Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα με τις εγκάρσιες σκουρόχρωμες ραβδώσεις. Ζει σε θαμνώδεις και καλαμόφυτες περιοχές αλλά και στην πυκνή βλάστηση του τροπικού δάσους στη νότια Ασία. Είναι ζώο μοναχικό. Καθημερινά διανύει μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση τροφής.Επιτίθεται σε οποιοδήποτε ζώο ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Ορμάει με ένα πήδημα πάνω στο θύμα του και τσακίζει τη σπονδυλική του στήλη. Σέρνει τα κομμάτια του ζώου στους θάμνους και όταν τα έχει φάει όλα επιστρέφει στον τόπο του κυνηγιού.

2 ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΣ Αναπτύσσει ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα αλλά κουράζεται εύκολα Έχει μήκος 1,5 μέτρα και βάρος 60 κιλά Είναι το πιο γρήγορο ζώο της ξηράς

3 Το πούμα Είναι ένα είδος πάνθηρα που ζει στη βόρεια και   νότια Αμερική.Λέγεται και κούγκαρ ή λιοντάρι των βουνών.Το χρώμα του ποικίλει από ανοιχτό καφέ ως μαύρο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πάνθηρα. Το πούμα επιτίθεται σε όλα τα χορτοφάγα ζώα αλλά και  σε κοπάδια βοοειδών. Για το λόγο αυτό κυνηγήθηκε από τον άνθρωπο μέχρι σημείου αφανισμού. Σήμερα θεωρείται από τη διεθνή νομοθεσία προστατευόμενο είδος.  

4 Το λιοντάρι Είναι απ΄ τα πιό δυνατά και επιβλητικά θηλαστικά.. Έχει μήκος που φτάνει τα 3 μέτρα , ύψος 1 μέτρο και βάρος τα 250 κιλά. Το σώμα του   καλύπτεται από γκρίζο-κιτρινωπό χρώμα ή σκούρο καφέ.. Τα αρσενικά έχουν χαίτη που καλύπτει το κεφάλι , τους ώμους και μερικές φορές φτάνει ως την κοιλιά. Οι λέαινες μετά από κυοφορία τρεισήμισι μηνών γεννούν από 2 ως 6 μικρά . Τα λιονταράκια  θηλάζουν για τρεις μήνες και στους επόμενους εννιά μαθαίνουν να κυνηγούν. Τα λιοντάρια είναι ζώα τεμπέλικα και προτιμούν να περνούν τον καιρό τους ξαπλωμένα. Κυνηγούν μόνο όταν πεινούν. Προτιμούν τις ζέβρες και τις αντιλόπες .

5 Ο κινέζικος ρινόκερος Είναι ένα από τα τρία είδη ρινόκερων που ζουν στην Ασία . Έχει μόνο ένα κέρατο . Έχει εντυπωσιακή "πανοπλία" που θυμίζει προϊστορικό ζώο.Το βάρος του φτάνει τους 2 τόνους και στις διαστάσεις είναι λίγο μικρότερος από το λευκό ρινόκερο. Είναι στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών και σήμερα μπορεί κανείς να τον δει μόνο σε προστατεύομενα πάρκα στην Ινδία και το Νεπάλ.

6 ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο.Το ύψος της φτάνει τα 6 μέτρα και το βάρος της τα 500 κιλά. Το σώμα της καλύπτεται από παχύ δέρμα με τις γνωστές καφετιές κοιλίδες. Το κεφάλι της φαντάζει μικροσκοπικό σε σχέση με το μακρύ λαιμό της και καταλήγει σε δυό μικρά κέρατα . Έχει μεγάλα υγρά μάτια και ευκίνητα αυτιά. Η όραση και η ακοή της είναι πολύ ανεπτυγμένες. Η καμηλοπάρδαλη βαδίζει αργά, και όταν παραστεί ανάγκη μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων.

7 ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ Μεγάλο θηλαστικό της Αφρικής. Το όνομά του το πήρε από τους αρχαίους Έλληνες γιατί το κεφάλι του μοιάζει με του αλόγου.Έχει τεράστιο σώμα σαν βαρέλι. Το μήκος του (μαζί με την ουρά) φτάνει τα τεσσεράμισι μέτρα, το ύψος του το ενάμισι μέτρο και το βάρος του τους 3 τόνους. Κινείται το ίδιο άνετα στο νερό και στην ξηρά. Αν χρειαστεί μάλιστα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 50 χμ/ώρα! Συνήθως βγαίνει σε αναζήτηση τροφής την νύχτα. Τρέφεται με υδρόβια φυτά και καλάμια αλλά και με βλάστηση της ξηράς. Κατά μέσο όρο  καταναλώνει 150 κιλά τροφής το 24ωρο!Την ημέρα του την περνά βυθισμένος στο νερό . Μπορεί να μείνει μέσα στο νερό χωρίς αναπνοή ως 10 λεπτά!

