Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας

2 Η εξοικονόμηση ενέργειας
βοηθά στην απεξάρτηση του ενεργειακού μας συστήματος από εισαγόμενη ενέργεια, ενδυναμώνει την αύξηση της ασφάλειας του εφοδιασμού μειώνει τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου προς το περιβάλλον.

3 Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
Αλλάζουμε τις λάμπες πυρακτώσεως στο χώρο μας με λάμπες εξοικονόμησης. Κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από την κατάσταση stand-by και τις βγάζουμε από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.

4 Μονώνουμε σωστά το σπίτι ώστε να εξασφαλίζουμε δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.
Σβήνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Μειώνουμε τη χρήση του κλιματιστικού και χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλύσης στο πλυντήριο ρούχων και πλένουμε μόνο όταν ο κάδος είναι γεμάτος (Εξοικονόμηση ενέργειας 30-50% ανά πλύση).

5 Όταν αγοράζουμε νέες ηλεκτρικές συσκευές, επιλέγουμε υψηλή ενεργειακή κλάση (Α++, Α+, Α).
Περιορίζουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την άσκοπη λειτουργία των οικιακών συσκευών. Όπου είναι δυνατό, το στέγνωμα των ρούχων να γίνεται με φυσικό τρόπο και όχι με τη χρήση στεγνωτηρίου. Συντηρούμε και ρυθμίζουμε τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού ώστε αυτά να εργάζονται με τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Περιορίζουμε τις χαραμάδες στα παράθυρα και τις πόρτες γιατί προκαλούν μεγάλες απώλειες θερμότητας.

6  Το ψυγείο καταναλώνει σημαντικό μέρος του ηλεκτρισμού σε ένα σπίτι γι’ αυτό θα πρέπει: (α) το λάστιχο της πόρτας να μην είναι φθαρμένο ώστε η πόρτα να κλείνει ερμητικά, (β) το ψυγείο να βρίσκεται μακριά από πηγές θερμότητας (καλοριφέρ) γιατί επηρεάζεται αρνητικά η απόδοσή του, (γ) ένα παλιό ψυγείο πρέπει να αντικαθίσταται με άλλο καινούργιο ψηλής απόδοσης. Το φουγάρο του τζακιού μέσα σε ένα χώρο είναι η μεγαλύτερη πηγή απώλειας θερμότητας το χειμώνα, γι’ αυτό όταν δεν χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό.

7 Τοποθετούμε ηλιακό θερμοσίφωνα.
Τοποθετούμε στην ταράτσα μας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Κατέβασμα ppt "Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google