Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Fashion Icons (From then to now..)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Fashion Icons (From then to now..)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Fashion Icons (From then to now..)
Η μόδα επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται από διάφορες προσωπικότητες. Τα πρότυπα μέσα από το χώρο της μουσικής μέχρι και τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ενέπνευσαν πολλούς σχεδιαστές αλλά και θαυμαστές αντέγραψαν και μιμήθηκαν το διαχρονικό τους στυλ πού άφησε ένα στίγμα στο χώρο της μόδας. Μέσα από αυτή την εργασία θελήσαμε να αναδείξουμε το στυλ τους και να τονίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηρίστηκα τους.

2 Rose Titanic Ο Τιτανικός, μια Αμερικάνικη ταινία του 1997 ήταν δημιουργία του Καναδού παραγωγού ταινιών James Cameron. Η ταινία ξεκινά με την αναζήτηση της καρδιάς του Ωκεανού από έναν κυνηγό θησαυρών. Μαζί με το περιδέραιο που βρίσκει στον πάτο του Ωκεανού ανακαλύπτει και μια ιστορία αγάπης που έκρυβε μέσα της η καρδιά.

3 Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι o Leonardo DiCaprio στο ρόλο του Jack και η Kate Winslet στο ρόλο της Rose. Ο παραγωγός της ταινίας όπως ανέφερε, βρήκε στο πρόσωπό της Winslet αυτό ακριβώς που έψαχνε. Είχε πει πως υπάρχει ποιότητα στο πρόσωπο και τα μάτια της και φαινόταν πως ήταν σίγουρη ότι ο κόσμος θα την υποστηρίξει.

4 Κατά τη διάρκεια της ταινίας η Rose φόρεσε περισσότερα από 10 διαφορετικά φορέματα, δημιουργήματα της σχεδιάστριας κοστουμιών Deborah Lynn Scott. Η οποία εκείνη τη χρονιά κέρδισε βραβείο για αυτές τις δημιουργίες της. Τα ρούχα της Rose άφησαν εποχή και πολλές κοπέλες στη συνέχεια προσπάθησαν να ράψουν παρόμοια φορέματα χωρίς όμως να έχουν μεγάλη επιτυχία.

5 Το φόρεμα αυτό ονομάζεται Flying dress
Το φόρεμα αυτό ονομάζεται Flying dress. Το πρωτότυπο πουλήθηκε στην σχεδιάστρια Deborah Scott από την σύζυγο του προέδρου της Πενσυλβανίας , η οποία είχε εξαιρετικό γούστο στα ρούχα. Για την ταινία όμως η Deborah Scott έκανε κάποιες αλλαγές. Το πρωτότυπο ήταν φτιαγμένο από μαύρο βελούδο και σατέν και το μπούστο ήταν από λευκό ύφασμα. Η σχεδιάστρια όμως χρησιμοποίησε μπλε βελούδο, σατέν σε μπλε και μοβ τόνους και δαντέλα. Τέλος τα μανίκια έχουν μήκος τρία τέταρτα, οι άκρες τους είναι φτιαγμένες από σατέν ύφασμα και έχουν κουμπιά.

6 Το φόρεμα της Rose που λέγεται Jump dress πήρε το όνομά του από το φόρεμα που φορούσε η Rose στη σκηνή της αυτοκτονίας. Η Rose επρόκειτο να πηδήξει από το πίσω μέρος του Τιτανικού, ο Jack όμως την σώζει. Αυτό είναι ένα από τα ποιο δημοφιλή φορέματα της ταινίας . Πολλές έφηβες την εποχή που βγήκε η ταινία προσπάθησαν να φτιάξουν αυτό το φόρεμα για τον εαυτό τους. Το φόρεμα είναι κόκκινος ταφτάς με επενδυμένη μαύρη δαντέλα . Έχει στενή μέση και η φούστα είναι ασύμμετρη. Έχει επίσης χάντρες από το μπούστο έως και το κάτω μέρος της φούστας.

7 Στη σκηνή που η Rose βγαίνει από το αυτοκίνητο, οι γυναίκες στο ακροατήριο μένουν έκθαμβες με το σύνολο που φορούσε. Το καπέλο είναι ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο , με ένα διπλό φιόγκο, κατασκευασμένο στο Μιλάνο. Το φόρεμα είναι από λευκό ύφασμα με λεπτές σκούρες μοβ ρίγες, κάθετες και οριζόντιες. Το μήκος του σακακιού εκτίνεται πέρα από τους γοφούς και η φούστα είναι στενή και μακριά. Το πέτο τα κουμπιά και η ζώνη είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας μοβ σατέν. Η Rose ολοκληρώνει το σύνολό της με μια καρφίτσα-γραβάτα.

