Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ

2 Η θρησκεία Η Ινδουιστική θρησκεία είναι μια σημαντική θρησκεία και με πολύ βαθιές ιστορικές ρίζες. Αντίθετα από τις άλλες θρησκείες δεν έχει συγκεκριμένο ιδρυτή, συγκεκριμένο θεολογικό σύστημα, ούτε ξεκάθαρη θρησκευτική οργάνωση Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ινδουιστικής σκέψεως είναι η αναζήτηση και η βίωση του απολύτου. Το βασικό πιστεύω του ινδουισμού είναι το σύμπλεγμα κάρμα - σαμσάρα και μόξα.

3 Η θρησκεία Κυριότεροι θεοί είναι ο Βράχμα ο δημιουργός του κόσμου, ο Βισνού , ο συντηρητής του κόσμου και ο Σίβα ο καταστροφέας-ρυθμιστής της ζωής και του θανάτου στον κόσμο. Σημαντικότεροι τόποι προσκύνησης είναι: Το Μπαντρινάθ στα Ιμαλάια Το Ραμεσβαράμ στα νότια Η Ντβάρκακ στα δυτικά παράλια Το Πόυρι στην Ορίσσα και Το Βαρανάσι στο Ουτάρ Πραντές

4 Κυριότερα ινδουιστικά σύμβολα
Το Ωμ ή Άουμ είναι μυστικιστική/ ιερή συλλαβή στον ινδουισμό. Αναφέρεται πριν από την ανάγνωση πολλών ινδουιστικών κειμένων, αλλά και πριν από προσευχές ή μάντρα. Η trishula κρατιέται από τον θεό Σίβα. Τα τρία άκρα έχουν διάφορες σημασίες. Η πιο κοινή αντίληψη στην ινδουιστική θρησκεία, είναι ότι αντιπροσωπεύουν τη δημιουργία, τη συντήρηση και την καταστροφή, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

5 Μόδα και Ινδουισμός Υπάρχουν πολλά είδη ρούχων στην ινδουιστική θρησκεία, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Τα ρούχα αυτά δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου στο χρόνο και παρέμειναν μέχρι σήμερα ως ένα σημάδι της ινδικής κουλτούρας.

6 Γυναίκες Sari Υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές μορφές του saree. Το πιο κοινό στυλ για το σαρί είναι να τυλίγεται γύρω από τη μέση, με το ένα άκρο, και το άλλο να πέφτει πάνω στον ώμο μέχρι το στομάχι. Salwar Kameez Το Salwar Kameez είναι το πιο διαδεδομένο γυναικείο ρούχο. Αποτελείται από φαρδύ παντελόνι (salwar) στενό στους αστραγάλους, με ένα χιτώνα πάνω.

7 Αξεσουάρ Αξιοσημείωτα είναι και τα τατουάζ με χένα που κάνουν οι γυναίκες στους γάμους, αλλά και η βούλα στο μέτωπο μιας γυναίκας που δηλώνει την δέσμευση της όταν παντρεύεται:

8 Bindi Είναι μια φωτεινή κουκίδα κόκκινου χρώματος που εφαρμόζεται στο κέντρο του μετώπου κοντά στα φρύδια, αλλά μπορεί επίσης να αποτελείται από άλλα χρώματα με ένα σημάδι ή ένα κόσμημα που φοριέται σε αυτήν την θέση.

9 Άντρες Dhoti Η dhoti είναι ένα παραδοσιακό ένδυμα των ανδρών που φοριέται στην Ινδία και το Μπαγκλαντές. Είναι ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, συνήθως περίπου 4,5 μέτρα, τυλιγμένο γύρω από τη μέση και τα πόδια και δεμένο στη μέση, που μοιάζει με μια μακριά φούστα. Στους άντρες υπάρχουν λιγότερα είδη ρούχων, όμως άξια προσοχής είναι τα τουρμπάνια. Sherwani Το Sherwani είναι ένα πανωφόρι με κουμπιά στο πάνω μέρος. Φτάνει μέχρι τα ύψος των γονάτων και είναι διακοσμημένο με έντονα σχέδια. Φοριέται με ένα φαρδύ παντελόνι, το Churidar.

10 Άντρες Τουρμπάνια Dastar
Το Dastar, επίσης γνωστό ως pagri, είναι ένα σύμβολο της πίστης που αντιπροσωπεύει αξίες όπως η ανδρεία, η τιμή και η πνευματικότητα. Rajasthani pagari Το τουρμπάνι αυτό, είναι ξεχωριστό στο στυλ και το χρώμα, και διαφέρει ανάλογα με την κοινωνική τάξη και την περιοχή. Στο παρελθόν, το πορτοκαλί τουρμπάνι ήταν αντιπροσωπευτικό της ανδρείας και του ηρωισμού, το λευκό τουρμπάνι του πένθους, ενώ η ανταλλαγή τουρμπανιών σήμαινε αθάνατη φιλία.

11 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Τέλος Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Μόδα στον Ινδουισμό Μια εργασία για το μάθημα του Project από τους μαθητές: Νικολόπουλο Αχιλλέα, Παπία Θανάση, Πλάτανο Φώτη και Πούλιο Ηλία Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google