Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΔΡΑΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΔΡΑΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΔΡΑΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

2 Greenpeace Πώς το πετυχαίνουμε αυτό;
• Ερευνώντας τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων. • Εκθέτοντας και αντιμετωπίζοντας την κακομεταχείριση του περιβάλλοντος. • Ασκώντας πίεση σε όσους μπορούν να επηρεάσουν τα περιβαλλοντικά θέματα προς το καλύτερο. • Καλώντας σε δράση όσους έχουν την πολιτική και οικονομική δύναμη να φέρουν αλλαγές. • Προωθώντας οικολογικά υπεύθυνες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις που θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την τωρινή και τις επόμενες γενιές. • Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να δείξουν υπευθυνότητα για τον πλανήτη.

3 Δυναμική και ειρηνική αντιπαράθεση
Η Greenpeace υποστηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο από πολίτες. Με το να μην δεχόμαστε επιχορηγήσεις από πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις ή εταιρίες, διατηρούμε την ανεξαρτησία της δράσης μας. Η Greenpeace έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει με θάρρος τα περιβαλλοντικά προβλήματα χάρη στην ηθική και οικονομική μας ανεξαρτησία. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε περιορισμούς στις πράξεις και στα λόγια μας. Η ανεξαρτησία μας δίνει κύρος και αξιοπιστία. Πάντα επιβεβαιώνουμε την καλή χρήση της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνουμε από τους χιλιάδες υποστηρικτές μας. Ο ετήσιος οικονομικός μας απολογισμός δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας και στο περιοδικό των υποστηρικτών μας.

4 Η δύναμη της κοινής μας δράσης
Όταν λέμε “εμείς”, εννοούμε εκατομμύρια ανθρώπους σαν κι εσάς που υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στη δράση μας. Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω με εμάς. Ξεκινώντας από μια μικρή παρέα από ενθουσιώδεις ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία να δράσουν, η Greenpeace έχει γιγαντωθεί σε μια οργάνωση που συναντά τις οικολογικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ενθαρρύνουμε όλους όσους νοιάζονται για το μέλλον του πλανήτη να έρθουν κοντά μας. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Μαζί μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα δημιουργήσει ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

5 Ηθική και οικονομική ανεξαρτησία
Η Greenpeace υποστηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο από πολίτες. Με το να μην δεχόμαστε επιχορηγήσεις από πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις ή εταιρίες, διατηρούμε την ανεξαρτησία της δράσης μας. Η Greenpeace έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει με θάρρος τα περιβαλλοντικά προβλήματα χάρη στην ηθική και οικονομική μας ανεξαρτησία. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να λέμε αυτό που πιστεύουμε.

6 Ομάδα της Greenpeace Η Greenpeace είναι η μοναδική διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση που είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Δεν δεχόμαστε χρηματοδότηση από εταιρείες, κρατικούς φορείς και διακρατικούς οργανισμούς, διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία να δρούμε χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις. Σκοπός της εργασίας της Ομάδας της Greenpeace είναι η εξασφάλιση της ανεξάρτητης δράσης του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, η οποία επιτυγχάνεται με την εξεύρεση νέων υποστηρικτών της οργάνωσης. Ο ρόλος του εκπροσώπου της Greenpeace είναι να ενημερώνει για τη δράση και τις εκστρατείες της οργάνωσης και να εμπνέει το κοινό για να στηρίξει οικονομικά  το έργο μας.