8

9 Elvis Presley Από την αρχή της σταδιοδρομίας του και βεβαίως ο Elvis Presley είχε μια μοναδική εμφάνιση και ένα ύφος. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του και βεβαίως μέχρι τέλους, ο Elvis ξεχώρισε μεταξύ των άλλων. Αν και οι ακραίες δηλώσεις μόδας του δεν έγιναν ποτέ επικρατούσα τάση, ήταν εκείνες οι διαφορές και τα άκρα που τον διέκριναν και του έκαναν ένας τέτοιος άχρονος αριθμός όχι μόνο στη βιομηχανία μουσικής, αλλά τον αμερικανικό πολιτισμό επίσης. Στη δεκαετία του '50 Elvis φόρεσε χαρακτηριστικά τα αφρικάνικα-αμερικανικά ενδύματα. Αγόρασε τα ενδύματα από το Lansky Beale στην οδό, Μέμφιδα, η οποία εξυπηρετούσε κυρίως μαύρους πελάτες. Στη σκηνή φορούσε συχνά zoot τα κοστούμια ή στερέωσε τα παντελόνια με τις ροζ ράντες που ήταν απλώς μέρος του «μαύρου» ύφους. (. Παρά την επιτυχία της μουσικής του, η συντηρητική κοινωνία της δεκαετίας του '50 δεν ενέκρινε της γένος-κάμψης, φυλή-ενσωματώνοντας το αστέρι. Τον είδαν όχι μόνο ως μίγμα μεταξύ άσπρου και μαύρου, αλλά μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού. Ο χορός, τα ροζ ενδύματα, τα φαρδιά παντελόνια, και makeup όλα του παρείχαν στους κριτικούς «τα στοιχεία» για την καταστροφή των ηθών της νεολαίας της Αμερικής μέσω της προφανών σεξουαλικών συμπεριφοράς και της εικόνας του την δεκαετία του '60

10 Στη δεκαετία του '60 το ύφος του Elvis ήταν πιο συντηρητικό και απλό
Στη δεκαετία του '60 το ύφος του Elvis ήταν πιο συντηρητικό και απλό. Το 1960, εμφανίστηκε στο «Welcome Home Elvis» μαζί με το Frank Sinatra όπου αντέγραψε το suave, το περίπλοκο ύφος Sinatra. Στον κινηματογράφο του Viva Λας Βέγκας, ο Elvis φορούσε τα συνήθως σαφές κοστούμια ή σακάκι και παντελόνι, και πολύ λίγο τα flashy ενδύματα. Στην πιό πρόσφατη δεκαετία του '60, αρχίζοντας με το σφιχτό μαύρο κοστούμι δέρματος της «επιστροφής 68 πρόσθετης, Elvis αρχίζει να φορά τα ενδύματα ενός ευδιάκριτου ύφους. Τα ενδύματα του Elvis την δεκαετίας του '70 ήταν οριστικά πιο flashy και κολλητά από που είχε φορέσει προηγουμένως. Ήταν θεατρικός, και ήταν κάτι που κανένας δεν θα φορούσε κανονικά. Αναφέρεται για τα jumpsuits που φορούσε συχνά στις παραστάσεις στο Λας Βεγας Ήταν ένας συνδυασμός ενδυμασίας karate και τα κοστούμια με liberace-ύφους, που αποτελούνται από κάπες, μεγάλα περιλαίμια, και συχνά τόσες πολλές λαμπρές διακοσμήσεις που έμοιαζε με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενώ τα jumpsuits είναι τόσο γοητευτικά και ελκυστικά όσο τίποτα διανοητό, προέρχονται επίσης από τον ιματισμό του κοινού θνητού (όπως ένας μηχανικός). Το Elvis συνδέθηκε πάντα με τους απλούς ανθρώπους, μεγαλώνοντας σε έναν φτωχό τομέα του νότου, και οι συχνά σχετικές πτυχές τους εξετάζουν την εικόνα του.

