Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

2 Η Σμύρνη στην τηλεόραση
MATΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ Του Κώστα Κουτσομύτη Η σειρά που προβάλλεται φέτος στο κανάλι του Άλφα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου

3 Οι Μάγισσες της Σμύρνης
Του Κώστα Κουτσομύτη Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη, προβλήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από την τηλεόραση του MEGA την περίοδο Η σειρά διηγείται την ιστορία μιας Σμυρνιάς που μυήθηκε στα μυστικά της μαγείας για να κάνει δικούς της τους ισχυρότερους άνδρες της Σμύρνης.

4 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ Του Κώστα Κουτσομύτη
Προβλήθηκε από τη ΝΕΤ το 2004 Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο έργο του ακαδημαϊκού Τίτου Αθανασιάδη. Τα γεγονότα ξετυλίγονται κατά την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής, από το 1917 ως το 1922, και αναφέρονται σε μια οικογένεια που ζει στο Σαλιχλί, μια επαρχία της Σμύρνης.

5 Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

6 1922 του Νίκου Κούνδουρου Η ταινία βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το βιβλίο του Ηλία Βενέζη Το νούμερο και γυρίστηκε το Παρόλα αυτά, η τότε Ελληνική Κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει την άδεια προβολής της ταινίας, με αποτέλεσμα να αποτρέψει την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όμως, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος κατάφερε να αποσπάσει μια παράνομη κόπια για να την προβάλει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία δεν έχει προβληθεί μέχρι σήμερα στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Έβρο.).


Κατέβασμα ppt "Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google