Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Έχουν ειδικό σώμα για να κινούνται πιο εύκολα στο νερό. Τρέφονται κυρίως με ψάρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Έχουν ειδικό σώμα για να κινούνται πιο εύκολα στο νερό. Τρέφονται κυρίως με ψάρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Έχουν ειδικό σώμα για να κινούνται πιο εύκολα στο νερό. Τρέφονται κυρίως με ψάρια και καλαμάρια. Είναι πολύ γερά και πολύ όμορφα.

3

4  Τα δελφίνια ζούνε περίπου 45 χρόνια όταν είναι ελεύθερα και έως 50 χρόνια σε ενυδρεία. Τα περισσότερα δελφίνια βλέπουν πολύ καλά τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, ενώ η ακοή τους είναι ανώτερη από αυτήν του ανθρώπου, αν και έχουν από ένα μικρό αυτί σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους.

5

6  Αϋπνία  Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο, εκτός από τα δελφίνια. Τα μωρά, για παράδειγμα, παραιτούνται πραγματικά από τον ύπνο τον πρώτο μήνα της ζωής τους και έτσι, ως εκ τούτου, κάνουν και οι γονείς τους. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός ότι μπορούν να «κλειδώσουν» το μισό τμήμα του εγκεφάλου τους.

7 Η επιδερμίδα τους είναι περίπου 10 έως 20 φορές παχύτερη από οποιοδήποτε άλλο ζώο της γης. Αυξάνεται επίσης περίπου εννέα φορές πιο γρήγορα από τη δική μας, ενώ ένα ολόκληρο κομμάτι του δέρματός τους αντικαθίσταται κάθε δύο ώρες.

8

9  Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη. Ζουν στον ωκεανό. ΠΗΓΕΣ  http://el.wikipedia.org http://el.wikipedia.org  http://www.wwf.gr/endangered- species/marine-mammals/dolphin http://www.wwf.gr/endangered- species/marine-mammals/dolphin  http://www.env- edu.gr/packs/Dolphin/site%20delfini/to_del fini_kentriki.htm


Κατέβασμα ppt " Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Έχουν ειδικό σώμα για να κινούνται πιο εύκολα στο νερό. Τρέφονται κυρίως με ψάρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google