Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης

2 Παρουσίαση προβλήματος Για την σημερινή κοινωνία συνηθισμένο φαινόμενο αποτελεί η εκτεταμένη χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση κάθε είδους ασθένειας. Ορισμένοι γιατροί συμβουλεύουν την προσφυγή σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, εφόσον το επιτρέπει κάθε περίπτωση, όπως η ομοιοπαθητική, το σιάτσου, το γιόγκα, το βελονισμό.

3 Παρουσίαση κάποιων βασικών εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας  Βελονισμός: ονομάζεται η ιατρική θεραπευτικά πράξη, η οποία εκτελείται με την ειδική ανώδυνη εισαγωγή λεπτότατων βελονών σε προκαθορισμένα σημεία του δέρματος, με στόχο τη θεραπεία διάφορων παθήσεων. Τα σημεία βελονισμού, που σήμερα μαζί με τα κλασικά ανέρχονται συνολικά σε όλο το σώμα σε δύο χιλιάδες περίπου

4  Ομοιοπαθητική: για τον ομοιοπαθητικό η πάθηση εκδηλώνεται σύμφωνα με το άτομο που προσβάλλει και είναι διάφορη για τον κάθε ασθενή. Η ζωτική ισορροπία έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Η ομοιοπαθητική ιατρική θέλει ακριβώς αυτό: να προσπαθήσει με βάση τις εμπειρίες, να χαρίσει στα άτομα που καταφεύγουν σ΄αυτήν, εκείνη τη ζωτική ισορροπία που σε πολλούς λείπει.

5  Χειροπρακτική: Κοινά γνωστή και σαν > ή σαν >. Είναι εκείνη η επιστήμη που θεραπεύει τις αλλοιώσεις που είναι ικανές να προσβάλλουν την λεκάνη, την σπονδυλική στήλη και γενικά όλα τα άκρα.

6  Γιόγκα: κυριολεκτική της σημασία το >, δηλαδή την ένταση όλων των δυνάμεων, την συγκέντρωση και επικέντρωση της πνευματικής δραστηριότητας σ’ ένα σημείο, στον στοχασμό που έγινε τεχνική δεξιότητα. Απώτερος σκοπός της γιόγκα είναι να φτάσει κανείς στο ανώτερο επίπεδο σώματος, πνεύματος και νου.

7  Σιάτσου: Το Σιάτσου, που επίσης λέγεται και πιεσοθεραπεία, είναι ένα είδος μασάζ της Άπω Ανατολής, στο οποίο τα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους. Το Σιάτσου, όπως και ο βελονισμός, όταν γίνεται επιδέξια, μπορεί να ανακουφίσει από πολλά είδη χρόνιων παθήσεων και πόνων.

8  Φυτολογία: Για να κατανοήσουμε τις χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών και τον τρόπο που ενεργούν, είναι αναγκαίο να γνωρίσουμε πρώτα τα ενεργά τους συστατικά και την αποτελεσματικότητα τους. Τα ενεργά στοιχεία που βρίσκονται σ' ένα φυτό παρουσιάζονται σε διάφορες ποσότητες, καμιά φορά μπορεί και να λείπει εξ ολοκλήρου από ένα φυτό.

9 Σκοπός έρευνας Σκοπός της έρευνας μας είναι να δώσουμε στους αναγνώστες μας τη δυνατότητα να κρίνουν με το δικό του τρόπο ο καθένας την αποτελεσματικότητα των μεθόδων αυτών.

10 Υπόθεση έρευνας Η υπόθεση μας είναι ότι το κύριο δείγμα πληθυσμού που θα ερωτηθεί για το τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας θα απαντήσει όχι.

11 Περιγραφή της διαδικασίας  Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών  Συγγραφή και διεξαγωγή ερωτηματολογίου και συνέντευξης  Καταγραφή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων  Ολοκλήρωση έρευνας

12 Γνωρίζετε τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας; Το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γνωρίζει τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας.

13 Αν δεν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε είναι λόγω: Το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επηρεάζεται κυρίως από απόψεις τρίτων, ενώ πολλοί διακατέχονται από φόβο (30%).

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, αλλά δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τον τρόπο λειτουργίας τους. Θέλουν όμως να ενημερωθούν.  Βασικός παράγοντας της αποχής τους από τις μεθόδους αυτές είναι η επίδραση από τρίτους. Ένας επίσης παράγοντας είναι ο φόβος και η αβεβαιότητα. Τέλος, ένα μικρό ποσοστό δε χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές για οικονομικούς λόγους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστεύεται την κλασσική ιατρική σε σχέση με τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google