Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

European Citizenship Learning to get-Learning to give.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "European Citizenship Learning to get-Learning to give."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 European Citizenship Learning to get-Learning to give

2  Το πρόγραμμα Comenius –Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις είναι διακρατικό πρόγραμμα και εντάσσεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος οι εξής χώρες: ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανταλλαγές ιδεών και εμπειριών με στόχο τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, αδελφικότητας και συλλογικότητας, μέσα στα πλαίσια του ιδεώδους της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας. Στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνονται και διακρατικές κινητοποιήσεις- επισκέψεις (κυρίως εκπαιδευτικών- σε κάποιες περιπτώσεις και μαθητών) στις συμμετέχουσες χώρες.

3 Το πρόγραμμα Comenius πήρε την ονομασία του από έναν φιλόσοφο του 17ου αιώνα από τη Μοραβία, ο οποίος πίστευε ότιπρόγραμμα Comenius ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ. Στο πνεύμα αυτό, το πρόγραμμα βοηθά τα σχολεία να αναπτύξουν συνεργασίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες, για παράδειγμα, μέσω της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης.

4 European Citizenship “Learning to get- Learning to give”

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Γνωρίζουμε τις άλλες χώρες-περιοχές:  Σημαίες  Γεωγραφική θέση  Προϊόντα που παράγουν  Αξιοθέατα  Γλώσσα  Λέξεις (γεια, καλωσορίσατε, φιλία, συνεργασία)

14  Γεωγραφική θέση  Πληθυσμός  Κλίμα  Αξιοθέατα- μνημεία ιστορικής αξίας  Μουσεία- θέατρα  Σχολεία

15  Γνωρίζουμε παιδιά από άλλες χώρες -  Παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στα παιδιά αυτά  Μαθαίνουμε πώς περνούν τη μέρα τους  Περιγράφουμε πώς περνούμε εμείς τη μέρα μας Μέσα: φωτογραφίες,e-mails,έργα τέχνης, γράμματα κ.ά.

16  Μαθαίνουμε πώς είναι τα σχολεία τους- οι δάσκαλοί τους κ.ά.  Παρουσιάζουμε το δικό μας σχολείο  Μαθαίνουμε για τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν- τα χόμπι- τις ασχολίες τους  Περιγράφουμε τα δικά μας χόμπι- ασχολίες

17  Βρίσκουμε τις ομοιότητες- τις διαφορές μας  Καταλαβαίνουμε ότι δε διαφέρουμε και πολύ!  Μαθαίνουμε να «ζούμε» μαζί  Γινόμαστε φίλοι  Δεχόμαστε το διαφορετικό

18  Ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια, την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!  Θα γνωρίσουμε τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που έχουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες.  Θα προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ με τα παιδιά των άλλων χωρών να βρούμε τρόπους για να κάνουμε την Ευρώπη ΚΑΛΥΤΕΡΗ!  Έτσι, θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλά, να έχουμε ειρήνη, πρόοδο και ανάπτυξη!

19


Κατέβασμα ppt "European Citizenship Learning to get-Learning to give."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google