Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

2 Κοιτάζοντας πίσω, και παρακολουθώντας τις τάσεις της μόδας τα τελευταία 100 χρόνια δεν μπορείς  παρά να  θαυμάσεις τις δραστικές αλλαγές που έχουν επέλθει, συχνά σε απόλυτη αρμονία με τις κοινωνικές αλλαγές κάθε εποχής. Η απελευθέρωση των γυναικών, για παράδειγμα, μπορεί να μετρηθεί οπτικά μέσα από την εξέλιξη από τους ασφυκτικούς κορσέδες στα χαλαρά ζέρσεϊ υφάσματα και τα μπικίνι. Ένα χρονοδιάγραμμα του περασμένου αιώνα δείχνει πως οι καιροί έχουν αλλάξει και μαζί μ’ αυτούς η μόδα και η αίσθησή μας περί ωραίου.

3 1900 Οι γυναίκες είναι κρυμμένες κάτω από ατελείωτα στρώματα ρούχων που περιλαμβάνουν μεσοφόρια, κορσέδες, κασκόλ, καπέλα και γάντια. Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην φορούν κορσέδες γιατί βλάπτουν την υγεία τους.

4 1910 Μαζί με το δικαίωμα ψήφου, οι γυναίκες αποκτούν ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση. Οι φούστες κονταίνουν σε μήκος και μια νέα εποχή ξεκινά. Τα ανδρικά παντελόνια έχουν φαρδιά μπατζάκια και συνοδεύονται από πουκάμισα με σκληρό κολάρο, παπιγιόν, καπέλο και ύφος δανδή.

5 1920 Κατακόκκινα χείλη, φουσκωμένα μαλλιά, εφαρμοστά φορέματα και μια τεράστια μελαγχολία κρύβεται πίσω από αυτή την δεκαετία. Είναι ωστόσο μια εποχή μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και νέων κοινωνικών αλλαγών που αντικατοπτρίζονται , όπως πάντα, στη μόδα.

6 1930 Πιέτες, γούνα, και διακριτική κομψότητα αντικαθιστά το πληθωρικό στυλ της δεκαετίας του ‘20. Οι φούστες μακραίνουν και πάλι. Η μόδα κυριαρχείται από την τελειότητα, όχι την δημιουργικότητα.

7 1940 Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, τα υφάσματα είναι είδος  πολυτελείας. Το μετάξι, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να φτιάχνονται αλεξίπτωτα, εξαφανίζεται από τα είδη μόδας.

8 1950 Το τέλος του πολέμου φέρνει την επιστροφή της ευαισθησίας στη μόδα. Ο Christian Dior κάνει το ντεμπούτο του με τις κομψές και αέρινες δημιουργίες του. Οι γυναίκες φορούν καπέλα και γάντια και οι τσάντες είναι πάντα σε απόλυτη ταύτιση με τα παπούτσια.

9 1960 Η δεκαετία της μουσικής τρομάζει τους γεροντότερους. Οι γυναίκες χειραφετούνται όλο και περισσότερο και μαζί με αυτό έρχεται το αντισυλληπτικό χάπι, τα ρούχα από «δεύτερο χέρι» και η κούκλα Barbie που εισάγει νέα πρότυπα ομορφιάς. 

10 1970 Τα «παιδιά των λουλουδιών» επηρεάζουν ολόκληρη τη μόδα. Παντελόνια τζιν με τεράστια μπατζάκια «καμπάνα», ζέρσεϋ λουλουδάτα πουκάμισα, πάτσγουορκ και μπαλώματα, φαρδιά πουλόβερ και μακριά μαλλιά για αγόρια και κορίτσια, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ρομαντική δεκαετία των ‘70s.

11 1980 Η Madonna και ο Michael Jackson είναι οι αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες αυτής της δεκαετίας που χαρακτηρίζεται από υπερβολές στο στιλ. Γκέτες, μπαντάνες για το κεφάλι, τεράστιες βάτες και αθλητικό ντύσιμο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας. Είναι η πρώτη φορά που οι οίκοι μόδας ξεκινούν να δημιουργούν σειρές για άνδρες.

12 1990 Γκραντζ, γκόθικ και γενικά μια τάση για «αντι-στιλ» κάνει την εμφάνισή του. Kαθένας θέλει να έχει το δικό του, μοναδικό ύφος. Μέσα στο όλο κλίμα μοναδικότητας, τα τατουάζ και το body piercing γίνεται τάση .

13 Η οικολογία επηρεάζει την μόδα και η τάση “climate chic” επιτάσσει ρούχα φτιαγμένα από υλικά φιλικά στο περιβάλλον, όπως ψεύτικες γούνες, οργανικές ίνες και διάφορα άλλα υλικά .

14 Η αίσθησή μας είναι ότι η μόδα θα ακολουθήσει, για ακόμα μια φορά, τους ρυθμούς της κοινωνίας βασισμένη σε cheap and chic (φτηνές και κομψές) προτάσεις. Από την άλλη, η καταπίεση και οι κακές συνθήκες δεν αποκλείεται να μας φέρουν και πάλι μπροστά σε στιλιστικές «υπερβολές», σε μια προσπάθεια της μόδας να ισορροπήσει τις κοινωνικές συνθήκες.


Κατέβασμα ppt "Η ΜΟΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google