7 Τι προσφέρουμε αρχική και συνεχή εκπαίδευση
ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων γνώση περιβαλλοντικών ζητημάτων σταθερή αμοιβή ασφάλιση σταθερό ωράριο (6 ώρες / ημέρα) δυνατότητα ταξιδιών συμμετοχή στο έργο της πιο δραστήριας οργάνωσης για το περιβάλλον

8 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ Η δράση μας
H Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί, μέσω της πίεσης της κοινής γνώμης, αλλά και για να προλάβει τις παραβιάσεις πριν διαπραχθούν (π.χ. μέσω αποτελεσματικών διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα). Επίσης προωθεί το σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

9 Γίνε εθελοντής/ρια-ακτιβιστής/ρια
Το 1961, ένας άγγλος δικηγόρος, ο Πίτερ Μπένενσον, μαθαίνοντας την υπόθεση δύο πορτογάλων φοιτητών που καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια φυλάκιση, επειδή έκαναν πρόποση στην ελευθερία, απηύθυνε έκκληση μέσω μιας βρετανικής εφημερίδας για μια διεθνή εκστρατεία. Με βάση την απλή του ιδέα, στήθηκε ένα δίκτυο αποτελούμενο από ανθρώπους που έγραφαν γράμματα, για να βομβαρδίσει τις κυβερνήσεις με εκκλήσεις υπέρ κρατουμένων που φυλακίστηκαν και υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση, κατά παράβαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η ιστορία αυτή δείχνει πως η δύναμη της Διεθνούς Αμνηστίας είναι η πίεση που ασκούν οι ακτιβιστές της σε κυβερνήσεις και άλλες αρχές, με απλές πρακτικές, όπως αποστολή γραμμάτων συλλογή υπογραφών ή διαμαρτυρίες. Χωρίς την πλατιά βάση των ακτιβιστών η Διεθνής Αμνηστία θα έχανε την ξεχωριστή της ταυτότητά. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχεις ακτιβιστικά ή εθελοντικά στη δράση μας, ανάλογα με τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις ή τα ενδιαφέροντά σου.

10 Να εγγραφείς και να λαμβάνεις το ενημερωτικό δελτίο της Διεθνούς Αμνηστίας κάθε μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να παρακολουθείς τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας. Να συμμετέχεις στο Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών και να υπογράφεις γράμματα για να σωθούν άνθρωποι, των οποίων η ζωή παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αλλάξουν οι ζωές ανθρώπων!! βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Το δίκτυο αυτό είναι ηλεκτρονικό και το μόνο που χρειάζεται θα είναι να στέλνεις ένα . Να συμμετέχεις σε ένα ή περισσότερα από τα Θεματικά Ηλεκτρονικά Δίκτυα Δράσης. Έτσι θα λαμβάνεις με ένα όλες τις εκκλήσεις για το θέμα που σε ενδιαφέρει, χωρίς να χρειάζεται να τις ψάχνεις στο site μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να τις προωθείς σε φίλους και γνωστούς σου, ώστε να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές γίνεται. Να λαμβάνεις μέρος στις ακτιβιστικές δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλεις στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, αναλαμβάνοντας απλές, αλλά ουσιαστικές ενέργειες, όπως η συλλογή υπογραφών στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον σου. Να βοηθήσεις εθελοντικά μέσω του επαγγέλματός σου, προσφέροντας τις υπηρεσίες σου (π.χ να εγγραφείς στο δίκτυο γραφιστών) ή να συμμετάσχεις στο δίκτυο μεταφραστών, εάν γνωρίζεις πολύ καλά μια γλώσσα.

11 Να συμμετάσχεις σε μία φοιτητική ομάδα, εάν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά ή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως μέλος μιας φοιτητικής ομάδας δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας μπορείς να γράφεις γράμματα σε κυβερνήσεις για να πιέσεις να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή, ως ένδειξη συμπαράστασης, απευθείας σε ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί, να οργανώνεις και να παίρνεις μέρος σε ακτιβιστικές δράσεις στη σχολή σου για να προκαλέσεις το ενδιαφέρον και να ενημερώσεις τους συμφοιτητές σου για ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διοργανώνεις εκδηλώσεις, όπως π.χ. ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο σου, να στηρίζεις ενεργά και ουσιαστικά τις παγκόσμιες εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας. Επιπλέον, μπορείς να υπογράψεις, αλλά και να προωθήσεις στους φίλους σου τις εκκλήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα και να βοηθήσεις με αυτό τον τρόπο να απελευθερωθούν κρατούμενοι συνείδησης, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη βασανιστές, να βελτιωθούν νόμοι που δεν σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

12 Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ποιοι είμαστε
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν βοήθεια με κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς. Όταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται μάρτυρες σοβαρών πράξεων βίας, ξεχασμένων κρίσεων ή παρακώλυσης του έργου τους, δύνανται να μιλήσουν δημόσια για αυτά.

