Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (AGEISM)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (AGEISM)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (AGEISM)
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΝΤΟΥΡΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται σε σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα «traits» όπως π.χ. Εθνικά, Θρησκευτικά, Πολιτικά κ.τ.λ., προκυμένου να αναγάγει μία ομάδα αντίστοιχα (Πολιτική, Φυλετική, Θρησκευτική) ως υπέρτερη άλλων.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ Το 65ο έτος της ηλικίας του ανθρώπου καθιερώθηκε αυθαίρετα ως το απαραίτητο κριτήριο για οικονομικές παροχές από τα κοινωνικά ασφαλιστικά συστήματα προς τους εργαζόμενους. Βέβαια υπάρχουν και άλλα κριτήρια που μπορούν να θεωρηθούν απαραίτητα για τον ορισμό όπως: το πρώιμο γήρας που εμφανίζεται πριν τα 60 και το όψιμο γήρας που εμφανίζεται μετά τα 90 ή 100 χρόνια ηλικίας. (Bismarc, 1889)

4 ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ Με τον όρο «νέοι» ή «νεότητα» εννοείται η περίοδος εκείνη της ζωής κατά την οποία ο άνθρωπος αποκτά τις ικανότητες και τα εφόδια που θα τον προετοιμάσουν για να αναλάβει τις ευθύνες, αλλά και τις απολαβές της ανήλικης ζωής του. (UNESCO)

5 ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (AGEISM)
Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι η προκατάληψη ενάντια σε ένα άτομο ή ομάδα βάση της ηλικίας. Όταν αυτή η προκατάληψη είναι το κυρίαρχο πίσω από πράξεις διάκρισης έναντι σε ένα τέτοιο άτομο ή ομάδα, τότε αυτές οι πράξεις συνιστούν ηλικιακή διάκριση.

6 “Να φέρεστε στους άλλους όπως θα σας άρεσε να σας φέρονται άσχετα με την εμφάνιση και τον πολιτισμό τους. Να μην τους κρίνετε πριν τους γνωρίσετε με κριτήριο την εμφάνιση τους μόνο”.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (AGEISM)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google