Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ.  O Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ο δεύτερος, ως προς το μήκος, ποταμός της Ελλάδας (220 χλμ.).  Ονομάζεται Ασπροπόταμος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ.  O Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ο δεύτερος, ως προς το μήκος, ποταμός της Ελλάδας (220 χλμ.).  Ονομάζεται Ασπροπόταμος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

2

3  O Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ο δεύτερος, ως προς το μήκος, ποταμός της Ελλάδας (220 χλμ.).  Ονομάζεται Ασπροπόταμος, γιατί τα νερά του έχουν ένα λευκό, θολό χρώμα που προέρχεται από την άργιλο, που μεταφέρει.  Πηγάζει από τις νότιες πλαγιές του όρους Περιστέρι ή Λάκμος, στην νότια Πίνδο ( υψόμετρο 2.000 μ.), και χύνεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στα νότια των Εχινάδων Νήσων.  Πιστεύεται ότι σε παλαιότερη εποχή μεταξύ των Αιτωλικών και Ακαρνανικών βουνών, σχηματίζονταν μια μεγάλη λίμνη, στην οποία χύνονταν ο Αχελώος.  Στην αρχαιότητα ο Αχελώος λατρεύτηκε, επειδή θεωρούνταν ως ο σπουδαιότερος ποτάμιος θεός. T ον λάτρεψαν με μεγάλη δύναμη οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες. O ι Αιτωλοί μαζί με τους άλλους θεούς ( Αθηνά, Άρτεμη, Βάκχο ), λάτρευαν τον Αχελώο για την ορμητικότητά του και για την ιδιότροπη δύναμή του. ισούρας στον κόλπο του Αιτωλικού.

4  Οι πεδινές εκτάσεις καταλαμβάνονται στο μεγαλύτερο τους μέρος από :  γεωργικές καλλιέργειες  Βαμβάκι  Καλαμπόκι  καπνά.  Νησίδες φυσικής βλάστησης εμφανίζονται κυρίως στις υγροτοπικές περιοχές.  Αλοφυτική βλάστηση, που συναντάται στα παραλιακά αλίπεδα και τους αλμυρόβαλτους, αποτελούμενη από μικρά, σαρκώδη συνήθως φυτά, με κοινή ονομασία αρμυρήθρες.

5  Έχει ορνιθοπανίδα  T ο δέλτα του A χελώου αποτελεί την περιοχή για το ξεχειμώνιασμα των αρπακτικών κι ανάμεσα στα άλλα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ τα :  Όρνια, ο Στικταετός, ο M αυρόγυπας, ο X ρυσαετός, ο Φιδαετός, ο Θαλασσαετός και ο Σπιζαετός.  Στον Αχελώο έχει άγρια πέστροφα

6


Κατέβασμα ppt "ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ.  O Αχελώος ή Ασπροπόταμος είναι ο δεύτερος, ως προς το μήκος, ποταμός της Ελλάδας (220 χλμ.).  Ονομάζεται Ασπροπόταμος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google