατινένιο. Τα singles Ciega, Sordomuda (Τυφλή, Κωφάλαλη), Tú (Εσύ) ήταν τεράστιες επιτυχίες στη Λ. Αμερική, ενώ το Ojos Asi (Τέτοια Μάτια) έγινε παγκόσμια επιτυχία. Το ¿Donde Estas Los Landrones? συγκέντρωσε θετικότατες κριτικές (π.χ 4,5/5 από το site All Music Guide), ενώ ήταν υποψήφιο για Γκράμμυ στην κατηγορία για το Καλύτερο Λάτιν Ροκ / Εναλλακτικό Άλμπουμ. Ακόμα η Σακίρα κέρδισε δυο Λάτιν Γκράμμυ στις κατηγορίες Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία από γυναίκα & Καλύτερη Ροκ Ερμηνεία από γυναίκα για τα Ojos Asi και Octavo Dia (Η 8η Μέρα), ενώ ήταν ακόμα υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερο Βίντεο, για το Ojos Asi. To 2000 ηχογράφησε το πρώτο live άλμπουμ της, το MTV Unplugged, για το οποίο απέσπασε ξανά εξαιρετικές κριτικές. Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο για δυο Λάτιν Γκράμμυ στις κατηγορίες Άλμπουμ Της Χρονιάς και Άμπουμ Με Τις Καλύτερες Ποπ Ερμηνείες. Το MTV Unplugged κέρδισε το 2001 το βραβείο Γκράμμυ για το Καλύτερο Λάτιν Ποπ Άλμπουμ.

7 [Επεξεργασία] 2001-2004: Παγκόσμια Επιτυχία
Το 2001, μετά την μεγάλη επιτυχία του ¿Donde Estas Los Landrones? η Σακίρα συνεργάστηκε με τη Γκλόρια Εστέφαν για τη δημιουργία ενός αγγλόφωνου άλμπουμ. Έτσι το 2001 κυκλοφόρησε το "Laundry Service" το οποίο, αν και στόχευε την αγγλόφωνη αγορά, περιείχε και τέσσερα τραγούδια στα Ισπανικά. Το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επίσης επιτυχία. Πούλησε αντίτυπα στην Αμερική, πάνω από στην Ευρώπη και πάνω από παγκοσμίως. Μέσα από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα singles Whenever, Wherever (Οποτεδήποτε, Οπουδήποτε), Underneath Your Clothes (Κάτω Από Τα Ρούχα Σου), Objection (Ένσταση) & The One (Ο Ένας). Μάλιστα το Whenever, Wherever, σύμφωνα με το United World Chart, είναι το 66ο πιο επιτυχημένο εμπορικά single όλων των εποχών. Ήταν υποψήφια για δυο ακόμα Λάτιν Γκράμυ και κέρδισε στην κατηγορία Καλύτερο Βίντεο, για το βίντεο του Suerte (Τύχη). Το 2002 η Σακίρα κυκλοφόρησε το Grandes Exitos (Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες). Το 2004 κυκλοφόρησε το Live & Off The Record το οποίο πούλησε πάνω από Είναι το live CD+DVD από την παγκόσμια περιοδεία της, Tour of the Mongoose.

8 Το 1995 η Σακίρα ίδρυσε την οργάνωση Fundación Pies Descalzos
Το 1995 η Σακίρα ίδρυσε την οργάνωση Fundación Pies Descalzos. Είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που χτίζει και συντηρεί ειδικά σχολεία για φτωχά και ορφανά παιδιά σε πόλεις της Κολομβίας. Είναι επίσης η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF. Στις 3 Απριλίου του 2006 τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για τη δημιουργία της οργάνωσης Fundación Pies Descalzos και για το φιλανθρωπικό της έργο. Ακόμα η Σακίρα δίνει ποσοστά από τα έσοδα των συναυλιών της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Κατέβασμα ppt "Ελβιρα και φλωρα Mongoose. [Fixation"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google