8 Ο ουρακοτάγκος Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανθρωποειδείς πιθήκους.Το ύψος του φτάνει τα 2 μέτρα και το βάρος του τα 100 κιλά.. Το σώμα του καλύπτεται από κοκκινωπό χρώμα που σκουραίνει όσο μεγαλώνει το ζώο. Το πρόσωπο και οι παλάμες του δεν έχουν τρίχωμα.  Ζει στην Ινδονησία (στα νησιά Σουμάτρα και Βόρνεο) μέσα σε πυκνά δάση. Είναι ζώο δενδρόβιο. Κινείται ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων με ευκολία. Στο έδαφος περπατά με τα πίσω πόδια έχοντας συχνά τα χέρια στο κεφάλι. Ζει συνήθως μοναχικά ή με το ζευγάρι του και σπάνια σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Κάθε βράδυ φτιάχνει τη φωλιά του από κλαδιά πάνω σε ένα δέντρο. Η διάρκεια ζωής του είναι 25 χρόνια.

9 ΖΕΒΡΑ Ο άγριος συγγενής του αλόγου και του γαιδάρου με τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα τους. Η εμφάνισή του μοιάζει με του αλόγου. Έχει ύψος 1,25 μέτρα , μήκος 2,20 μέτρα και βάρος κιλά.Το κεφάλι της είναι σχετικά μικρό με ευκίνητα αυτιά και  κοντή χαίτη. Είναι ζώο χορτοφάγο όπως και τα άλογα.  Οι ζέβρες είναι κοινωνικά ζώα. Ζουν σε οικογένειες που αποτελούνται από έναν αρσενικό και 5-6 θηλυκές με τα μικρά τους. Οι οικογένειες ανήκουν σε μεγάλες αγέλες των 100 και πλέον ατόμων.Τα  θηλυκά μιάς οικογένειας μετά απο κυοφορία ενός χρόνου γεννάνε ένα μικρό που θα μείνει κοντά στη μητέρα του  για περισσότερο από έναν χρόνο.

10 ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ Ο αφρικανικός ελέφαντας είναι τεράστιο ζώο. Έχει μήκος επτάμισι μέτρα (μαζί με την προβοσκίδα). Το ύψος του φτάνει τα 3,30 μέτρα και το βάρος του τους 6 τόνους. Το χρώμα τους είναι σκούρι ή ανοιχτό γκρίζο . Έχει μεγάλο κεφάλι με τεράστια αυτιά που σκεπάζουν τους ώμους και χρησιμεύουν για να κάνουν αέρα  και να διώχνουν τα ενοχλητικά έντομα.

11 ΑΝΤΙΛΟΠΗ Θηλαστικό χορτοφάγο ζώο της αφρικανικής σαβάνας.Το σώμα του έχει μήκος 1,30 μέτρα και ύψος 80 εκατοστά.Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, από ανοικτό καφέ ως σκούρο καστανό.Το αρσενικό έχει μεγάλα κσπειροειδή κέρατα που φτάνουν τα 50 εκατοστά. Οι αντιλόπες είναι γρήγορα ζώα. Μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 80 χιλιομέτρων, κάνοντας πηδήματα 10 μέτρων στο μήκος και 3 μέτρων στο ύψος!

12 ΓΟΡΙΛΑΣ Ο γορίλας είναι ένα από τα είδη των ανθρωποειδών πιθήκων. Υπάρχουν δύο είδη, ο ορεινός γορίλας και ο πεδινός. Είναι μεγαλύτερος από τον άνθρωπο. Το ύψος του φτάνει τα 190 εκατοστά και το βάρος του τα 250 κιλά. Εχει κοντό και χοντρό τρίχωμα. Ο γορίλας ζει στα δάση της κεντρικής και δυτικής Αφρικής. Περπατάει στο έδαφος στηριζόμενος και στους βραχίονές του.


Κατέβασμα ppt "ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google