Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρύσια Τρίγγου Ηρακλής Ευαγγέλου. Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οδοντιατρικές κλινικές είναι δυσεύρετες, οι οδοντικοί υγιεινολόγοι επισκέπτονται τα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρύσια Τρίγγου Ηρακλής Ευαγγέλου. Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οδοντιατρικές κλινικές είναι δυσεύρετες, οι οδοντικοί υγιεινολόγοι επισκέπτονται τα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρύσια Τρίγγου Ηρακλής Ευαγγέλου

2 Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οδοντιατρικές κλινικές είναι δυσεύρετες, οι οδοντικοί υγιεινολόγοι επισκέπτονται τα σχολεία, με σκοπό την εύρεση παιδιών που πάσχουν από οδοντικές παθογένειες.

3  Είναι η μετάδοση από ακτινογραφικών εικόνων του ασθενούς.  Βελτιώνει την φροντίδα των ασθενών.  Τεχνολογίες δικτύου (διαδίκτυο, τηλεφωνικές γραμμές, ευρύ δίκτυο(WAN), τοπικό δίκτυο ( LAN)).  Προηγμένα γραφικά, επεξεργασία, αναγνώριση φωνής και συμπίεσης εικόνας.

4 Η εφαρμογή JiveX GO! είναι το ανεξάρτητο σύστημα αρχειοθέτησης και μεταφοράς εικόνων (PACS) για την απεικόνιση ακτινογραφιών και υπερήχων.

5

6  Τηλε-οδοντιατρική, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όμως και μια απλή εικόνα της στοματικής κοιλότητας, η οποία έχει αποσταλεί στον οδοντίατρο από τον ίδιο τον ασθενή, για μιαν απλή οδοντιατρική διάγνωση.  Τέτοιας μορφής τηλε-οδοντιατρική, προσφέρει η εφαρμογή MouthWatch, σε συνδυασμό με την ενδοστοματική camera.

7  MouthWatch είναι ένα επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης στοματικής υγείας στο σπίτι που συνδέει οπτικά τους ασθενείς στο οδοντιατρείο.  Ακολουθεί σχετικό Video.

8 Εξατομίκευση της στοματικής φροντίδας. Πιθανή χρήση σε απομακρυσμένες περιοχές (νησιά της Ελλάδας). Για ευκολότερη πρόσβαση, υπάρχει και η ανάλογη εφαρμογή στα smart phones.

9  Απομακρυσμένοι οδοντίατροι μπορούν να προσδιορίσουν το στόμιο του ριζικού σωλήνα με βάση τις ενδοδοντικές εικόνες των δοντιών.  Τηλεδιάσκεψη ως μέσο τηλε-οδοντιατρικής μπορεί να διαγνώσει με επιτυχία διάφορες περιακρορριζικές παθολογίες. Αυτό μειώνει το κόστος της επίσκεψης και παρέχει επείγοντα αποτελέσματα.

10  Xρήση 2D και 3D μοντέλων.  Xρήση λογισμικού για την επεξεργασία της εικόνας.  Ψηφιοποίηση των 3D μοντέλων εργασίας.  Ο θεραπευτής μπορεί να μοιραστεί αυτό το ψηφιακό μοντέλο των σιαγόνων με άλλους μέσω του δικτύου, για τυχόν διαβουλεύσεις με συναδέλφους.  Δημιουργία προγράμματος ορθοδοντικής διαχείρισης με τη χρήση ψηφιακού μοντέλου ασθενούς.  Τα δύο πιο γνωστά ηλεκτρονικά συστήματα ψηφιοποίησης είναι: OrthoCad και eModels.

11

12  http://gr.euronews.com/2014/02/18/open- wide-for-dental-high-tech-in-monaco/ http://gr.euronews.com/2014/02/18/open- wide-for-dental-high-tech-in-monaco/  https://www.mymouthwatch.com/what-is- mouthwatch.php#pane2 https://www.mymouthwatch.com/what-is- mouthwatch.php#pane2  www.intechopen.com www.intechopen.com  www.pubmed.com www.pubmed.com  http://www.dailynews.com/health/20140404 /poor-children-adults-get-needed-dental- care-through-free-california-teledentistry- program http://www.dailynews.com/health/20140404 /poor-children-adults-get-needed-dental- care-through-free-california-teledentistry- program

13


Κατέβασμα ppt "Χρύσια Τρίγγου Ηρακλής Ευαγγέλου. Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οδοντιατρικές κλινικές είναι δυσεύρετες, οι οδοντικοί υγιεινολόγοι επισκέπτονται τα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google