13 1. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τη βοήθειά τους α/ σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης β/ στα θύματα που προκαλούνται είτε από φυσικούς είτε από ανθρώπινους παράγοντες, γ/ σε όσους υποφέρουν εξαιτίας εξεγέρσεων, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, φιλοσοφική ή πολιτική διάκριση. 2. Εργαζόμενοι με ουδετερότητα και πλήρη αμεροληψία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διεκδικούν, στο όνομα της παγκόσμιας ιατρικής ηθικής και του δικαιώματος στην ανθρωπιστική προσφορά υπηρεσιών, την πλήρη και απόλυτη ελευθερία στην άσκηση των δραστηριοτήτων τους. 3. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις δεοντολογικές αρχές του επαγγέλματός τους και να διατηρούν την πλήρη ανεξαρτησία τους απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία, ή σε οποιαδήποτε θρησκευτική, πολιτική ή οικονομική δύναμη. 4. Εθελοντές οι ίδιοι, μετρούν τους κινδύνους των αποστολών που θα φέρουν εις πέρας και δεν διεκδικούν για τους εαυτούς τους καμία άλλη ανταμοιβή πέραν αυτής που η Οργάνωση είναι σε θέση να τους προσφέρει.

14 Το Ελληνικό Τμήμα - Η δράση μας
Το Ελληνικό Τμήμα ξεκίνησε τη δράση του το Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 450 Έλληνες γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και τεχνικοί έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα σε πάνω από 40 χώρες όπως το Κουρδιστάν, η Λιβερία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Ιράκ, η Αιθιοπία, η πρώην - Γιουγκοσλαβία, η Ρουάντα, η Κένυα, η Σρί Λάνκα, η Αϊτή, το Αφγανιστάν, η Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες. Σήμερα, το Ελληνικό Τμήμα συνεργάζεται μαζί με το Ισπανικό Τμήμα των ΓΧΣ μέσα από το Κοινό Επιχειρησιακό Κέντρο Βαρκελώνης - Αθήνας (OCBA). Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το Ελληνικό Τμήμα των ΓΧΣ λειτουργεί σήμερα προγράμματα στη Ζάμπια, το Νίγηρα, τη ΛΔ Κονγκό και το Μαρόκο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί προγράμματα στο Μαλάουι, τη Λιβερία, την Αρμενία, τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη, τη Γεωργία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Μοζαμβίκη, την Ινδία και την Τουρκία.

15 Προϋποθέσεις συμμετοχής σε αποστολή
Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Αναγνωρισμένο στη χώρα έκδοσής του πτυχίο (για  τους νοσηλευτές ΤΕΙ & ΑΕΙ) 2ετή επαγγελματική εμπειρία μετά τη λήψη του πτυχίου Τουλάχιστον 12μηνη διαθεσιμότητα παραμονής στον τόπο της αποστολής Πολύ καλή γνώση αγγλικών και γαλλικών ή/και αραβικών Άνεση στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

