Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με γενικό τίτλο όλων των δραστηριοτήτων «ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ», ο κλάδος των Γαλλικών σε συνεργασία και με άλλους κλάδους διοργανώνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:  Σειρά εκπομπών με τα πρώτα μαθήματα Γαλλικών από μαθητές σε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό.  Δημιουργία blogs στα Γαλλικά για ανταλλαγή ιδεών σε θέματα ενδιαφέροντος των νέων.  Ηλεκτρονική Γαλλική μαγειρική.  Φεστιβάλ Γαλλικού θεάτρου.  Συγγραφή και μελοποίηση τραγουδιών στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά.  Οργάνωση φανταστικών ταξιδιών σε Γαλλόφωνες χώρες.

2  Έρευνα με θέμα: «Τα φράγκικα στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί στην κυπριακή διάλεκτο.», καθηγητές Γαλλικών και Φιλόλογοι  Συνεργασία σχολείων από διάφορες πόλεις της Κύπρου με θέμα την παρουσία της Γαλλίας στην πόλη μας { Ιστορία, κουλτούρα, γλώσσα και άνθρωποί}. Οι μαθητές θα δουλεύουν στην τάξη αλλά και στην πόλη για τις βιντεογραφήσεις, τις συνεντεύξεις, τις φωτογραφήσεις, τη συλλογή υλικού.  Επικοινωνία σχολείων της Κύπρου και της Γαλλίας με το πρόγραμμα Skype η Windows messenger και παρουσίαση από τους μαθητές σύντομων πολιτιστικών και αθλητικών ειδήσεων στα Γαλλικά καθώς και συνεντεύξεων και τραγουδιών στις δύο γλώσσες.

3  Συνεργασία της ειδικότητας της τέχνης με τα Γαλλικά. Θα γίνουν μαθήματα τέχνης στα Γαλλικά σε ομάδα μαθητών.  Ομάδα μαθητών θα ετοιμάσει μικρό εγχειρίδιο με τίτλο «Επικοινωνήστε Γαλλικά» το οποίο θα διανέμει σε μαθητές και γονείς.  Ομάδα μαθητών θα ετοιμάσει μικρό εγχειρίδιο και ψηφιακό δίσκο στα Ελληνικά και Γαλλικά με τίτλο «Μαθαίνω γρήγορα» - « Apprendre en vitesse » με χρήσιμους διάλογους στις δύο γλώσσες. Θα μπορούν να διανεμηθούν σε ταξιδιωτικά γραφεία για να δοθούν σε κύπριους που θα ταξιδεύσουν στη Γαλλία και σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν Γάλλους τουρίστες.

4  Ηλεκτρονικό Γαλλό-Γαλλικό Λεξικό με λέξεις και εικόνες σε PowerPoint με υπερσυνδέσμους  Ηλεκτρονικό λεξικό στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά  Παρουσίαση σκηνής (θέατρο και παντομίμα) από το έργο του Antoine de Saint Exupéry « Le Petit Prince » (Ο μικρός πρίγκηπας)  Παρουσίαση βιντεογραφημένων συνεντευξεων Γάλλων που ζούν και εργάζονται στην Κύπρο.

5  Πρόζεκτ: Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ή θα ζωγραφίσουν αξιοθέατα της Γαλλίας.  Οι μαθητές να βρουν μέσα από τον τηλεφωνικό κατάλογο ονόματα μεγάλων ανδρών της Γαλλίας που δόθηκαν σε δρόμους της Κύπρου και να συλλέξουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο τους μέσα από εγκυκλοπαίδειες και το Διαδύκτιο.  Δειγματικές διδασκαλίες από μαθητές σε μαθητές  Διαγωνισμός γνώσεων για τη Γαλλική γλώσσα και πολιτισμό.  Διαγωνισμός ποίησης στα Γαλλικά.


Κατέβασμα ppt "Osez en Français – Τολμήστε στα Γαλλικά Με άξονα τον κύριο στόχο του γλωσσικού μαθήματος που είναι η επικοινωνία και ο διαπολιτισμικός διάλογος και με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google