Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

2 Οι Παίδες Κωνσταντίνα Γ. Σοφία Π. Μάριος Σ. Υπεύθυνη Καθηγήτρια :
3Ο Λύκειο Υμηττού Οι Παίδες Κωνσταντίνα Γ. Σοφία Π. Μάριος Σ. Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Σπυροπούλου Ροζαλία Εργασία Β’ Τετραμήνου Σχολικό Έτος 20 Μαΐου 2014

3 Τι είναι δικαίωμα; Ο όρος δικαίωμα αναφέρεται γενικά είτε σε ηθικό δικαίωμα, το οποίο θεμελιώνεται σε ηθικές αρχές, είτε σε νομικό δικαίωμα, το οποίο κατοχυρώνεται από το νόμο.

4 Τι είναι παιδική εργασία ;
Η παιδική εργασία είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά κάτω των 18 ετών με σκοπό να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

5 Η εκμετάλλευση των παιδιών πριν από δεκαετίες
Μερικές δεκαετίες πριν δεν υπήρχε η επιλογή για το αν θα δουλέψεις ή θα σπουδάσεις καθώς η οικογένεια χρειαζότανε χρήματα γι' αυτό τα μικρά παιδιά βοηθούσαν τους γονείς του στις αγροτικές κυρίως εργασίες και έτσι πήγαιναν μόνο για λίγα χρόνια σχολείο ή πολλές φορές και καθόλου.

6 Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα
Η εκμετάλλευση των παιδιών είναι μια πραγματικότητα ακόμα και στις μέρες μας. Είναι μία πραγματική κοινωνική μάστιγα, ειδικά στις τριτοκοσμικές χώρες. Εκεί πολλά παιδιά δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί ή για ελάχιστα χρήματα.

7 Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα
Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα Ο χειρότερος όμως τρόπος εκμετάλλευσης των παιδιών είναι η σεξουαλική κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό της παιδοφιλίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τα διάφορα οργανωμένα κυκλώματα παιδεραστίας έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα.

8 Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα
Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα Η οικονομική κρίση όμως χτυπάει κόκκινο καμπανάκι και σε χώρες της Ε.Ε. μαζί και στην Ελλάδα. Ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται, και ζητιανεύουν μεγαλώνει συνεχώς επειδή οι γονείς τους χάνουν την δουλειά τους ενώ πολλές φορές καταλήγουν να μένουν και στον δρόμο.

9 Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα
Η εκμετάλλευση των παιδιών σήμερα Η οικονομική κρίση όμως χτυπάει κόκκινο καμπανάκι και σε χώρες της Ε.Ε. μαζί και στην Ελλάδα. Ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται, και ζητιανεύουν μεγαλώνει συνεχώς επειδή οι γονείς τους χάνουν την δουλειά τους ενώ πολλές φορές καταλήγουν να μένουν και στον δρόμο. Ίσως όμως αυτός να είναι τελικά και ο σκοπός των μεγαλοεπιχειρηματιών, να δημιουργήσουν τριτοκοσμικές χώρες με φθηνά παιδικά χέρια στον όλο και πιο φτωχό ευρωπαϊκό νότο.

10 Βιβλίο : Ικμπάλ Ο δεκατριάχρονος Ικμπάλ Μασίχ βρέθηκε δολοφονημένος στο χωριό του, στο Πακιστάν, τον Απρίλιο του 1995, λίγους μήνες αφού είχε παραλάβει το διεθνές βραβείο «Νέοι σε δράση» και είχε εκφωνήσει την ομιλία του στην Αμερική, στην οποία εξιστορούσε τα έξι χρόνια σκλαβιάς του σε ένα εργαστήριο χαλιών στη Λαχόρη. Οι δολοφόνοι του (το πιο πιθανό μέλη της «Μαφίας των Χαλιών», όπως αποκαλείται) δε συνελήφθησαν ποτέ.

11 Ταινία : Ξεχασμένοι από την Κοινωνία
Ταινία : Ξεχασμένοι από την Κοινωνία  Ο Πέδρο (Αλφόνσο Μεχία) είναι ένα ενδεκάχρονο αγόρι, που ζει με τη μητέρα του (Εστέλα Ίντα) προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στερώντας από το μικρό αγόρι τη στοργή. Ο Πέδρο της ορκίζεται ότι η συμπεριφορά του θα αλλάξει, αλλά η συναναστροφές του με μια ομάδα αλητών, τον οδηγούν στην εγκληματικότητα . Ο Πέδρο διδάσκει στα υπόλοιπα αγόρια όλες τις συνήθειες του υποκόσμου .

12 Ποσοστά παιδικής εργασίας στον κόσμο

13 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η παιδική εργασία είναι ένα φαινόμενο που στοιχειώνει τις διάφορες χώρες του κόσμου αλλά και την Ελλάδα κυρίως από τα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Η αναζήτηση ευπειθών και υπάκουων φθηνών εργατικών χεριών μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά μόνο στο πρόσωπο ενός ανήλικου εργαζόμενου. Όσο πιο μικρός ήταν ο εργαζόμενος τόσο πιο φοβισμένος γινόταν και συγχρόνως τόσο πιο «συνεργάσιμος» με τον εκάστοτε εργοδότη του.Η συνθήκες της ανήλικης εργασίας τις περισσότερες φορές ήταν ακατάλληλες για ενήλικες πόσο μάλλον για τα παιδιά

14 Βιβλιογραφία Wikipedia Εγκυκλοπαίδειες Εφημερίδες

15


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google