16 Γιατροί του κόσμου: Η Δράση μας
Οι Γιατροί του Κόσμου, ανεξάρτητοι και μέσα από την εμπειρία τους: αποκαλύπτουν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι κρίσεις για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια των πληθυσμών, ώστε αυτές να αποτρέπονται, κινητοποιούν τους συνεργάτες τους για δράσεις αλληλεγγύης και πέραν του πεδίου της υγείας, καταγγέλουν την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάων και συγκεκριμένα, αντιτίθενται σε ό,τι παρεμποδίζει την πρόσβαση στην υγεία αναπτύσσουν νέους τρόπους προσέγγισης, καθώς και νέες πρακτικές στον τομέα της δημόσιας υγείας που βασίζονται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεσμεύονται για πλήρη διαφάνεια απέναντι στους δωρητές και τους χορηγούς τους. Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στην αποστολή τους, επεκτείνουν διεθνώς το δίκτυο της οργάνωσης με στόχο να συμβάλλουν στην παγκοσμιοποίηση των αρχών της ανθρωπιστικής ιατρικής.

17 Εθελοντισμός Στην Ελλάδα Εθελοντική προσφορά στην Ελλάδα
Από το 1990, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρωπου στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια. Πιστοί στην Αξία του εθελοντισμού, γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό και μη προσωπικό, καθώς και άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένη εξειδίκευση, προσθέτουν στην καθημερινότητά τους τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο.Η συνεισφορά όλων είναι πολύτιμη. Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά το χρόνο σας στην υποστήριξη προγραμμάτων, σε επείγουσες εκκλήσεις βοήθειας, στη διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, καθώς και άλλων δράσεων μπορείτε να γίνετε κι εσείς κομμάτι της προσπαθειας. Είναι η κινητήρια δύναμη που μας επιτρέπει και μας προτρέπει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των στόχων για την ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας.  Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές κατηγορίες που χρειάζονται οι Γιατροί του Κόσμου για τα προγράμματά τους στην Ελλάδα είναι οι εξής:   Γιατροί Οι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, είναι απαραίτητοι για την στελέχωση των πολυϊατρείων που λειτουργούν οι Γιατροί του Κόσμου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Επίσης, γιατροί είναι επικεφαλής σε εκστρατείες εμβολιασμού παιδιών, ενώ συμμετέχουν και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων για τοξικοεξαρτημένους.

18 Ειδικοί Ψυχικής Υγείας
Οι ειδικοί ψυχικής υγείας συμμετέχουν στην εφαρμογή Προγραμμάτων για την ψυχική υγεία, καθώς επίσης και υποστηρικτικά σε δραστηριότητες άλλων Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό σημαντική είναι η συμβολή ατόμων εξειδικευμένων σε τομείς όπως, κοινωνική εργασία,η κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία και η ψυχιατρική. Διοικητικοί Το κύριο καθήκον τους είναι η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των Προγραμμάτων στην Ελλάδα, όπως η υποδοχή ασθενών στα πολυϊατρεία, η αρχειοθέτηση και η παροχή πληροφοριών για παραπομπές ασθενών ή η βοηθητική εργασία στα γραφεία. Επίσης, πολύτιμη θεωρείται η συμμετοχή των εθελοντών σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, διοργάνωση και υποστήριξη εκθέσεων, ειδικών περιπτέρων για ενημέρωση των πολιτών, αλλά ακόμα και εμφακέλωση, υποστήριξη λογιστηρίου και ανθρωπίνου δυναμικού.

19 Action Aid: Η δράση μας Η ActionAid αποτελεί μια μοναδική συνεργασία ανθρώπων που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν αρκετή τροφή, πόσιμο νερό, εκπαίδευση και έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. Για περισσότερα απο 35 χρόνια  στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας, σε περισσότερες από 40 χώρες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη φτώχεια και τα βαθύτερα αίτια της.  Σε όλες τις χώρες όπου αναπτύσσουμε τα προγράμματά μας δεν επιβάλουμε λύσεις. Δουλεύουμε μαζί με τους κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου, αναζητώντας νέες προοπτικές, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας στο μέγιστο και δημιουργώντας βασικές υποδομές ώστε οι βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους να είναι μόνιμες και ουσιαστικές. Στόχος μας δεν είναι η πρόσκαιρη ανακούφιση των αναγκών τους αλλά η ενδυνάμωσή τους ώστε να αλλάξουν την καθημερινότητά τους με τις δικές τους δυνάμεις. Σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης από το 1991, η ActionAid, ασκεί πίεση στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να αναθεωρηθούν αποφάσεις και πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη μας και τις καθηλώνουν σε έναν φαυλο κύκλο φτώχειας.

