Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Οδοντιατρική Σχολή

2 Εισαγωγη CEREC: Στηρίζεται σε νέες τεχνολογίες όπως η τρισδιάστατη φωτογράφιση και η τεχνική CAD/CAM. Επιτρέπει την κατασκευή ολοκεραμικών στεφανών, σφραγισμάτων και γεφυρών. Χαρακτηρίζεται ως το μέλλον της Οδοντιατρικής. CEramic REConstruction Ιατροτεχνολογική συσκευή, προϊόν της Sirona. Γρήγορη και ακριβής κατασκευή Υψηλής αισθητικής έμμεσες ολοκεραμικές αποκαταστάσεις.

3 ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ CEREC
Κινητός πύργος: Τρισδιάστατος σχεδιασμός αποκατάστασης Μονάδα κοπής: Επεξεργασία πορσελάνης Bluecam scanner: Λήψη ψηφιακής φωτογραφίας

4 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Με τη χρήση κάμερας αποτυπώνεται ψηφιακά η περιοχή και αποθηκεύεται ως τρισδιάστατο ψηφιακό αρχείο. Ο οδοντίατρος σχεδιάζει την αποκατάσταση στην οθόνη του υπολογιστή με τη βοήθεια του λογισμικού. Οι πληροφορίες στέλνονται στη μονάδα κοπής. Η μονάδα κοπής «σμιλεύει» την πραγματική αποκατάσταση σ’έναν κύβο ψημένης και έτοιμης πορσελάνης. Ακολουθεί ο έλεγχος στο στόμα, η στίλβωση και η συγκόλληση της κατασκευής.

5 ΤΟ CEREC ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Μετράει 28 χρόνια εφαρμογής.
Πρώτη εφαρμογή σε ασθενή: πανεπιστήμιο Ζυρίχης, 1985 Περισσότερες από  συσκευές CEREC είναι εγκατεστημένες σε οδοντιατρεία σε όλο τον κόσμο (κυρίως στις ΗΠΑ και την Γερμανία). Περισσότερες από 250 επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την ασφάλεια της μεθόδου. Περισσότερες από 20 εκατομμύρια αποκαταστάσεις έχουν τοποθετηθεί συνολικά.

6 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Αποκατάσταση με πορσελάνινη στεφάνη cerec σε σπασμένο δόντι μετά από απονεύρωση και ανασύσταση. Αντικατάσταση όψης ρητίνης στα τρία μπροστινά δόντια λόγω αισθητικής με όψεις πορσελάνης cerec.

7 Πορσελάνινη στεφάνη σε ένα ενδοδοντικά θεραπευμένο δόντι (μετά από απονεύρωση)
Αντικατάσταση μιας μεταλλοκεραμικής γέφυρας σε μπροστινά δόντια λόγω αισθητικής με ολοκεραμικές στεφάνες

8 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ CEREC
Λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Πιο απλή και λιγότερο χρονοβόρα και δυσάρεστη διαδικασία. Δεν χρησιμοποιούνται αποτυπωτικά υλικά στο στόμα. Θυσιάζεται λιγότερος υγιής οδοντικός ιστός.

9 Αποφεύγονται οι αναισθητικές ενέσεις σε επόμενες επισκέψεις.
Οι αποκαταστάσεις δεν περιέχουν μέταλλα που ενοχοποιούνται για βλάβες στον οργανισμό. Ο ασθενής δεν μένει με πρόχειρες-προσωρινές αποκαταστάσεις στο στόμα για ημέρες. Μετά την επίσκεψη ο ασθενής είναι έτοιμος να επιστρέψει άφοβα στις δραστηριότητές του. Υψηλή αισθητική.

10 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ CEREC
Απαιτείται αγορά ειδικού εξοπλισμού. Υψηλό κόστος αγοράς του εξοπλισμού (~ $) Προϋποθέτει εκπαίδευση του προσωπικού.

11 ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.cerecdentist.gr/cerec3d.htm
odontiatreiou/54--cerec &view=article&id=88%3A-cerec-&catid=52%3A &Itemid=206 _52.pdf

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "Cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google