Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ.

2 ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ. ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ.

3 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΙΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΙΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ - ΜΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

4 Προσπαθείστε να μαντέψετε τι δείχνουν οι επόμενες εικόνες.
Προσπαθείστε να μαντέψετε τι δείχνουν οι επόμενες εικόνες. Οι εικόνες που ακολουθούν σχετίζονται με την υπερκατανάλωση

5 Τι είναι αυτό;

6

7 426,000 κινητά τηλέφωνα που πετιούνται καθημερινά.

8 Τι είναι αυτό;

9

10

11 200,000 πακέτα τσιγάρων, ίδιος αριθμός με τα άτομα που πεθαίνουν λόγω καπνίσματος κάθε εξάμηνο στην Αμερική.

12 Τι είναι αυτό;

13 Χιλιάδες μικρές εικόνες απεικονίζουν τα ίχνη 11
Χιλιάδες μικρές εικόνες απεικονίζουν τα ίχνη αεροσκαφών & τον αριθμό των εμπορικών πτήσεων που λαμβάνουν χώρα στις Η.Π.Α. κάθε 8 ώρες.

14 Τι είναι αυτό;

15

16 170,000 μπαταρίες παράγονται κάθε 15 λεπτά.

17 Τι είναι αυτό;

18

19 65,000 τσιγάρα. Ο αριθμός των Αμερικανών κάτω των 18 που αρχίζουν το κάπνισμα κάθε μήνα.

20 Τι είναι αυτό;

21

22 1 εκατομμύριο πλαστικές κούπες καταστρέφονται κάθε 6 ώρες σε εμπορικές πτήσεις .

23 Τι είναι αυτό;

24

25 60,000 πλαστικές σακούλες, πετιούνται κάθε 5 δευτερόλεπτα.
60,000 πλαστικές σακούλες, πετιούνται κάθε 5 δευτερόλεπτα.

26 Τι είναι αυτό;

27

28 2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια πετιούνται κάθε 5 λεπτά.
2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια πετιούνται κάθε 5 λεπτά.

29 Αυτός δεν είναι ένας πίνακας.

30

31 Είναι 106,000 κουτάκια αλουμινίου, που πετιούνται στα σκουπίδια κάθε 30 δευτερόλεπτα

32 Αυτή είναι η Τέχνη των Αποβλήτων.
Αυτές οι εικόνες είναι μέρος μιας έκθεσης με τίτλο "Running the Num, an American Self Portait", του φωτογράφου Chris Jordan, που επισημαίνει τα εκατομμύρια των αντικειμένων που συσσωρεύονται στον πλανήτη, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Τα προαναφερθέντα νούμερα προέρχονται από τις ποσότητες σκουπιδιών που πετάχθηκαν μόνο στις Η.Π.Α. Φανταστείτε τα νούμερα παγκοσμίως! Fotos:

33 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ VIDEO ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ Ε-TWINNING ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING ΜΕ ΤΙΤΛΟ ”ECOCITIZENSHIP IN EUROPE”.

34 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ρωτήσαμε 62 άτομα διάφορες ερωτήσεις για την καθημερινή τους ζωή σε σχέση με την υπερκατανάλωση, συλλέξαμε τις πληροφορίες και δημιουργήσαμε γραφήματα όπως τα παραπάνω.To γενικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι υπερκαταναλώνει δεν αλλάζει εύκολα τις συνήθειες του.

35 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Π. Ε
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Μετά από παρότρυνση της καθηγήτριάς μας επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα της Π.Ε. Σερρών, συμμετείχαμε στο τεστ σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ. Το συμπέρασμα που βγάλαμε από την έρευνα είναι πως αν όλοι οι άνθρωποι κατανάλωναν όσο κι εμείς θα χρειαζόταν 2,3 πλανήτες για να επιβιώσουμε.

36 ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
ΔΙΕΞΗΓΑΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ 4 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2011 ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΙΣΧΥ 6 WATT. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ ΙΣΧΥ 6 WATT ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ Ο WATT, ΕΝΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΤΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

37 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Μέτρηση PH Μέτρηση αλατότητας Με αφορμή το διεθνές έτος χημείας 2011 διεξήγαμε μέρος του παγκόσμιου πειράματος για το νερό και πιο συγκεκριμένα μετρήσαμε το pH και την αλατότητα δείγματος νερού από ποτάμι της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα αυτά και όλων των υπόλοιπων πειραμάτων που υλοποίησαν οι άλλες ομάδες τα αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα όπου σχολεία απ’ όλο τον κόσμο αναρτούν τα αποτελέσματα τους.

38 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Στα πλαίσια της εργασίας μας για την υπερκατανάλωση , σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους μαθητές του σχολείου μας για το πώς μπορούμε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια αλλά και να φροντίζουμε το περιβάλλον. Γι αυτόν το λόγο δημιουργήσαμε το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο και το μοιράσαμε σε όλες τις τάξεις

39 ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google