Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοινοτική Πρωτοβουλία URBAN II

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοινοτική Πρωτοβουλία URBAN II"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοινοτική Πρωτοβουλία URBAN II
«Οικονομικής & Κοινωνικής Αναζωογόνησης του Περάματος 2001 – 2006» Κοινοτική Πρωτοβουλία URBAN II Επιχειρησιακό Πρόγραμμα:

2 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Οικονομικής & Κοινωνικής Αναζωογόνησης του Περάματος
Αναβάθμιση αστικών περιοχών – προστασία του περιβάλλοντος 1.1. Υποδομές πολιτιστικού & εκπαιδευτικού τουρισμού 1.2. Αναβάθμιση περιβάλλοντος & βελτίωση ποιότητας ζωής Στήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων 2.1. Τεχνική υποστήριξη επιχειρήσεων ΝΕΖ & προώθηση νέων πηγών απασχόλησης Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού 3.1. Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών & της εξυπηρέτησης του πολίτη 3.2. Κατάρτιση Τεχνική Βοήθεια Άξονας 1 Άξονας 2 Άξονας 3 Άξονας 4

3 Μέτρο 1.1.1. Καταφύγιο Παραδοσιακών Σκαφών
Προκηρύχθηκε η Μελέτη ύψους Ευρώ (προκήρυξη ) που αφορά την συντήρηση και αποκατάσταση των τεσσάρων παραδοσιακών σκαφών ανατέθηκε στον Μελετητή (ποσό Σύμβασης Ευρώ), στις Η μελέτη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε μετά από παράταση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος, τον Οκτώβριο του 2005. Μετά την παραλαβή της Μελέτης, προκηρύχθηκε η δράση που αφορά την «Αποκατάσταση και συντήρηση των τεσσάρων σκαφών αναψυχής» με ημερομηνία διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού, την 12η Δεκεμβρίου 2005. Η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης με τον Ανάδοχο υπεγράφη στις 22 Φεβρουαρίου του 2006. Η αποκατάσταση των τεσσάρων παραδοσιακών σκαφών που θα αποτελέσουν εκθέματα του μουσείου (Δράση ) ολοκληρώθηκε.

4 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΥΤ.
Μέτρο 1.1.2 Μουσείο Ναυπηγικής & κέντρο αναπαράστασης & ερμηνείας της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΚΡΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

5 Μέτρο 1.1.2 Μουσείο Ναυπηγικής & κέντρο αναπαράστασης & ερμηνείας της ναυμαχίας της Σαλαμίνας Σύμφωνα με την πρόταση που είχε υποβληθεί στην Κοινότητα, το Μουσείο ναυπηγικής και κέντρου αναπαράστασης και ερμηνείας της ναυμαχίας της Σαλαμίνας πρόκειται να αναγερθεί στο Δυτικό Άκρο Περάματος. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, στην περιοχή του Δυτικού Άκρου έχει αρθεί ο αναδασωτέος χαρακτήρας και αναμένεται η έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού, όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο.

6 Μέτρο 1.1.3 Εκθετήριο & εργαστήριο έρευνας & αναγέννησης του ρεμπέτικου τραγουδιού ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2005 – 2006 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

7 Μέτρο 1.1.3 & Υπαίθριες εξυπηρετήσεις αναψυχής & στάθμευσης
2005 – 2006 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΚΡΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Έως 31/12/2004) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & 50 ΘΕΣΕΙΣ PARKING Στο Μέτρο αυτό εντάσσονται : Η κατασκευή ανοικτού θεάτρου, Τουριστικό Περίπτερο, Χώροι Στάθμευσης, Παιδότοπος και λοιποί χώροι αναψυχής.

8 Ανάπλαση της συνδετήριας ζώνης ΝΕΖ, οικισμού και των εισόδων της πόλης
Μέτρο 1.2.1 Ανάπλαση της συνδετήριας ζώνης ΝΕΖ, οικισμού και των εισόδων της πόλης Κατασκευή έργων ανάπλασης Μελέτη ανάπλασης Απόκτηση γης για τη δημιουργία κοιν/των χώρων Μετά τις σχετικές διευθετήσεις, δημοπρατήθηκε το έργο και σήμερα τα έργα ανάπλασης των οδικών αξόνων και των εισόδων της πόλης βρίσκονται σε εξέλιξη.