11 Το μαύρο κοστούμι πάνθηρα, οι φόρμες του Elvis ήταν διαμορφωμένα μετά από το καράτε GIS του, και η έμπνευση είναι εμφανής σε αυτά τα πρώτα ρούχα που ο Ελβις φορούσ για να ζήσει την ζωντανή παράστασή του από τον Ιούλιο του 31 έως τα τέλη Αυγούστου του 1969, στο Las Vegas, NV. Τα κοστούμια φαίνεται να έχουν προκύψει από μια συνεργασία με τον Elvis, Priscilla, και τυο Bill Belew (του σχεδιαστή που έβαλαν σε μαύρο δερμάτινο σύνολο τον Elvis για το 1968 TV αφιέρωμα του). Αυτά ήταν όλα τα κοστούμια και φαίνεται ότι έχει υπάρξει μερικά διαφορετικά είδη αν και όλα φαίνονται λίγο πολύ το ίδιο για μένα (εκτός από μαύρη vs λευκό, φυσικά): τουλάχιστον ένα ή δύο σε μαύρο, ένα στο ναυτικό μπλε (αν και είναι πάντα δύσκολο να πει αν οι σκιές είναι πραγματικές ή όχι, διότι το ίδιο χρώμα μπορεί να φαίνονται αρκετά διαφορετικά κάτω από διαφορετικό φωτισμό ή σε διαφορετικές φωτογραφίες), και τουλάχιστον ένα στα λευκά. Ανεξάρτητα, αυτά αποτέλεσαν τη βάση επί της οποίας όλα τα μελλοντικά κοστούμια θα κατασκευασούν και θα ενεπνεύσει και μουσικές παραστάσεις.

12 Το Red Tab (γνωστός και ως "Αλυσίδες") κουστούμι
Το Red Tab (γνωστός και ως "Αλυσίδες") κουστούμι. Ένας άλλο κουστούμι από το "Elvis - Αυτός είναι ο τρόπος " Ο Elvis συνήθιζε να έχει προβλήματα με τις σταυρωτές αλυσίδες στο στήθος που μπορούσαν να χαλαρώσουν σε αυτό το κοστούμι. Ο Elvis φόρεσε αυτό το κοστούμι κατά τον Αύγουστο στο Λας Βέγκας και τον Σεπτέμβριο στην περιοδεία του 1970 και είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα το φορούσε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του Αυτή η φωτογραφία είναι από την παράσταση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Detroit.

13 Η "YNWA" ( "Ποτέ δεν θα μείνεις μόνη" - ο τίτλος ενός άλμπουμ του με αυτό το κουστούμι στο εξώφυλλο)Αυτό το κοστούμι το φορούσε κατά τη διάρκεια της παράστασης το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 1970, στο Los Angeles, CA. Η παράσταση ήταν μια πραγματική επιτυχία. Το κοστούμι ήταν ιδιαίτερα φαντασμαγορικό - Σχόλια σε εφημερίδες για την παράστασης αναφέρουν όλα τα οπτικά αντίκτυπο που έκανε ο Elvis ο - αλλά διατηρούνταν μπλεγμένος μέσα στα μακριά κρόσσια και, σε ένα σημείο, ο Charlie Hodge έπρεπε να κόψει αυτόν από το καλώδιο του μικροφώνου (Elvis, δήλωσε ότι το κοστούμι φαινόταν σαν μια καλή ιδέα προς το παρόν). Η παράδοση θεωρεί ότι αυτό στο Λος Άντζελες ήταν η μοναδική φορά που το κοστούμι είχε φορεθεί, αλλά το Crazy Canuck πρόσφατα ξέθαψε μια φωτογραφία από το Φεβρουάριο του 1971 , που δείχνει τον Elvis με το ίδιο κουστούμι (με μειωμένα κρόσσια ).

14 Το μαύρο κοστούμι Πυροτέχνημα
Το μαύρο κοστούμι Πυροτέχνημα. Αυτό ήταν από την πρώτη γενιά των πιο σύνθετων κουστουμιών που ο Elvis έκανε το ντεμπούτο του στο τελευταίο μέρος του 1971 (μαζί με το Red Lion, Black Matador, και το «Philly>> ο Elvis άρχισε φορώντας κατά τους μήνες Ιούλιο στην λίμνη Tahoe και τον Αύγουστο στο Λας Βέγκας). Αυτά τα κοστούμια είχαν στρογγυλούς ή τετράγωνους "ανακλαστήρες" και τα περισσότερα από τα επιθήματα ήταν μεταλλικά. Με αυτά τα κοστούμια, ο Elvis συνήθως φορούσε μια φαρδιά ζώνη από δέρμα με αλυσίδες Ο Εlvis φόρεσε το νέο αυτό κουστούμι στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, του 1971, δεν είναι εντελώς αδύνατο ότι θα φορούσε νωρίτερα, στην λίμνη Tahoe (όπου φόρεσε επίσης κοστούμια από το 1970) και το φόρεσε για την εξαιρετική ξενάγηση Νοεμβρίου.

