Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.
Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, είναι πρόγραμμα του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας και ένα από τα παλαιότερα και πιο έμπειρα Κέντρα στον τομέα της αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και άλλα συνοδά προβλήματα. Όλα ξεκίνησαν το Σήμερα μετά από 39 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου μας, έχουν ωφεληθεί των υπηρεσιών που παρέχουμε περίπου παιδιά, με μέσο χρόνο παραμονής τα τέσσερα χρόνια.

3 ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών μας, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Κέντρου, κτίστηκε με βάση τις πολύπλευρες ανάγκες του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση. Το παιδί, εκτός από τα προβλήματα στη κίνηση, αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα, στον λόγο, την κατανόηση, την όραση και την ακοή. Για να είναι επιστημονικά σωστή η αντιμετώπιση των αναγκών του, θα πρέπει να συνεργαστούν και να συμβάλουν πολλοί ειδικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δουλεύοντας μαζί του ένας προς ένας, δηλαδή ένας Θεραπευτής με ένα παιδί. Πρόκειται για μια μακρόχρονη και δαπανηρή διαδικασία. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιού, ως βιο-ψυχολογικής οντότητας και ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους από τον κατακερματισμό των υπηρεσιών που χρειάζεται.

4 ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Το Κέντρο μας θεωρείται πρότυπο, ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει γιατί: Διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Έχει κατακτήσει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της αποκατάστασης. Λειτουργεί στη λογική «των υπηρεσιών μίας στάσης», γιατί τα παιδιά και οι γονείς τους βρίσκουν σε ένα σημείο το σύνολο των υπηρεσιών που χρειάζονται. Εξυπηρετεί κάθε χρόνο 80 παιδιά από μηνών έως 7 ετών Απασχολεί 28 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 20 είναι εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

5 Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση για να βελτιώσουν την κινητικότητά τους χρειάζονται …
Φυσιοθεραπεία

6 … για γίνουν λειτουργικά στη καθημερινότητα τους χρειάζονται …
Εργοθεραπεία

7 … για να χρησιμοποιήσουν τον λόγο και να κατακτήσουν την επικοινωνία χρειάζονται …
Λογοθεραπεία

8 Ειδική διαπαιδαγώγηση
… για να μάθουν και να γνωρίσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει χρειάζονται … Ειδική διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση

9 Οι υπηρεσίες μας συνεχίζονται με:
• Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, • Εκπαίδευση στο φαγητό και την τουαλέτα • Κατ’ οίκον εκπαίδευση των γονέων • Ανταλλαγές επισκέψεων με άλλα σχολικά πλαίσια • Θεραπευτική ιππασία. • Μουσικοθεραπεία. Καλοκαιρινή κατασκήνωση Στους γονείς των παιδιών παρέχεται συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη από Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό.

10 ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΜΑΣ Πριν η χώρα μας περιέλθει στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, οι πόροι μας προερχόταν από: • την Κρατική επιχορήγηση • τα Ασφαλιστικά Ταμεία • τις Δωρεές, Χορηγίες και Εκδηλώσεις, που μας επέτρεπαν να καλύπτουμε επαρκώς το κύριο κόστος λειτουργίας, που έχουμε ως Φορέας παροχής υπηρεσιών και είναι αυτό της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού .

11 ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ Η συνεχής μείωση της κρατικής επιχορήγησης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, και η αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν τα νοσήλια, δημιουργούν σοβαρό και άμεσο κίνδυνο περικοπής των υπηρεσιών μας. Επειδή πιστεύουμε ότι καμία συνθήκη δεν θα πρέπει να στερήσει από τα παιδιά μας την ανεξαρτησία και τις δεξιότητες που μπορούν να κατακτήσουν, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στις προσπάθειές μας, για να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε. Το Χατζηπατέρειο «Κ.Α.Σ.Π.» είναι το βασικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας το οποίο είναι κοινωφελής οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες.


Κατέβασμα ppt "Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google