9 Μέτρο 1.2.1 Ανάπλαση της συνδετήριας ζώνης ΝΕΖ, οικισμού και των εισόδων της πόλης Κατασκευή έργων ανάπλασης

10 Μέτρο 1.2.2 Αναπλάσεις & βελτίωση της λειτουργικότητας ελευθέρων χώρων στο Α. Πέραμα (Πλ. Παστέρ)

11 Μέτρο 1.2.2 Αναπλάσεις & βελτίωση της λειτουργικότητας ελευθέρων χώρων στο Α. Πέραμα (Πλ. Ρούπελ)

12 Μέτρο 1.2.2 Αναπλάσεις & βελτίωση της λειτουργικότητας ελευθέρων χώρων στο Α. Πέραμα (Πλ. Ρούπελ)

13 Βελτίωση προσβασιμότητας
στο Άνω Πέραμα Μέτρο 1.2.2 Αναπλάσεις & βελτίωση της λειτουργικότητας ελευθέρων χώρων στο Α. Πέραμα (Ο.Τ. 307)

14 Μέτρο 1.2.2 Αναπλάσεις & βελτίωση της λειτουργικότητας ελευθέρων χώρων στο Α. Πέραμα Σύνολο αθροιστικών δαπανών για όλες τις αναπλάσεις (€) (€) Εργασίες ανάπλασης Πλ. Παστέρ, Ρούπελ & Ο.Τ. 307 (€) (€) Μελέτη ανάπλασης Πλ. Παστέρ (€) 3.221 (€)

15 Προμήθεια & εγκατάσταση εξοπλισμού περιορισμού ρύπανσης
Μέτρο 1.2.3 Προμήθεια & εγκατάσταση εξοπλισμού περιορισμού ρύπανσης Ένταξη/ Προκήρυξη μελέτης έργων αντιμετώπισης της ρύπανσης Μελέτη έργων αντιμετώπισης της ρύπανσης Προμήθεια εξοπλισμού συλλογής ρύπων Ήδη αποκτήθηκε αντιρρυπαντικός εξοπλισμός (τρία απορριμματοφόρα οχήματα), συνολικού προϋπολογισμού Ευρώ, (β’ εξάμηνο 2005), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ένταξη ενός πρόσθετου έργου το οποίο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θορύβου στην περιοχή της εισόδου της πόλης (κατασκευή και τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, συνολικού ύψους Ευρώ). Επίσης, στα πλαίσια του Μέτρου 1.2, υλοποιήθηκε η μελέτη αντιμετώπισης της ρύπανσης από δραστηριότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ( Ευρώ, β’ εξάμηνο 2005), ενώ αγοράστηκε και οικόπεδο το οποίο θα αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου (συνολική δαπάνη ,56 Ευρώ, β’ εξάμηνο 2005).

16 Μέτρο 2.1.2 Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής Ένταξη έργου Προκήρυξη Έχει εξειδικευθεί η διαδικασία ορισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων (Ένωση Ελληνικών Τραπεζών) ως Τελικών Δικαιούχων των δράσεων ενίσχυσης ΜΜΕ, μέσω των Κανονισμών (ΕΕ) 70/2001 και 69/2001. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, ορίζονται τα όργανα και η διαδικασία προκήρυξης, υποβολής, αξιολόγησης, έγκρισης, πιστοποίησης ελέγχου και ολοκλήρωσης των επενδυτικών προτάσεων στα πλαίσια της Κ.Π. URBAN II.

17 Μέτρο 2.1.3 Εκσυγχρονισμός και συμπλήρωση των τεχνικών υποδομών της ΝΕΖ Μελέτη κατασκευής νέων τεχνικών υποδομών Εκσυγχρονισμός υποδομών της ΝΕΖ

