Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ακραία Φυσικά Φαινόμενα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ακραία Φυσικά Φαινόμενα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ακραία Φυσικά Φαινόμενα

2 Στο 1ο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα ακραία φυσικά φαινόμενα στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας. Χωριστήκαμε σε πέντε ομάδες κάθε μια από τις οποίες επέλεξε ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Για παράδειγμα η 1η ομάδα ασχολήθηκε με τους σεισμούς, η 2η με την ερημοποίηση, η 3η με το ηφαίστειο, η 4η με τους ανεμοστρόβιλους και η 5η με το τσουνάμι.

3 ΣΕΙΣΜΟΣ Σεισμός είναι η δόνηση του εδάφους που προκαλείται από
ξαφνικές μετακινήσεις του γήινου φλοιού.

4 Επιπτώσεις του σεισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

5 ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ Ο όρος «ερημοποίηση» δεν θα πρέπει να συγχέεται με την
δημιουργία ερήμων. Συχνά ο όρος αυτός παραπλανητικά παραπέμπει στην εξάπλωση των ερήμων και στην κάλυψη όλο και περισσότερο γόνιμων εκτάσεων με άμμο.

6 Επιπτώσεις Στο περιβάλλον Εξαφάνιση ζώων Μείωση βιοποικιλότητας
κυρίως Στο περιβάλλον Εξαφάνιση ζώων Μείωση βιοποικιλότητας Υποβάθμιση της ευημερίας Μείωση της παραγωγικής ικανότητας Απώλεια βλάστησης Υποβάθμιση εδάφους Υποβάθμιση τροφής και νερού

7 ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης που
επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το εσωτερικό (μανδύας) στην επιφάνεια του στερεού φλοιoύ με την μορφή λάβας. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί στη δημιουργία ενός βουνού, το οποίο στην καθημερινή γλώσσα ονομάζουμε ηφαίστειο.

8 Επιπτώσεις Στις ανθρώπινες ζωές Στο περιβάλλον Στην οικονομία ΘΕΤΙΚΟ
Αποτελούν ισχυρή πηγή πλούτου για τους ντόπιους καθώς κάνουν το έδαφος πιο εύφορο .

9 ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ Ανεμοστρόβιλος ή επίσημα αεροδίνη, είναι ένα μικρής
έκτασης μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής χρονικής διάρκειας. Όπως εξηγεί και το όνομά του πρόκειται για κατακόρυφο ή κεκλιμένο στροβιλισμό του αέρα που διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι λίγα λεπτά της ώρας. Ο Ανεμοστρόβιλος αποτελεί το πιο βίαιο και καταστρεπτικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο.

10 Επιδράσεις κυρίως Στην κοινωνία
Μεγάλα ποσοστά τραυματιών, θανάτων και αστέγων Ψυχικές καταστροφές Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, κτήρια Προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο.

11 ΤΣΟΥΝΑΜΙ Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που
Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας  ωκεανός, μια θάλασσα, μια λίμνη ή ένα φιόρδ.

12 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Στην κοινωνία Στον άνθρωπο

13 Ακραία Φυσικά Φαινόμενα

14 Στο β΄τετράμηνο οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη δημιουργία ερωτηματολογίου και την διεξαγωγή έρευνας σχετικής με τα ακραία φυσικά φαινόμενα. Δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 100 περίπου μαθητές του σχολείου. Μετά τη συγκέντρωση των ερωτηματολογίων ακολούθησε στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων

15 Στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα τμήμα της έρευνας, όπου οι μαθητές εμβάθυναν προσπαθώντας να διαγνώσουν διαφορές στις απόψεις – στάσεις μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.

16 Φοβάστε τον σεισμό ; ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ

17 ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑΙ ΌΧΙ 34 28 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΝΑΙ ΌΧΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των κοριτσιών φοβάται τους σεισμούς αντίθετα με τα αγόρια που στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι δεν φοβούνται τους σεισμούς

18 2. Έχετε βιώσει ποτέ σεισμό ;
ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ

19 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ 51 11 Συμπέρασμα :
ΝΑΙ ΌΧΙ Συμπέρασμα : Η πλειοψηφία των αγοριών και τον κοριτσιών έχει βιώσει σεισμό έστω και μια φορά στη μέχρι τώρα ζωή του και αυτό είναι λογικό καθώς η Βέροια είναι μια περιοχή οι οποία πλήττεται σπανίως από αυτό το φυσικό φαινόμενο .

20 3. Γνωρίζετε σε τι μετριέται η ένταση του σεισμού ;
ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ

21 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ 55 7 Συμπέρασμα:
ΝΑΙ ΌΧΙ Συμπέρασμα: Η πλειοψηφία και των δύο φύλων δηλώνει ότι γνωρίζει πώς μπορεί να μετρηθεί ένας σεισμός . Συγκεκριμένα τα κορίτσια σε ποσοστό 88,7 % ενώ τα αγόρια σε 87 %

22 4. Γνωρίζετε αν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη του σεισμού ;
ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ

23 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ 40 22 Συμπέρασμα :
ΝΑΙ ΌΧΙ Συμπέρασμα : Τα περισσότερα κορίτσια ξέρουν ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για τους σεισμούς κατά 64, 5 % όπως επίσης και τα αγόρια κατά 72,2 % .

24 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ακραία Φυσικά Φαινόμενα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google