Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

2 ΝΑΟΙ

3 Bodhnath Stupa στο Κατμαντού του Νεπάλ
Ο Siddhartha Gautama, ο επονομαζόμενος Βούδας, γεννήθηκε στο μέρος που βρίσκεται σήμερα το Νεπάλ. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Ινδουιστές, πολλά στοιχεία του Βουδισμού συνεχίζουν να υπάρχουν στη θρησκευτική ζωή.

4 Rakanji Temple Ο Rakanji Temple, που χτίστηκε το 1695, είναι ένας από τους πολλούς βουδιστικούς ναούς στο Τόκιο. Ο Βουδισμός εισήχθη στην Ιαπωνία κατά τον 6ο αι. και τώρα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θρησκείες, μαζί με το Σίντο.

5 Cambodian Pagoda Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Cambodia ανήκει στον Theravada Buddhism. Οι Βουδιστές έκτισαν πολλές παγόδες σ’ ολόκληρη τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τις θρησκευτικές ανάγκες τους. Στις παγόδες μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες μορφές, ανάλογα τη χώρα στην οποία βρίσκονται, αλλά όλες χρησιμοποιούνται ως ιερά, κοιμητήρια ή τύμβοι.

6 Mandalay, Myanmar Το Mandalay είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στο Myanmar (Burma) και θεωρείται ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο του Βουδισμού. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και περισσότερες από 700 βουδιστικές παγόδες, όπως αυτές που απεικονίζονται παραπάνω, βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη.

7 Gandan Monastery, Mongolia Η παραδοσιακή θρησκεία της Μογγολίας είναι ο Lamaist Buddhism. Αυτό το βουδιστικό μοναστήρι βρίσκεται στο Ulaanbaatar, την πρωτεύουσα της Μογγολίας.

8 ΝΑΟΙ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ

9

10

11

12 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ Αυτός ο πέτρινος Βούδας, περίπου 20 μέτρων ύψος, βρίσκεται σ’ ένα ναό στο Buddh Gaya (Bihār). Η περιοχή είναι ένα από τα ιερότερα σημεία του βουδισμού στην Ινδία.

13 Kamakura Daibutsu Ο Daibutsu (Μεγάλος Βούδας), που βρίσκεται στο Kamakura της Ιαπωνίας, περιβλήθηκε με χαλκό το Η μορφή απεικονίζει τον Amitabha (που είναι ακόμη γνωστός και ως Amida Βούδα) σε απόλυτη ανάπαυση και ηρεμία.

14

15

16 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ Phra Pathom Chedi
Ένα άγαλμα του Βούδα βρίσκεται μπροστά από το Phra Pathom Chedi, ένα βουδιστικό ναό 127 μέτρων στο Nakhon Pathom, μια πόλη κοντά στη Μπανγκόκ. Αυτό το συγκεκριμένο άγαλμα αντιπροσωπεύει ένα βοδισάτβα, συνήθως μία προσωποποίηση μιας από τις αρετές του Βούδα. Στο Μαχαγιάνα βουδισμό ένας βοδισάτβα είναι ένα πεφωτισμένο ων που ανέβαλε την είσοδό του στη νιρβάνα, την τελική ανταμοιβή του βουδισμού.

17

18

19

20 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΕΠΑΛ

21

22

23

24

25 ΤΑ 31 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑ 31 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ

26

27

28

29

30 ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΟΥΔΙΣΤΗ (ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΚΑ) ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΝΗΡΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ

31 ΤΕΧΝΗ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ο Τροχός της ζωής, γνωστός επίσης σαν ο Τροχός του Νόμου, απεικονίζει την κυκλική φύση της ζωής σύμφωνα με το Βουδισμό. Σε αυτήν την τοιχογραφία, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το ζώο το οποίο εκπροσωπεί το θάνατο. Τα τρία κεντρικά σημεία είναι ο κόκορας, που συμβολίζει το πάθος, το γουρούνι, που συμβολίζει την ηλιθιότητα και το φίδι, που συμβολίζει το μίσος. Γύρω από αυτά, στα δεξιά βρίσκονται αυτοί που έχουν κακό κάρμα και προσεύχονται και στα αριστερά αυτοί με το καλό κάρμα. Οι έξι σφαίρες της ύπαρξης βρίσκονται στον επόμενο κύκλο. Ο τροχός, όπως η αναζήτηση του Βούδα για την αλήθεια, μεσουρανεί στον εξώτερο κύκλο, που απεικονίζει τις 12 συνδέσεις στην αλυσίδα της αιτιότητας.

32 ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΫΛΑΝΔΗ

33

34 ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ

35

36

37

38

39

40

41 ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54


Κατέβασμα ppt "ΝΑΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΒΟΥΔΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΕΧΝΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google