15 Το διάσημο μπλε κοστούμι Swirl (γνωστός και ως «Leaf Clover")
Το διάσημο μπλε κοστούμι Swirl (γνωστός και ως «Leaf Clover"). Αυτό με περίπλοκα μοτίβα φορέθηκε κατά τη διάρκεια ενός ή δύο συναυλιών κατα τον Ιούνιο του 1972 περιοδεία και στη συνέχεια και πάλι κατά τη διάρκεια ορισμένων από Λας Βέγκας του δείχνει (συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης κλείσιμο) από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του ίδιου το χρόνο. Δεν ξέρω αν ο Elvis το φόρεσε στο μεσοδιάστημα, αλλά τις τελευταίες φορές που το φόρεσε ήταν για δύο ημερομηνίες για τον Απρίλιο του 1973 σε περιοδεία, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης το απόγευμα της 29ης Απριλίου (στο Seattle, WA), από τις οποίες προέρχονται αυτές τις φωτογραφίες.

16 Beatles Οι Beatles ήταν ενα παγκοσμίου φήμης αγγλικό συγκρότημα που αποτελούνταν από τους John Lenon,Paul McCartney,George Harrison και τον Richard Stanley ή αλλιώς Ringo Star. Το γκρουπ έκανε την εμφάνιση του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο ώστε να μείνει ως το πιο δημοφιλές επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Παρά το γεγονός οτι οι Beatles ήταν μαζί για λιγότερο από μια δεκαετία είναι γνωστό οτι έπαιξαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο σαν fashion icons.Στα πρώτα χρόνια των εμφανίσεων τους φορούσαν μαύρα και αργότερα γκρι κουστούμια. Αργότερα κατά το έκαναν το ντεμπούτο τους στα φωτεινά χρώματα φορώντας μάλλινα πουκάμισα και floral σχέδια. Επίσης διέδωσαν το επηρεασμένο απο Ινδία στύλ τους με κουστούμια χωρίς γιακά και σανδάλια.Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 οι Beatles είχαν υιοθετήσει το στύλ του τζιν,T-shirt και τζιν μπουφάν.Καθώς ανέπτυσαν το casual στύλ τους, μεγάλωναν τα γένια τους και κατευθύνονταν προς το hippie στυλ που τελικά διαδόθηκε σε όλο το κόσμο.

17 Οι πρώτοι χιπις ήταν διαφορετικοί απο άλλες αντικουλτουρικές ομάδες που προηγήθηκαν.Κατά συνέπεια οι χιπις ήταν οπαδοί των Beatles.Η μόδα Mod που ακολούθησαν oι Beatles ήταν πολύχρωμη και είχε αφηρημένα σχέδια σε μια εποχή που οι άνδρες ντύνονταν με απλά γκρι χρώματα και είχαν κοντά μαλλιά ή τα χτένιζαν προς τα πίσω.Οι χιπις τότε έφεραν ενα νέο τρόπο ωτυσίματος που ξένισε όλους τους ανθρώπους. Φορούσαν συνήθως παλία ρούχα τα οποία έφτιαχναν μόνοι τους όπως τζιν,σκισμένες μπλούζες οι άνδρες κυρίως,οι γυναίκες μπορούσαν να φοράνε είτε ρούχα παρόμοια με αυτά των ανδρών είτε φούστες με αλυσίδες.Πάντα όμως είχαν ατιμέλητα μαλλιά στα οποία έβαζαν λουλούδια.Επίσης κύριο χαρακτηριστικό των χιπς ήταν τα διάφορα μακριά κολιέ που φορούσαν και τα τατουάζ στα χέρια που είχαν πολλές σημασίες.

