Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ονομασίες των πλανητών με την αρχαία ελληνική μυθολογία; ΣΟΦΙΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ (Ε5)

2 Μήπως γιατί οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την θαυμάζουν; Ας το ανακαλύψουμε!

3 Ο πλανήτης Ερμής. Ο πλανήτης Ερμής περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του σε 55 γήινες μέρες, ενώ κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω απ’ τον Ήλιο σε μόλις 88 ημέρες. Επίσης επειδή είναι μικρός, ευέλικτος και κινείται πολύ γρήγορα, έχει πάρει και το όνομα του ταχύτατου αγγελιοφόρου των Ολύμπιων Θεών των αρχαίων Ελλήνων, του Ερμή, που πατέρας του ήταν ο βασιλιάς Δίας και μητέρα του η πλειάδα Μαία.

4 Ο πλανήτης Αφροδίτη. Η θεά Αφροδίτη κατά τη μυθολογία ήταν η προσωποποίηση της ομορφιάς και του έρωτα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και προφανές γιατί πήρε ο συγκεκριμένος πλανήτης, που είναι το ομορφότερο αντικείμενο στο νυχτερινό ουρανό, το όνομά της.

5 Ο πλανήτης Γη. Η Γαία

6 Ο πλανήτης Άρης. Ο μυστηριώδης πλανήτης αυτός πήρε το όνομα του από τον βίαιο θεό Άρη, τον θεό του πολέμου, ο οποίος ήταν γιος του Δία και της Ήρας, λόγω του κοκκινωπού του χρώματος.

7 Ο πλανήτης Δίας. Ο πλανήτης Δίας οφείλει το όνομα του στον αρχηγό τον Ολύμπιων θεών, τον Δία. Πήρε το όνομά του από τους αρχαίους Έλληνες, παρ’ ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

8 Ο πλανήτης Κρόνος. Ο συγκεκριμένος πλανήτης αν και μικρότερος από τον Δία είναι ένας Τιτάνας του πλανητικού μας συστήματος και γι’ αυτό ονομάστηκε έτσι. Οφείλει το όνομά του στον Κρόνο, ο οποίος ήταν ηγέτης και ο νεότερος της πρώτης γενεάς των Τιτάνων, θεών και απογόνων της Γαίας και του Ουρανού.

9 Ο πλανήτης Ουρανός. Ο γαλάζιος πλανήτης πήρε το όνομα του θεού Ουρανού, ο οποίος ήταν πρωτότοκος γιος της Γαίας, εξαιτίας του χρώματός του, το οποίο οφείλεται στο μεθάνιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρά του.

10 Ο πλανήτης Ποσειδώνας. Ο πλανήτης Ποσειδώνας οφείλει το όνομά του στον ομώνυμο θεό της ελληνικής μυθολογίας. Όταν ανακαλύφθηκε ο πλανήτης, του δόθηκε το όνομα του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα, γιατί το χρώμα του παρέπεμπε σ’ αυτόν.

11 Τώρα ανακαλύψαμε από πού προέρχεται το όνομα κάθε πλανήτη.
ΤΕΛΟΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google