Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
αχελωΟσ ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

2 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΧΕΛΩΟΥ

3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ O Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ο δεύτερος, ως προς το μήκος, ποταμός της Ελλάδας (220 χλμ.). Ονομάζεται Ασπροπόταμος, γιατί τα νερά του έχουν ένα λευκό, θολό χρώμα που προέρχεται από την άργιλο, που μεταφέρει. Πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του όρους Περιστέρι ή Λάκμος, στην νότια Πίνδο (υψόμετρο μ.), και χύνεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στα νότια των Εχινάδων Νήσων. Πιστεύεται ότι σε παλαιότερη εποχή μεταξύ των Αιτωλικών και Ακαρνανικών βουνών, σχηματίζονταν μια μεγάλη λίμνη, στην οποία χύνονταν ο Αχελώος. Στην αρχαιότητα ο Αχελώος λατρεύτηκε, επειδή θεωρούνταν ως ο σπουδαιότερος ποτάμιος θεός. Tον λάτρεψαν με μεγάλη δύναμη οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες. Oι Αιτωλοί μαζί με τους άλλους θεούς (Αθηνά, Άρτεμη, Βάκχο), λάτρευαν τον Αχελώο για την ορμητικότητά του και για την ιδιότροπη δύναμή του.ισούρας στον κόλπο του Αιτωλικού.

4 H XΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ Οι πεδινές εκτάσεις καταλαμβάνονται στο μεγαλύτερο τους μέρος από: γεωργικές καλλιέργειες Βαμβάκι Καλαμπόκι καπνά. Νησίδες φυσικής βλάστησης εμφανίζονται κυρίως στις υγροτοπικές περιοχές. Αλοφυτική βλάστηση, που συναντάται στα παραλιακά αλίπεδα και τους αλμυρόβαλτους, αποτελούμενη από μικρά, σαρκώδη συνήθως φυτά, με κοινή ονομασία αρμυρήθρες.

5 Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ Έχει ορνιθοπανίδα
Tο δέλτα του Aχελώου αποτελεί την περιοχή για το ξεχειμώνιασμα των αρπακτικών κι ανάμεσα στα άλλα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ τα: Όρνια, ο Στικταετός, ο Mαυρόγυπας, ο Xρυσαετός, ο Φιδαετός, ο Θαλασσαετός και ο Σπιζαετός. Στον Αχελώο έχει άγρια πέστροφα

6 ΑΓΡΙΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑ


Κατέβασμα ppt "ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google