Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων των ατόμων που ασχολούνται με αυτήν. Η αξιολόγηση και βαθμολόγηση ανδρών και γυναικών καθώς και η επιβράβευση του ιππέα της αμαζόνας και του αλόγου . Ο ιππέας ή η αμαζόνα και ο ίππος θεωρούνται μια ομάδα.

2 ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2014
Πήρε μέρος στους αγώνες το 2004 το αγώνισμα της ιππικής δεξιοτεχνίας (dressage). Οι αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας διοργανώθηκαν σε ιπποδρομία με άμμο πλάτους 20 μέτρων και μήκος 60 μέτρων Η διάρκεια των αγώνων ήταν 21 έως 26 Σεπτεμβρίου.

3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Προαιρετικά Καπέλο Παντελόνι Μπότες (ψηλές και χαμηλές)
Ιππέα και αμαζόνας Καπέλο Παντελόνι Μπότες (ψηλές και χαμηλές) Σακάκι Προαιρετικά Πουκάμισο Γραβάτα Γάντια σπιρούνια

4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Σέλα Ηνία Στομίδα
ΊΠΠΟΥ Σέλα Ηνία Στομίδα Τα ηνία και η στομίδες αποτελούν την επαφή ίππου και αθλητή w ww.youtube.com/watch?v=VtESvCh04NE

5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Στην Ιππασία συμμετέχουν ιππείς και αμαζόνες με περιορισμένη όραση ή τυφλοί, με εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό ή άλλη κινητική αναπηρία. Η Ιππασία διέπεται από τους κανονισμούς της Επιτροπής Ιππασίας της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας.

6 ΙΣΤΟΡΙΑ Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας έλαβε χώρα στη Σουηδία το 1987. ιστορία της Ιππασίας για άτομα με αναπηρία αποτέλεσε η ένταξη της Ιππικής Δεξιοτεχνίας στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Συμμετοχή ιππέων από 16 χώρες. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000, στο Σύδνεϋ αυξήθηκε η συμμετοχή ,έλαβαν μέρος στους Αγώνες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο Βέλγιο συμμετείχαν 36 χώρες. Τον Απρίλιο του 2003, 40 χώρες ‘καλλιεργούσαν ευρέως’ το άθλημα της Ιππασίας.

7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
αθλητές με μέτρια αναπηρία στα δύο χέρια και στα δύο πόδια αθλητές τυφλοί, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν οφθαλμεπίδεσμο Στην κατηγορία Grade IV εντάσσονται αθλητές με αναπηρία σε ένα ή δύο άκρα αθλητές με προβλήματα όρασης

8 ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ διακρίθηκαν οι παρακάτω αθλητές: Lee Pearson, Μεγάλη Βρετανία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία I και στο ελεύθερο πρόγραμμα Joop Stockkel, Ολλανδία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ΙI και ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα Julie Higgins, Αυστραλία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία IΙΙ και στο ελεύθερο πρόγραμμα Jayne Craike, Νέα Ζηλανδία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία IV

9 Έλληνες Αθλητές Έλληνες αθλητές έχουν λάβει μέρος σε Διεθνείς αγώνες στο Ισραήλ και στην Αγγλία. Αθήνα αγωνήστικε ο Νίκος Σίγκας και η προπονήτρια του η Ιωάννα Γεοργοππούλου και κατέκτησε την 15η θέση.

10 ΟΜΑΔΕΣ Ομάδες : Χρυσό μετάλλιο – Μεγάλη Βρετανία
Αργυρό μετάλλιο – Ολλανδία Χάλκινο μετάλλιο – Νορβηγία

11 ΠΗΓΕΣ

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google