Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣΤΡΑΦΤΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΡΟΣΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΡΟΣΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

2 ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

3 ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αειφόρο σχολείο σημαίνει ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας και των αξιών της σε κάθε πλευρά της ζωής του. Αειφόρο σχολείο είναι αυτό που ετοιμάζει τους νέους  για ένα αειφορικό τρόπο ζωής (από τις κατασκευές μέχρι τις καθημερινές πρακτικές)  και τους οδηγεί σε μια δέσμευση να φροντίζουν: - για την υγεία και ευημερία των ίδιων - για τους άλλους (ανεξάρτητα από τις διαφορές κουλτούρας, απόστασης και γενεάς) -για το τοπικό και παγκόσμιο περιβάλλον 

4 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ο όρος αειφόρος κατοικία χαρακτηρίζει το σπίτι που χρησιμοποιεί φυσικούς πόρους αρχιτεκτονικές πρακτικές και το κλίμα της περιοχής με συστήματα για τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Τα υλικά με τα οποία φτιάχνεται βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το πράσινο σπίτι είναι πολύτιμο στην εποχή μας για να μπορέσουμε όμως να κατανοήσουμε την αξία του είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του.

5 Αποσκοπεί στην κατασκευή σπιτιού με χρήση υλικών και τεχνικών που προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον,
Υπάρχουν ανοίγματα σε πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας . Πιο συγκεκριμένα, κουφώματα και ανοίγματα κοντά στο έδαφος φέρνουν η διώχνουν ψυχρό αέρα από το εσωτερικό ενώ παράλληλα αυτά που βρίσκονται ψηλά, κοντά στη στέγη, έχουν την ίδια λειτουργία για τις θερμές αέριες μάζες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αερισμός το καλοκαίρι γίνεται βράδυ που ο ήλιος έχει πέσει και τα χαμηλά ανοίγματα συμβάλουν στην έλευση του αέρα. Επομένως είναι περιττή η ύπαρξη θερμαντικών σωμάτων που λειτουργούν με καύσιμα όπως πετρέλαιο η φυσικό αέριο.

6 Ευχαριστώ για την Προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google