Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036

2 Το Facebook είναι ένα site που αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν εργαλείο επικοινωνίας. social networking websites •Ανήκει στα social networking websites (ανοιχτό στο ευρύ κοινό από το 2006) ανταλλαγή πληροφοριών •Επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών του (φωτογραφίες, videos, σχόλια και άλλα προσωπικά και μη δεδομένα) •Αρχικά σχεδιασμένο μόνο για φοιτητές/ απόφοιτους πανεπιστημίων διεθνώς φοιτητικής κοινωνίας • μικρογραφία της φοιτητικής κοινωνίας τρόποι αλληλεπίδρασης •Ποικίλοι, ενδιαφέροντες τρόποι αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών

3 Κάθε χρήστης profile προσωπικό profile Λίστα φίλων, groups, φωτογραφίες, video, προσωπικά στοιχεία/ δεδομένα και άλλα Privacy Privacy: επιλογή του χρήστη τι θα εκθέσει στο ευρύ κοινό (δίκτυο) και στους φίλους του (friends) Network Network : δίκτυο στο οποίο ανήκει. Σύμφωνα με αυτό ορίζει ποιος μπορεί να δει το profile του (λαμβάνοντας υπ’ όψη τα privacy settings). friends Για να δει κάποιος χρήστης το profile κάποιου άλλου πρέπει να ανήκουν στο ίδιο Network εκτός εάν είναι friends. workplace school city region No network Περιορισμός μελών σε αυτά που διαθέτουν λογαριασμό του πανεπιστημίου

4 Προσωπικά στοιχεία χρήστη (όνομα, φύλο, ημ/νία γέννησης, network κ.α.) Προσωπικά στοιχεία για επικοινωνία με χρήστη (information) Σπουδές και έτος αποφοίτησης, στοιχεία τωρινής εργασίας (education & work) Χώρος όπου οι φίλοι του χρήστη του αφήνουν μηνύματα και επικοινωνούν μεταξύ τους (wall) Groups όπου ανήκει ο χρήστης Δίκτυα των φίλων friends Τρόποι αλληλ/σ ης applications Status: παροντική κατάσταση του χρήστη (σκέψεις του κτλ)

5 applications Εναλλακτικοί τρόποι αλληλεπίδρασης των μελών: applications (προσθέτονται στο profile του χρήστη-μετά από επιλογή του) Ενδεικτικά applications:

6 Discussion στα groups: Π.χ. Στο group κάποιου σχολείου όπου μέλη είναι μαθητές ή απόφοιτοι: μέλη Γίνεται συζήτηση για θέματα που έχουν σχέση με το group και άρα αφορούν τα μέλη του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρούμε ότι οργανώνεται επανένωση των αποφοίτων της τάξης του ’97 και κοινοποιείται εδώ, έτσι ώστε να το δουν τα μέλη και να πάνε. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας των αποφοίτων που μετά από τόσα χρόνια ίσως να έχουν χάσει την επαφή τους.


Κατέβασμα ppt "ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google