Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις

2 Ξεκινώντας από το πρόγραμμα 2006-2013, τόσο η Επιτροπή της ΕΕ όσο και οι Εθνικές Υπηρεσίες προσέφεραν στους φορείς ένα νέο εργαλείο: τις προπαρασκευαστικές επισκέψεις οι οποίες έχουν στόχο την παροχή ευκαιριών γνωριμίας με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς αλλά και πεπειραμένα άτομα για την πιθανή υλοποίηση συνεργασιών και εφαρμογών.

3 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις επινοήθηκαν με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Οι επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιούνται για τον σχεδιασμό στόχων, μεθοδολογιών και μελλοντικών αποτελεσμάτων από τα προγράμματα, αλλά και για τον καθορισμό του ρόλου κάθε συνεργάτη, του προφίλ και των απαιτούμενων δεξιοτήτων, καθώς και των διάφορων βημάτων για την προτεινόμενη δραστηριότητα.

4 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Οι Εθνικές Υπηρεσίες έχουν προβλέψει δύο τρόπους διεξαγωγής των προπαρασκευαστικών επισκέψεων:  Οργάνωση και υλοποίηση μιας επίσκεψης σε έναν φορέα ή ίδρυμα κάποιας άλλης χώρας που πληροί τις προϋποθέσεις  Συμμετοχή σε ένα από τα σεμινάρια επαφών που διοργανώνονται περιοδικά από κάποια εθνική Υπηρεσία προκειμένου να μπορέσουν να γνωριστούν οι πιθανοί συνεργάτες.

5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Τα αιτήματα χρηματοδότησης για τις προπαρασκευαστικές επισκέψεις μπορούν να υποβάλλονται από τα ιδρύματα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην LLP Τα αιτήματα μπορεί να αφορούν δύο το πολύ ενέργειες κινητικότητας για κάθε προτείνοντα οργανισμό. Η υποβολή αιτήσεων για προπαρασκευαστικές επισκέψεις γίνονται πριν την έναρξη του προγράμματος Η επίσκεψη δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση ούτε με κάποια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, αλλά μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος, χρησιμοποιώντας το έντυπο της αίτησης που παρέχεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας.

6 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Το έντυπο ζητά πληροφορίες για κάποια σημαντικά ζητήματα της εφαρμογής και ειδικότερα:  Την αποσαφήνιση της μελλοντικής ενέργειας για την οποία ζητείται η προπαρασκευαστική επίσκεψη (ή η συμμετοχή στο σεμινάριο επαφών) και η εμφανής της συσχέτιση με το επιλεγμένο επιμέρους πρόγραμμα LLP  Τον φιλοξενούντα οργανισμό στον οποίο θα γίνει η επίσκεψη ή το προσδιοριζόμενο σεμινάριο επαφών  Την αποσαφήνιση του τύπου του προγράμματος που θα δημιουργηθεί, για το οποίο ζητείται η προπαρασκευαστική επίσκεψη  Στοιχεία για τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει η προπαρασκευαστική επίσκεψη  Την αποσαφήνιση του λόγου για τον οποίο ζητείται η συμμετοχή στο σεμινάριο επαφών  Τον προϋπολογισμό για τα ταξιδιωτικά έξοδα, τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης, καθώς και το πιθανό κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο

7 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Περιεχόμενα:  Τι είναι οι επισκέψεις στα πλαίσια της LLP.  Προπαρασκευαστικές επισκέψεις και σεμινάρια επαφής.  Το έντυπο της αίτησης  Τρόποι χρηματοδότησης


Κατέβασμα ppt "ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google