20 Εθελοντισμός Μαζί σας γινόμαστε πιό αποτελεσματικοί, μειώνουμε τα λειτουργικά μας κόστη, κάνουμε τις φωνές μας δυνατότερες.  Μπορείτε να βοηθήσετε με διάφορους τρόπους: να προωθήσετε ένα , να υπογράψετε μια έκκληση, να διοργανώσετε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης ή συγκέντρωσης πόρων, να συμμετέχετε σε μια δράση ή να μας βοηθήσετε σε εργασίες γραφείου. Αν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντική εργασία στα γράφεία μας καλέστε μας στο , Δευτέρα έως Παρασκευή απο τις ή στείλτε μας ένα στο Αν θέλετε να ενημερώνεστε με για τις καινούριες εκστρατειακές δράσεις και πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτές, μπορείτε να γίνετε μέλη του Δικτύου Δράσης μας, στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Συνολικά θα λαμβάνετε περίπου 5 το χρόνο. Η υποστήριξή σας, μας είναι αναγκαία! 

21 Υποστήριξη Ομάδων Κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ. Προτείνεται η πιλοτική εφαρμογή διανομής βασικού εξοπλισμού σε φορείς που υλοποιούν προγράμματα και δράσεις υποστήριξης ατόμων και ομάδων κοινωνικά αποκλεισμένων και παράγουν κοινωνικό έργο (σε αστέγους, μετανάστες, ηλικιωμένους, άτομα στο στάδιο της απεξάρτησης από ναρκωτικά, πολυπολιτισμικά σχολεία κλπ). Ως βασικός εξοπλισμός προτείνονται φορητοί υπολογιστές, υπολογιστές γραφείου και εν γένει υποδομή γραφείου (fax, τηλεφωνικός εξοπλισμός, εκτυπωτές, cd roms, λογισμικό κλπ) και σύνδεση στο διαδίκτυο για ένα χρόνο. Επίσης, προτείνεται να επικεντρωθεί η δράση σε οργανώσεις και φορείς που βρίσκονται σε αστικές περιοχές με υψηλά επίπεδα ανέργων. Παράλληλα με τη διανομή του βασικού εξοπλισμού, θα πραγματοποιηθούν  σε πρώτο επίπεδο βραχύχρονα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στα στελέχη των φορέων και σε δεύτερο επίπεδο εκπαιδευτικά σεμινάρια στους ίδιους τους πολίτες που υποστηρίζουν και που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ανεργίας και ίσων ευκαιριών στην απασχόληση, στην εκπαίδευση κλπ. (βασικές γνώσεις Η/Υ, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο για εύρεση εργασίας και προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, χρήση του διαδικτύου ως μέσο ενημέρωσης πολιτών ευπαθών κοινωνικών ομάδων για τις ευκαιρίες που έχουν στην εκπαίδευση και κατάρτιση). Τα αποτελέσματα της δράσης θα οδηγήσουν στη δημιουργία, αφενός, ενός οδηγού βασικών πρακτικών βημάτων για την αξιοποίηση των ΤΠΕ, από τους φορείς που ασχολούνται με τα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ομάδων στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού, αφετέρου, στην αποτύπωση καλών πρακτικών για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ωφεληθούν έμπρακτα άτομα και κοινωνικές ομάδες, μέσα από τη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για να καλυτερεύσουν την κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση και την ποιότητα της ζωής τους.

22 Την εργασία επιμελήθηκαν οι εξής:
Μόραλη Χριστίνα Μπόλα Μαριάνθη Παζάι Άντζελα Στεφανίδης Χαράλαμπος


Κατέβασμα ppt "Η ΔΡΑΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google