18 Κέντρο ναυτικού μοντελισμού για την προώθηση νέων πηγών απασχόλησης
Μέτρο 2.1.3 Κέντρο ναυτικού μοντελισμού για την προώθηση νέων πηγών απασχόλησης Εξοπλισμός κέντρου Μελέτη λειτουργίας & προδιαγραφών κέντρου Κατασκευή κέντρου ναυτικού μοντελισμού Ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής του κτιρίου, ανήλθε στο ποσό των ,11 Ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός του κτιρίου (αίθουσα διαλέξεων, αίθουσα εργαστηρίου, σχεδιαστήριο και γραμματεία), ανήλθε στο ποσό των ,97 Ευρώ. Το Κέντρο Ναυτικού Μοντελισμού επιδεικνύει σήμερα 15 ξύλινα σκάφη διαφόρων περιόδων της Ελληνικής και διεθνούς ναυπηγικής τέχνης, ενώ αποκτήθηκαν επίσης 50 σχέδια και 30 κιτ ξύλινων μοντέλων τα οποία θα κατασκευαστούν από το Κέντρο Ναυτικού Μοντελισμού και θα εκτεθούν με ευθύνη του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού. Το κόστος της απόκτησης των έτοιμων μοντέλων, των σχεδίων και των ξύλινων κιτ, ανήλθε στο ποσό των ,03 Ευρώ.

19 Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη
Μέτρο 3.1. Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη Κεντρικό σύστημα διαχείρισης τηλεματικών υπηρεσιών Τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης & εξυπηρέτησης του πολίτη

20 Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη
Μέτρο 3.1. Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη Δημιουργία κινητής μονάδας κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας Αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου & Διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω τηλε - ιατρικής

21 Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη
Μέτρο 3.1. Βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη Οι σχετικές Μελέτες για όλα τα προαναφερθέντα έργα ολοκληρώθηκαν εντός του 2004 και οι σχετικές δράσεις προκηρύχθηκαν και ολοκληρώθηκαν εντός του 2005. Σήμερα, βρισκόμαστε στο στάδιο αρχικοποίησης της λειτουργίας του Κέντρου Τηλεματικής και της λειτουργίας της Τηλεϊατρικής στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Περάματος. Στα πλαίσια του έργου αποκτήθηκε κινητή μονάδα τηλεϊατρικής, καθώς και εξοπλισμός τηλεϊατρικής, έτσι ώστε Δήμος Περάματος να θεωρείται σήμερα πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση του θέματος της παροχής προληπτικών υπηρεσιών υγείας. Κινητή μονάδα κοινωνικής & ιατρικής φροντίδας Τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης & εξυπηρέτησης του πολίτη Κεντρικό σύστημα τηλεματικών υπηρεσιών Μελέτη

22 Μέτρο 3.1.6 Ανάπτυξη Προνοιακών Υποδομών (Α και Β ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός, Βρεφονηπιακός Σταθμός Ήδη ολοκληρώθηκε η κατασκευή, ο εξοπλισμός και η εν γένει λειτουργία του Β. ΚΑΠΗ, ενώ το έργο εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2006. Επίσης, δημοπρατήθηκε η κατασκευή του Παιδικού Σταθμού, του Βρεφονηπιακού Σταθμού, και η κατασκευή του Α. ΚΑΠΗ. Στα προαναφερόμενα έργα έχει εγκατασταθεί εργολάβος και αναμένεται η ολοκλήρωση των κατασκευών περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

23 Μέτρο Κατασκευή Παιδικού & Βρεφονηπιακού Σταθμού

24 Μέτρο Κατασκευή Β' ΚΑΠΗ Δήμου Περάματος

25 Μέτρο Κατασκευή Α' ΚΑΠΗ Δήμου Περάματος

26 Μέτρο 3.2. Κατάρτιση: α) Εργαζομένων & στελεχών επιχειρήσεων β) Στην τέχνη της ξυλοναυπηγικής γ) Ανέργων σε νέα επαγγέλματα δ) Ανέργων σε ξύλινα παιχνίδια ε) Ανέργων που υφίστανται κίνδυνο αποκλεισμού στ) Σε αντιρρυπαντική τεχνολογία Ο Οδηγός Υλοποίησης της συγκεκριμένης Δράσης, εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τον Αύγουστο του 2004. Ο Δήμος Περάματος κατέθεσε ΤΔΕ (8/10/2004) για το σύνολο της δράσης και προκήρυξε την σχετική δράση τον Αύγουστο του 2005. Το 70% της δράσης των Καταρτίσεων υλοποιήθηκε εντός του 2005, ενώ στο τέλος Απριλίου 2006, ολοκληρώθηκε η δράση.

27 ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "Κοινοτική Πρωτοβουλία URBAN II"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google