Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (Σ.Α.Π.) Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

2 Βασικές Αρχές 1. Η Συμφωνία δεσμεύει μόνο τις Συμβαλλόμενες Ασφαλιστικές Εταιρίες και όχι τους ασφαλιζομένους, που διατηρούν το δικαίωμά τους να ζητήσουν αποζημίωση εκτός της Συμφωνίας, κατά το κοινό δίκαιο. 2. Η εφαρμογή της Συμφωνίας δεν θίγει την εφαρμογή του κωδ.νόμου 489/76 όπως ισχύει τροποποιημένος .

3 Μέλη της Συμφωνίας 2000 : 35 μέλη με χαρτοφυλάκιο 92% της αγοράς
2000 : 35 μέλη με χαρτοφυλάκιο 92% της αγοράς 2001 : 38 μέλη με χαρτοφυλάκιο 94% της αγοράς 2002 : 40 μέλη με χαρτοφυλάκιο 95% της αγοράς 2003 : 37 μέλη με χαρτοφυλάκιο 94% της αγοράς 2004 : 35 μέλη με χαρτοφυλάκιο 93% της αγοράς 2005 : 34 μέλη με χαρτοφυλάκιο 92% της αγοράς 2006 : 35 μέλη με χαρτοφυλάκιο 93% της αγοράς 2007 : 34 μέλη με χαρτοφυλάκιο 91% της αγοράς 2008 : 34 μέλη με χαρτοφυλάκιο 92% της αγοράς 2009 : 34 μέλη με χαρτοφυλάκιο 92% της αγοράς 2010 : 30 μέλη με χαρτοφυλάκιο 93% της αγοράς 2011 : 30 μέλη με χαρτοφυλάκιο 94% της αγοράς 2012 : 27 μέλη με χαρτοφυλάκιο 99,93% των μελών της ΕΑΕΕ Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

4 ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (Σ.Α.Π.)

5 Ανώτατο όριο εφαρμογής της Συμφωνίας
Για υλικές ζημίες Από ενάρξεως έως 31/03/ Δρχ Από 1/4/2001 έως 31/12/ Δρχ Από 1/1/2002 έως 31/03/ ΕΥΡΩ Από 1/4/ ΕΥΡΩ Για σωματικές βλάβες Από 1/9/ € με περιορισμό € ανά τραυματία Από 1/4/ € με περιορισμό € ανά τραυματία Από 1/4/ € με περιορισμό € ανά τραυματία Από 1/9/ € με περιορισμό € ανά τραυματία Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

6 Προϋποθέσεις Εφαρμογής
Ατύχημα με Υλικές Ζημιές έως € και Σωματικές Βλάβες έως € με ανώτερο € ανά τραυματία. Δήλωση ατυχήματος με υποχρεωτική επικοινωνία των εμπλεκομένων ασφαλιστικών εταιριών : α) Με έντυπο Φιλικής Δήλωσης χωρίς αναμονή απάντησης από τον υπαίτιο ασφαλιστή. β) Χωρίς Φιλική Δήλωση αναμονή απάντησης έως και 10 μέρες γ) Ενημέρωση & Αποδοχή υπαιτιότητας από τον υπαίτιο ασφαλιστή προς τον ασφαλιστή του αναίτιου ασφαλισμένου. Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

7 ΕΤΗΣΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ 2011
Πλήθος καταβολών Υπαιτιότητα % Άρθρο Υπαιτιότητα % Άρθρο Ίδιας Εταιρίας < 50 € Ποσό καταβολών ,85 € Μέσος όρος Υ.Ζ ,04 € Μέσος όρος Σ.Β ,36 € Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών

8

9

10 Οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν τοποθετηθεί υπέρ
ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Το κοινό σε ποσοστό 88% κρίνει θετική την πρωτοβουλία για την συμφωνία του Φιλικού Διακανονισμού. Οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν τοποθετηθεί υπέρ του Φιλικού Διακανονισμού από ενάρξεώς του. Ο δημοσιογραφικός κόσμος στο σύνολό του αναφέρεται θετικά στην συμφωνία των εταιριών του Φιλικού Διακανονισμού.

11 Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται στην περίπτωση που
ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται στην περίπτωση που δεν φταίει από την δική του ασφαλιστική εταιρία που επέλεξε για την ασφάλισή του. Η συμμετοχή του Επικουρικού Κεφαλαίου στην συμφωνία του Φιλικού Διακανονισμού υποκαθιστώντας τις εταιρίες που η άδεια τους ανακλήθηκε , είχε θετικό αποτέλεσμα για όλους τους εμπλεκόμενους. (Καταναλωτές , Επικουρικό Κεφάλαιο, και Ασφαλιστικές εταιρίες) Η επίλυση των διαφορών μέσω του Συστήματος της Φιλικής Δήλωσης και του Φιλικού Διακανονισμού αποτελεί κίνηση πολιτισμού και υψηλής παιδείας.

12 Συντομεύει το χρόνο της αποζημίωσης.
ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Συμβάλλει στη βελτίωση της γνώμης του καταναλωτή για τις ασφαλιστικές εταιρίες και στο δέσιμο του πελάτη με την εταιρία του. Όσο πιο καλές υπηρεσίες παρέχει τόσο πιο πολύ δένεται ο πελάτης με την εταιρία του. Το κριτήριο επιλογής της ασφαλιστικής εταιρίας είναι η ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας. Συντομεύει το χρόνο της αποζημίωσης. Μειώνει τις αγωγές (στοιχεία από τα δικαστήρια και τα μεγάλα χαρτοφυλάκια των εταιριών) και τις διενέξεις μεταξύ ασφαλιζομένων και εταιριών.

13 Καθιερώνει άριστη συνεργασία μεταξύ των εταιριών μελών της συμφωνίας.
ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Καθιερώνει άριστη συνεργασία μεταξύ των εταιριών μελών της συμφωνίας. Ασφάλεια στη διαδικασία των συμψηφισμών μεταξύ των εταιριών μελών της Συμφωνίας μέσω του ευέλικτου συστήματος εγγυήσεων που προβλέπει η Συμφωνία. Περιορισμός της ασφαλιστικής απάτης μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας που δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης του ατυχήματος και στις δυο εμπλεκόμενες εταιρίες για την διερεύνηση της ζημιάς.

14 ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ EXOYN
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (Σ.Α.Π.) Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ EXOYN ΓΙΝEI ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!

15 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ - Σ.Α.Π.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (Σ.Α.Π.) Συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ - Σ.Α.Π.


Κατέβασμα ppt "Συμφωνίας Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google