18 Οι χίπις ήταν ένα Αμερικανικό κίνημα νέων που απαίτησε περισσότερα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τότε δεν ήταν αποδεκτό για τα αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά ή να φορούν χρωματιστά ρουχα. Οι χίπις αμφισβήτησαν δημοφιλής αξίες και πεποιθήσεις το ίδιο έκανα και οι Beatles.Οι χίπις ήταν υπέρ της ειρήνης, του πασιφισμού, της οικολογίας, των πολιτικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και της ελευθερίας. Αυτές τις ιδέες ακολούθησαν και οι Beatles.Στις Η.Π.Α το χίπη ήταν συνώνυμο του ελεύθερου στοχαστή, κοινωνικού μεταρρυθμιστή που οι Beatles προώθησαν. Αυτό που πραγματικά κατάφεραν οι Beatles ήταν να προωθήσουν και να διαδώσουν τις φιλελεύθερες ιδέες και να ενώσουν ανθρώπους απ'όλο τον κόσμο. Συμπερασματικά οι Beatles δεν ξεκίνησαν την μόδα των χίπις αλλά την διέδωσαν γιατί είχαν τις ίδιες απόψεις με αυτούς που το ξεκίνησαν επηρεάζοντας έτσι ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο.

19 Twiggy Twiggy ήταν το πρώτo supermodel στον κόσμο: ένα κοκαλιάρικο παιδί με το πρόσωπο ενός αγγέλου που έγινε ένα icon. «Αυτή θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ένας παριστάμενος είπε χαριτολογώντας το 1967 όταν πήρε τη Νέα Υόρκη από τη θύελλα. Τριάντα πέντε χρόνια μετά και Twiggy εξακολουθεί να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη με στον κόσμο της μόδας. Στις αρχές του 1966, Lesley Hornby βρέθηκε να προωθείται στα ύψη της διεθνούς φήμης ως το πρώτo supermodel στον κόσμο - Twiggy. Με το στυλ άστεγου , αγορίστικο κούρεμα και εντυπωσιακές βλεφαρίδες που δημιούργησε μια εικόνα που θα αποτελούν την επιτομή μιας εποχής. Twiggy έγινε το είδωλο για εκατομμύρια κορίτσια εφηβικής ηλικίας της δεκαετίας του εξήντα επανάστασης. Από την ηλικία των 17, Twiggy ήταν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα του πλανήτη: φωτογραφίες της τοποθετήθηκαν σε μια κάψουλα του χρόνου και στάλθηκε στο διάστημα. Με αυτή τη φορά στη δεκαετία του εξήντα, Twiggy είχε ήδη γίνει ένα νοικοκυριό όνομα σε όλο τον κόσμο, μια εικόνα η εικόνα του οποίου κοσμήσει τα εξώφυλλα της Vogue, Tatler και ακόμη και το δικό αμερικανική δημοσίευση της Mod της, Mod Teen World.

20 H Twiggy αποσύρθηκε επίσημα απο το χώρο του μοντελινγκ το 1970
H Twiggy αποσύρθηκε επίσημα απο το χώρο του μοντελινγκ το 1970.Oταν όμως έπαιξε στην ταινια "The boy Friend" είχε εμπλακεί σε διάφορες στιλιστικές προφτάσεις φωτογραφία της με τον David Bowie έγινε εξώφυλλο στο άλμπουμ του, το Pin Ups. Το 2005 η Twiggy έγινε το κοριτσι του Marks and Spencer στην επιτυχημένη διαφημιστική του καμπανιά. Κατά τη διάρκεια της της ως μοντέλο, Twiggy πόζαρε για μερικούς από τους κορυφαίους φωτογράφους, συμπεριλαμβανομένων Barry Lategan, Melvin Sokolsky, Richard Avendon και Bert Stern, που θα έκανε τρεις ταινίες για το εξαιρετικό ταξίδι της στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1967.

21 Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια η μοναδικότητα του στυλ τους παραμένει αξεπέραστη.Ορισμένοι νεοι καλλητέχνες έχοντας τους ‘’Θρύλους Της Μοδας’’ ως πρότυπα εξελίσσουν και δημιουργούν νέες τάσεις αφήνοντας και εκείνοι το δικό τους στίγμα στο χώρο της μόδας.

