Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

2 Πρόκειται για ένα θέμα ταμπού που ωστόσο κάνεις πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί καθότι στην Ευρώπη της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότερες οικογένειες που στερούνται πλέον κρατικής βοηθείας, αναγκάζονται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να δουλεύουν. Η εργασία έχει υποδομηθεί με την έννοια ότι οι ενήλικες δυσκολεύονται να βρουν δουλεία και παράλληλα οι επιχειρήσεις προτιμούν να προσλαμβάνουν ανήλικους, γιατί δεν τους δηλώνουν και επίσης τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλά.

3 Λόγω της κρίσης, τα κράτοι μέλοι της Ευρωπαικής Ένωσης εχουν μειώσει αισθητά τα οικογενειακά επιδόματα, εξασθενίζοντας έτσι περισσότερο τις κοινωνικές ομάδες που είχαν ήδη οικονομικό πρόβλημα. Μερικά παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν παράλληλα σχολείο, όμως αυτό είναι όλο και πιο ανέφικτο γιατί δουλεύουν 8ωρο με μισθό 10ευρώ τον μήνα.

4 Ακόμη χειρότερες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον
Ακόμη χειρότερες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον. Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη, παραδέχεται ότι η παιδική εργασία στην Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί, και σήμερα, ένα σοβαρό πρόβλημα και προσθέτει ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

5 Ακόμη χειρότερες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον
Ακόμη χειρότερες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον. Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε, παραδέχεται ότι η παιδική εργασία στην Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί, και σήμερα, ένα σοβαρό πρόβλημα και προσθέτει ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

6 Η σύνδεση μεταξύ των δικαιωμάτων του παιδιού και της επιβίωσης και ανάπτυξής του, επιτεύχθηκε με την Σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού το 1989, που επικυρώθηκε από 187 κράτη. Τα - συμβαλλόμενα στη Σύμβαση - κράτη έχοντας υπόψη τους την Διακήρυξη της Γενεύης του 1924 για τα δικαιώματα του παιδιού αναγνωρίζουν ως παιδί (άρθρο 1) «κάθε ανθρώπινο ον μικρότερο των δεκαοκτώ ετών, εκτός εάν η ενηλικίωση επέρχεται νωρίτερα, σύμφωνα με την ισχύουσα για το παιδί νομοθεσία».

7 Στο άρθρο 32 της ίδιας Σύμβασης αναγνωρίζεται το δικαίωμα του παιδιού να προστατεύεται από την οικονομική εκμετάλλευση και από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας που ενέχει κινδύνους ή που μπορεί να βλάψει την υγεία του ή τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική ή κοινωνική του ανάπτυξη. Η Σύμβαση καλεί τα κράτη μέλη: α. να ορίζουν ένα κατώτατο όριο ή κατώτατα όρια ηλικίας για την είσοδο στην επαγγελματική απασχόληση, β. να προβλέπουν μια κατάλληλη ρύθμιση των ωραρίων και των συνθηκών εργασίας, γ. να προβλέπουν κατάλληλες ποινές και άλλες κυρώσεις για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

8 Κλείνωντας ελπίζουμαι η παιδίκη εργασία στην Ευρώπη αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο να μειωθή και όλα τα παιδία να πηγένουν σχολείο και να ζούν κατώ από ανθρώπινες συνθήκες…!!!

9

10

11 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΕΝΑΡΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝ\ΝΟΣ ΝΟΥΤΣΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ <3


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google