Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ
ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ ROTARY INTERNATIONAL THE ROTARY FOUNDATION & SOCIAL MEDIA NETWORKING Παρουσίαση : Κουρτίδης Χ. Παύλος Μέλος Δ.Σ. Ρ. Ο. Ξάνθης Ξάνθη, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

2 Διαδικτυακά Μέσα η αλλιώς Κοινωνικά Δίκτυα
Διαδικτυακά Μέσα η αλλιώς Κοινωνικά Δίκτυα

3 Κοινωνικά Δίκτυα Τι είναι;
Ανέκαθεν η επιθυμία του ανθρώπου ήταν να συνάπτει σχέσεις φιλικές, επαγγελματικές, ακόμα και ανεύρεσης συντρόφου διότι σαν κοινωνικό ον δεν μπορεί να ζει ανεξάρτητος ή μόνος του, χωρίς την αλληλεπίδραση του με άλλα άτομα. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση μας δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και να γίνουμε εξυπνότεροι, διότι κανείς δε γνωρίζει τα πάντα αλλά ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο σε γνώσεις. Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έκανε αλματώδη πρόοδο στο χώρο των ψηφιακών συστημάτων, των υπολογιστών και του διαδικτύου, γιατί όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε ζούμε πλέον σε μια ψηφιακή εποχή. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό αφού έχει τα καλά του. Με την πρόοδο λοιπόν αυτή δόθηκε η δυνατότητα στον κάθε ένα από μας να έχουμε στο σπίτι μας έναν υπολογιστή με μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και με σύνδεση στο διαδίκτυο.

4 Κοινωνικά Δίκτυα Χρησιμότητα
Κοινωνικά Δίκτυα Χρησιμότητα Το διαδίκτυο είναι ένα πανίσχυρο μέσον στις μέρες μας αφού μέσω αυτού μπορείς να βρεις όποια πληροφορία θέλεις για όποιο θέμα θέλεις, μπορείς να διασκεδάσεις, να συνεργαστείς με άλλα άτομα, να μιλήσεις με γνωστούς και άγνωστους ανά το κόσμο και να ανταλλάξεις ιδέες ή και να κάνεις νέες φιλίες. Το πιο σημαντικό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να προβάλεις απόψεις, αντιλήψεις, θέματα και θέσεις που σε εκφράζουν απόλυτα. Μπορείς μάλιστα πολύ εύκολα να τις μοιραστείς με τους φίλους σου – και όχι μόνο – κάνοντας έτσι τις ανταλλαγές ιδεών ένα πανίσχυρο επικοινωνιακό όπλο.

5 Κοινωνικά Δίκτυα Πόσα χρόνια για 50 εκ. χρήστες
Radio 38 Facebook 0,5 TV 13 INTERNET 4 iPOD 4

6 Κοινωνικά Δίκτυα Ποια είναι;
Σε αυτό το σημείο συναντάμε τα κοινωνικά δίκτυα όπως τα Facebook, Twitter. myspace, Hi5, Linkedin. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια εξάπλωση αυτών των δικτύων σε σημείο που σχεδόν ο καθένας μας να έχει τουλάχιστον έναν λογαριασμό σ’ αυτό. Υπάρχουν άτομα που δεν είχαν καμία επαφή με υπολογιστές και τους απεχθάνονταν και πλέον άρχισαν να τους χρησιμοποιούν μόνο και μόνο από απλή περιέργεια. Ας δούμε τα πιο αντιπροσωπευτικά από αυτά.

7 Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης Social Media Networking
7

8 Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών.

9 Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard. Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Πολύ αργότερα το δικαίωμα συμμετοχής επεκτάθηκε για όλους τους σπουδαστές πανεπιστημίων, κατόπιν για τους μαθητές σχολείων και τέλος για κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

10 www.facebook.com Αν το Facebook ήταν χώρα θα ήταν
η 3η σε πληθυσμό στην παγκόσμια κατάταξη

11 ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ FACEBOOK ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

12 To πραγματικό blogging άρχισε το Στην αρχή ήταν οργανωμένες οδηγίες περιήγησης στο internet για συγκεκριμένα θέματα, σιγά σιγά εξελίχθησαν στα σημερινά "ημερολόγια" με το συνεχώς φρέσκο περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση τα blog αξίζουν τη προσοχή μας. Είτε σαν μόδα, είτε σαν ένας καινούργιος τρόπος επικοινωνίας στο internet Το μέλλον των blog διαφαίνεται λαμπρό καθώς το συνεχώς ανανεωμένο περιεχόμενο τα κάνει σημαντικά και για τους χρήστες του internet αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν πια πολλές εταιρίες που προσφέρουν online εργαλεία για τη δημιουργία blog και δωρεάν φιλοξενία, όπως και μηχανές αναζήτησης μόνο για blog περιεχόμενο.

13 Blog (Ιστολόγιο) είναι ιστοσελίδες που περιέχουν προσωπικές απόψεις, ιδέες, πληροφορίες για θέματα που επιλέγει ο χρήστης ή οι χρήστες να αναρτήσουν και ακολουθούν την χρονολογική σειρά. Εκτός από την ανάπτυξη κάποιων θεμάτων μπορεί να αναρτούνται φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμες συνδέσεις κτλ. Το πρωτότυπο με το blog είναι ότι οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν αυτά που προβάλλονται και να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες. Δεν υπάρχει περιορισμός για το ποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα blog ούτε για το περιεχόμενο που μπορεί αυτό να περιέχει (πχ αθλητικά, κοινωνικά, πολιτικά, ψυχαγωγικά κτλ). Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 90 υπήρχαν μερικές ιστοσελίδες με links και με προσωπικά σχόλια που μπορούμε να τα θεωρήσουμε τα πρώτα blog.

14 ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ BLOGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

15 Το Twitter δημιουργήθηκε ως μια κοινωνική πλατφόρμα μικρο-blogging. Κοινωνική γιατί σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να αλληλεπιδράσεις με άλλα μέλη του, που μπορεί να έχετε κάτι κοινό. Μικρο-blogging γιατί μπορείς να γράψεις την κατάστασή σου μέσα σε 140 χαρακτήρες και χωρίς εικόνες ή άλλα media. Έτσι γίνετε πολύ πιο εύκολο να γράψεις κάτι, από το να ετοιμάσεις ένα blog post για το wordpress ή το blogger. Στην πορεία το Twitter έγινε και άλλα πράγματα, όπως μέρος προώθησης ιδεών, προϊόντων και νέων και φυσικά εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα asynchronous Chat, όπου η συζήτηση μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και με περισσότερα άτομα απ' ότι ένα κλασικό Chat.

16 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜA TWITTER ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ

17 Mobile Applications

18 Στο παρελθόν

19 Σήμερα

20 FUTURE IS ON OUR HANDS ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

21 Εμείς βρίσκουμε τα μέλη Εμείς ακολουθούμε τα μέλη
Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας Εμείς βρίσκουμε τα μέλη Εμείς ακολουθούμε τα μέλη Εμείς ακούμε τα μέλη Εμείς ενθαρρύνουμε τα μέλη Εμείς μαθαίνουμε από τα μέλη Εμείς εμπλέκουμε τα μέλη

22 ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ
ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ ROTARY INTERNATIONAL THE ROTARY FOUNDATION & SOCIAL MEDIA NETWORKING Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης σας ευχαριστεί Θερμά ! Αυτή η παρουσίαση δημιουργήθηκε σεβόμενη τους κανόνες ορθής χρήσης των εμβλημάτων του ROTARY INTERNATIONAL


Κατέβασμα ppt "ΡΟΤΑΡΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΙΔΡΥΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google