Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

2 Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τύπους εξειδικευμένων ηλεκτρικών
εγκαταστάσεων. (β) αναγνωρίζει ηλεκτρικά εξαρτήματα διαφόρων εξειδικευμένων εγκαταστάσεων. (γ) ερμηνεύει απλοποιημένα ηλεκτρικά σχέδια

3 ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ SIEMENS CLASSIC
ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ  ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ SIEMENS CLASSIC

4 ΜΕΡΗ

5 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Τάση ~ 400 V, 50 Hz 3Φ/N/PE.   Θερμοσυσσωρευτής δυναμικής εκφόρτισης.   Κατάλληλοι για χρόνο φόρτισης από 5+0h / 8+0h μέχρι 10+6h.   Χρώμα λευκό.   Πλέγμα καφέ - γκρι.   Δύο θερμοστάτες ενσωματωμένοι, ένας για την ασφάλεια σε υπερθέρμανση και ένας για χειροκίνητη ή αυτόματη ρύθμιση φόρτισης.

6 Δυνατότητα λειτουργίας με τον αυτόματο ρυθμιστή φόρτισης Siemens
Protomatic, ώστε να επιτυγχάνεται αυτόματη φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και έτσι μεγαλύτερη οικονομία ρεύματος, από οποιοδήποτε άλλο σύστημα αυτοματισμού.   Ηλεκτρικές αντιστάσεις με συντελεστή ασφάλειας 100%.    Αποτέλεσμα: απεριόριστος χρόνος ζωής.   Διάφραγμα για την εξασφάλιση σταθερής θερμοκρασίας και θερμού αέρα που βγαίνει από την συσκευή, ανεξάρτητα από το ποσοστό φόρτισης της συσκευής (πρωί ή απόγευμα)   Αθόρυβος ανεμιστήρας (ησυχία ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα) ΕΝΤΥΠΟ SIEMENS

7 Τριφασικός πίνακας διανομής για εγκατάσταση θερμοσυσσωρευτών σε κατοικία (Ξεχωριστά από τον πίνακα διανομής (1Φ ή 3Φ) για κυκλώματα φωτισμού και μικρής ισχύος της κατοικίας)

8 ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΝΕΡΟ Σύστημα κεντρικής θέρμανσης με θερμαντικά σώματα
Σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

9 ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
Γενική αναφορά: Κεντρική Θέρμανση ονομάζεται η παραγωγή θερμότητας για τη θέρμανση χώρων ή/και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από ένα κεντρικό σύστημα εγκατεστημένο σε ένα κτίριο για το σκοπό αυτό. Μέρη του συστήματος: ΛΕΒΗΤΑΣ - Είναι ουσιαστικά μια ‘πιεστική’ δεξαμενή η οποία μεταβιβάζει θερμότητα στο θερμαντικό μέσο που είναι το νερό. Διακρίνεται σύμφωνα με το υλικό κατασκευής του σε χυτοσίδηρο ή χαλύβδινο. Κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη για να ικανοποιούν τις ανάλογες ανάγκες.

10 Μέρη του συστήματος: (συνέχεια)
ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ - Είναι μια συσκευή προσαρμοσμένη πάνω στο λέβητα μέσα στην οποία επιτυγχάνεται η ανάμειξη του καύσιμου υλικού (π.χ. πετρέλαιο) με τον αέρα έτσι ώστε να προκαλείται και να συντηρείται η καύση. Κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη για να ικανοποιούν τις ανάλογες ανάγκες.

11 Σύνδεση καυστήρα με τον λέβητα:
Λέβητας Καυστήρας

12 Μέρη του συστήματος: (συνέχεια)
ΑΝΤΛΙΕΣ ή ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ - Μεταφέρουν το νερό από τον λέβητα στα θερμαντικά σώματα και αντιστρόφως. Είναι φυγοκεντρικού τύπου και κινούνται με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Συνήθως τοποθετούνται μέσα στο λεβητοστάσιο και κοντά στον λέβητα. Κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη για να ικανοποιούν τις ανάλογες ανάγκες.

