Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Σύγχρονη Τεχνολογία Επεξεργασίας Εικόνας Στην Οδοντιατρική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Σύγχρονη Τεχνολογία Επεξεργασίας Εικόνας Στην Οδοντιατρική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Σύγχρονη Τεχνολογία Επεξεργασίας Εικόνας Στην Οδοντιατρική

2 Σύντομη περιγραφή  Η εργασία μας αναφέρεται στη χρήση του λογισμικού επεξεργασίας εικόνας ΄΄Αdobe Ρhotoshop΄΄ με σκοπό την προαγωγή της οδοντιατρικής υγείας σε ευπαθείς ομάδες όπως:  Άτομα με σύνδρομο down,  Άτομα με ειδικές ανάγκες  Ατομα που πάσχουν από επιληψία.

3 Εισαγωγή  Καθημερινά οι οδοντίατροι δέχονται ερωτήσεις σχετικά με το αισθητικό αποτέλεσμα μιας επέμβασης. Με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας υπάρχει δυνατότητα προσομοίωσης του αποτελέσματος της θεραπείας.  Το λογισμικό ¨Adobe Photoshop ¨, έχει γίνει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των οδοντιάτρων για οπτική απεικόνιση των δοντίων, επιτρέποντας σαφή διατύπωση του αποτελέσματος.

4 Χαρακτηριστικά  Η χρήση του Αdobe Ρhotoshop στην οδοντιατρική είναι διαδεδομένη απο το 2003 και μετά.  Αρχικα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρωπη.

5 Προϋποθέσεις Ι. Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχάνη των 6Μpixels για ευκολη μεταφορά και επεξεργασία φωτογραφιών στον Η/Υ. ΙΙ.Απαιτείται Η/Υ με : ΙΙ.Απαιτείται Η/Υ με : 1)Επεξεργαστή 1,8GHz 1)Επεξεργαστή 1,8GHz 2)RAM 512ΜΒ 2)RAM 512ΜΒ 3)1 GB μνήμη 3)1 GB μνήμη 4)Αdobe Photoshop 4)Αdobe Photoshop ΙΙΙ. Εκπαίδευση οδοντιάτρου σε φοιτητικό ή μεταπτυχιακό επίπεδο στην χρήση Η/Υ και του Adobe Photoshop.

6 Ειδικές Εφαρμογές Η εφαρμογή του προγράμματος ενδείκνυται για την θεραπεία ατόμων από ευπαθείς ομάδες.  Τo Αμεα, δεν μπορεί να υποβληθεί σε πολύωρη θεραπεία και έχει φόβο για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.  Η ύπαρξη οδοντικού πόνου, μπορεί να προξενήσει ανήσυχη συμπεριφορά σε άτομα με νοητική στέρηση  ή σπασμούς σε άτομα με επιληψία και τα οποία δεν είναι σε θέση να μας το περιγράψουν και να το εντοπίσουν

7 Λειτουργίες ”Αdobe photoshop’’  Κλείσιμο μεσοδόντιου διαστήματος  Αντικατάσταση δυσχρωμικών εμφράξεων  Επιμήκυνση κλινικής μύλης  Οδοντική λεύκανση  Τοποθέτηση όψεων πορσελάνης

8 Πλεονεκτήματα - Μειονεκτήματα  Ευχέρεια στην παραγωγή περισσότερων του ενός σχεδίου θεραπείας.  Μείωση των παρερμηνειών και ανησυχίας από τους ασθενείς.  Τοποθέτηση κατευθυντήριων οδών για την πορεία της εργασίας  Παροχή θετικού κίνητρου στον ασθενή για συμμετοχή στην διαμόρφωση της θεραπείας.  Οι περισσότερες ενέργειες στον Η/Υ διαφοροποιούνται σε σχέση με την πραγματικότητα όποτε εάν προκύψει επιπλοκή το τελικό αποτέλεσμα θα διαφέρει αρκετά με το ψηφιακό πρότυπο του.  Απαιτείται συγκεκριμένη ειδίκευση από πλευράς οδοντιάτρου.

9 Σας ευχαριστούμε…  Μελισσόπουλος Παύλος  Μαγκλάρας Αναστάσιος


Κατέβασμα ppt "Η Σύγχρονη Τεχνολογία Επεξεργασίας Εικόνας Στην Οδοντιατρική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google