22 Lady gaga Έκανε το ντεμπούτο της στην δισκογραφία το 2008 με το άλμπουμ the fame και εντυπωσίασε τα πλήθη σε όλο τον κόσμο. Επίσης εντυπωσίασε όπως πάντα με το ντύσιμο της. άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έλαβε το βραβείο fashion icon award για το 2011 από το συμβούλιο fashion designers της Αμερικής. Αυτή η γυναίκα ντύνεται περίεργα αλλά καθετί που φορεί συμβολίζει κάτι. Είναι η αφορμή που από πέρυσι κυκλοφόρησαν ουρανοξύστες-ποικιλοσχέδια τακούνια.Είναι αυτή που τα έφερε στη μόδα. Το όνομα της.???LADY GAGA..!!Αναμφισβήτητα η λαδή αγά έχει φορέσει τα πάντα από φορέματα φτιαγμένα από ωμό κρέας μέχρι υπερμεγέθης καθάριους και καπέλα σε σχήμα τηλεφώνου αλλά και όλων τον ειδών περούκες.Πολλά από τα outfits της 25χρονης pop star δημιουργήθηκαν από το δικό της οίκο house of gaga και σε συνεργασία με τον καλό της φίλο σχεδιαστή και στυλίστα Nicola formichetti <<Με την gaga θέλουμε να καταστρέψουμε την μόδα και να αρχίσουμε από την αρχή κάτι καινούριο κάτι που ποτέ κανείς δεν θα βαρεθεί γιατί. Γιατί την αγαπάμε πολύ και θέλουμε να κάνουμε με κάτι φρέσκο>> έχει δηλώσει εκείνος. Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη η είδηση πως η lady gaga ετοιμάζει μια δική της προσωπική σειρά ρούχων. Μάλιστα σε μια συνέντευξή του ο Eddie Gavrilidis,ο έλληνας σχεδιαστής της gaga που είχε την τύχη να υπογράψει ρούχα της βασίλισσας της μόδας αναφέρει στο Dream of gaga.<<Είναι δεδομένο πια πως έχουμε περάσει στην εποχή της εικόνας και σε εποχές που όλο συμβαίνουν πολύ γρήγορα.

23 Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη η είδηση πως η lady gaga ετοιμάζει μια δική της προσωπική σειρά ρούχων. Μάλιστα σε μια συνέντευξή του ο Eddie Gavrilidis,ο έλληνας σχεδιαστής της gaga που είχε την τύχη να υπογράψει ρούχα της βασίλισσας της μόδας αναφέρει στο Dream of gaga.<<Είναι δεδομένο πια πως έχουμε περάσει στην εποχή της εικόνας και σε εποχές που όλο συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Η Lady Gaga εισήγαγε στιλιστικές καινοτομίες και δημιούργησε μια avant gurge σκηνή που είχε αρχίσει να εκλείπει από την βιομηχανία της μόδας. Η Gaga έχει τολμήσει να φορέσει και να υποστηρίξει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες οίκων και σχεδιαστών. Εχει στηρίξει την ομάδα και έχει αναβιώσει το houte couture. O Formichetti αναλαμβάνοντας τα ινία του οίκου Mugler έδωσε μια φρέσκια κατεύθυνση βρίσκοντας παράλληλα στο πρόσωπο της Gaga την μούσα του οίκου. Η

24 Η Gaga σίγουρα έχει εκπλήξει με την μόδα της αλλά ούτε η βασίλισσα της Αγγλίας δεν έχει ξοδέψει τόσα χρήματα όσα η Gaga για να φτιάξει το περιβόητο φόρεμα από μπριζόλες. Η Gaga συλλέγοντας από κάδους και απομεινάρια κρεοπωλείων, κρέας ξόδεψε συνολικά για την δημιουργία ενός ζωντανού στην ουσία ρούχου. Με κοσμήματα και αλλά αξεσουάρ η ίδια δημιουργεί το μόνο ρούχο από καλλιτέχνιδα ever που τώρα φυλάσσεται στο μουσείο τεχνών στην Νέα Υόρκη. Μονό για έναν λόγο. Επειδή αυτό το φόρεμα ήταν μια δραματοποιημένη δήλωση της Gaga.Φόρεσε αυτό το φόρεμα προκειμένου να αποδείξει ότι οι άνθρωποι πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους τόσο αυστηρά όσο είναι κολλημένο το κρέας-δέρμα πάνω στον άνθρωπο. Οπότε φορέστε δικαιώματα.

25

26 Πηγές Beatles : Marie Claire Seventies Style Icons
The Beatles Wikipedia The Beatles Πηγές Gaga: Dream Of Gaga Strange Dresses Of Lady Gaga Συνέντευξη από τον μαθητή της 3ης Λυκείου Βαρούνη Δημήτρη. Πηγές Rose: Costumersguide.com Google.com Luxist.com Wikipedia.org Πηγές Τwiggy: Twiggy’s Official Site


Κατέβασμα ppt "Fashion Icons (From then to now..)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google