13 * * Μέρη του συστήματος: (συνέχεια)
Μέρη του συστήματος: (συνέχεια) ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ - Είναι οι τελικές συσκευές ενός συστήματος εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης μέσω των οποίων η θερμότητα που μεταφέρει το θερμαντικό ρευστό (νερό) μεταδίδεται στους εσωτερικούς χώρους. Κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη για να ικανοποιούν τις ανάλογες ανάγκες. * * Κατασκευή από χάλυβα Κατασκευή από Αλουμίνιο Κατασκευή από Ματέμι * Βαλβίδα εξαερισμού

14 Μέρη του συστήματος: (συνέχεια)
ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ή ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ - επιτρέπουν την απομόνωσή των θερμαντικών σωμάτων προκειμένου να μην ξοδεύεται ενέργεια άσκοπα σε χώρους που δεν κατοικούνται ή τη διακοπή της κυκλοφορίας του ζεστού νερού στο σώμα όταν ο χώρος που θερμαίνει έχει φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ - Επιτρέπει την επιλογή / ρύθμιση της θερμοκρασίας στο χώρο και διακόπτει την κυκλοφορία του ζεστού νερού στο λεβητοστάσιο σταματώντας την αντλία (κυκλοφορητή).

15 Μέρη του συστήματος: (συνέχεια)
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ / ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ - Είναι ο εγκέφαλος του συστήματος. Από τη συσκευή αυτή γίνεται ο χρονικός προγραμματισμός START/STOP για αυτόματη λειτουργία της θέρμανσης ή, αν είναι επιθυμητό, χειροκίνητη λειτουργία. Συνήθως έχουν δύο ή τρία ‘κανάλια’ / κυκλώματα. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν και ενσωματωμένο θερμοστάτη. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που έχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού μέχρι και επτά μέρες (δηλαδή για μίαν εβδομάδα) αντί μόνο επί 24ώρου.

16 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ - Βρίσκεται στο λεβητοστάσιο και περιέχει τα προστατευτικά μέσα (μικροδιακόπτες) για τις ηλεκτρικές παροχές προς τις αντλίες, τον καυστήρα, τον ελεγκτή προγράμματος / χρονοδιακόπτη. Επίσης συμπεριλαμβάνει τους ηλεκτρονόμους ελέγχου των αντλιών και του καυστήρα. ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - Είναι μεταλλική ή πλαστική και σε αυτήν αποθηκεύεται το πετρέλαιο. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - Οι διατάξεις ασφαλείας εξασφαλίζουν τη λειτουργία μιας εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης και αποτελούνται από το κλειστό δοχείο διαστολής, τον αυτόματο πληρώσεως, τη βαλβίδα ασφαλείας και τη βαλβίδα ανοδικής προστασίας. Μέσω αυτών εξασφαλίζεται η σταθερή πίεση του νερού μέσα στην εγκατάσταση θέρμανσης και η προστασία από ηλεκτρόλυση. ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ - Η μεταφορά του νερού από το λέβητα στα θερμαντικά σώματα και η επιστροφή του πίσω στο λέβητα επιτυγχάνεται μέσω του δικτύου σωληνώσεων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τρία είδη σωλήνων: Χαλκοσωλήνες, χαλυβδοσωλήνες και πλαστικοί σωλήνες. Οι χαλκοσωλήνες είναι οι πιο διαδεδομένοι σήμερα, οι πλαστικοί χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο, ενώ οι χαλυβδοσωλήνες έχουν εγκαταλειφθεί.

17 Αρχιτεκτονική του συστήματος - Σχέδιο 1

18 Αρχιτεκτονική του συστήματος - Σχέδιο 2

19 Αρχιτεκτονική του συστήματος - Σχέδιο 3

20 Πραγματική εγκατάσταση
Συστήματος – Εικόνα 1

21 Πραγματική εγκατάσταση
Συστήματος – Εικόνα 2

22 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση: Το ενδοδαπέδιο σύστημα είναι ένα εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα κεντρικής θέρμανσης, που για θερμαντική επιφάνεια χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη επιφάνεια του δαπέδου. Πλεονεκτήματα: Υψηλή αισθητική και πλήρης εκμετάλευση χώρου Μεγάλη οικονομία στην λειτουργία μέχρι και 30% Τεράστια θερμαντική δύναμη Καθαρή θέρμανση λόγω χαμηλών θερμοκρασιών (δεν προκαλείται κάψιμο σκόνης - μαύρισμα τοίχων) Συμπαγής θέρμανση (Σε όλα τα σημεία έχομε ομοιόμορφη θέρμανση) Υγιεινή θέρμανση. Ισχύει το γνωστό ’’Ζεστά πόδια-κρύο κεφάλι’’ Πανεύκολη και γρήγορη εγκατάσταση

23 Τρόπος εγκατάστασης:

24 Κατανομή θερμοκρασίας Ιδανική κατανομή
Στην πιό πάνω θερμική φωτογραφία φαίνεται πώς μεταδίδει θερμότητα το δάπεδο ενός γραφείου ,που βρίσκεται σε θερμοκρασία 25 βαθμών Κελσίου. Κατανομή θερμοκρασίας                              Ιδανική κατανομή στο ενδοδαπέδιο σύστημα κατά ύψος Από τις πιο πάνω φωτογραφίες φαίνεται ότι η κατανομή θερμοκρασίας που επιτυγχάνεται στο ενδοδαπέδιο σύστημα, είναι πολύ κοντά στην ιδανική.   

25 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Τύποι συστημάτων πυρανίχνευσης: Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων πυρανίχνευσης: Συμβατικού τύπου Αναλογικού διευθυνσιοδοτημένου τύπου

26 Κυριότερα μέρη: ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (του συστήματος πυρανίχνευσης)
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΑΠΝΟΥ Οπτικού τύπου Τύπου ιονισμού

27 Κυριότερα μέρη: (συνέχεια)
ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΕΛΤΗΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΦΑΡΟΙ

28 ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

29 Γενικές πληροφορίες: Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται είναι διαφόρων διαμετρημάτων και το μήκος τους κυμαίνεται γύρω στο 1,5 ως 2 μέτρα. Θερμαίνονται σε ψηλές θερμοκρασίες και κάμπτονται ώστε να σχηματιστεί το γράμμα ή το σχέδιο που είναι επιθυμητό. Κατά την διαδικασία αυτή, με τη βοήθεια ενός λαστιχένιου σωλήνα φυσούμε αέρα στο σημείο της κάμψης ώστε να μην μικραίνει η διατομή του γυάλινου σωλήνα. Ο γυάλινος σωλήνας που χρησιμοποιείται είναι καλυμμένος με ειδική σκόνη στο εσωτερικό του η οποία, σε συνδυασμό με το αέριο που γεμίζεται ο σωλήνας μας, δίνει το ανάλογο χρώμα στο φως που εκπέμπεται. Τα αέρια που χρησιμοποιούνται είναι το ΝΕΟΝ (Ne) και το ΑΡΓΟΝ (Ar) και τα δύο ευγενή αέρια. Το νέον ευθύνεται περισσότερο για τα κόκκινα χρώματα που βλέπουμε σε επιγραφές αυτού του τύπου. Η σύνδεση ηλεκτρικής παροχής των σωλήνων / κομματιών γίνεται σε σειρά, από ηλεκτρόδιο σε ηλεκτρόδιο, όπως φαίνεται στο πιο πάνω σχήμα.

30 Η τάση τροφοδοσίας είναι 11000 V μέσω μετασχηματιστή τάσης 230/11000 V.
Ένας μετασχηματιστής συνήθως τροφοδοτεί μια γραμμή φωτισμού ψηλής τάσης γύρω στα 10 ως 12 μέτρα περίπου. Σωλήνες μικρότερης διατομής γεμίζονται με αέριο σε ψηλότερη πίεση από σωλήνες μεγαλύτερης διατομής.


Κατέβασμα ppt "ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google