Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση κρέατος και ζωικής προελεύσεις τροφών, ενώ αντιθέτως έχει αυξήσει την πρόσληψη φυτικών ινών.

3 Οι λόγοι που ωθούν στην χορτοφαγική διατροφή : Σωματική υγεία Οικολογική ισορροπία Θρησκευτικοί Έλλειψη τροφίμων Κρέατα πλούσια σε κορεσμένο λίπος έχουν την ευθύνη για την εκδήλωση ασθενειών όπως (καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου, παχυσαρκία, διαβήτης και υπέρταση).

4 Είδη φυτοφάγων: Αυστηρά φυτοφάγοι : αποκλείουν από την δίαιτα τους όλα τα είδη κρέατος, αλλά και κάθε ζωικών προϊών, γαλακτοκομικά πτηνών ή ψαριών. Γαλακτοφυτοφάγοι : αποκλείουν από τη δίαιτα τους όλα τα είδη κρέατος και αυγών. Γαλακτοωοφυτοφάγοι : αποκλείουν από την δίαιτα τους όλα τα είδη κρέατος, αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. Μερικώς φυτοφάγοι : αποκλείουν μόνο κάποια είδη κρέατος από τη δίαιτα τους ή τα καταναλώνουν όλα τα είδη αλλά σε περιορισμένες ποσότητες.

5 Προβληματισμοί σχετικά με την φυτοφαγική διατροφή : Οπότε καταλαβαίνεται ότι το είδος της φυτοφαγίας καθορίζει και τα επίπεδα πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών. Η συστηματική φυτοφαγία αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν στον οργανισμό σημαντικές ελλείψεις σε: Απαραίτητα αμινοξέα (λυσίνη, μεθειονίνη, κυστίνη) Σίδηρος (αύξηση απορρόφησης με την παρουσία βιταμίνης C) Ασβέστιο Βιταμίνες – Μέταλλα (βιταμίνη B12, ψευδάργυρος,

6 Γάλα και προϊόντα δημητριακών (ρυζόγαλο, ζυμαρικά με γάλα και τυρί, δημητριακά με γάλα και τυρί, σάντουιτς ολική με τυρί) Γάλα και όσπρια (όσπρια με τυρί ή γιαούρτι) Προϊόντα σιτηρών με όσπρια (Σταρένιο ψωμί και φασόλια, τορτίγιας από καλαμπόκι και φασόλια, ρεβιθόσουπα και φρυγανιές, ψωμί με φυστικοβούτυρο) Συνδυασμοί τροφίμων για αλληλεπίδραση πρωτεϊνών:

7 Οδηγίες για ένα διατροφικά ισορροπημένο διαιτολόγιο για φυτοφάγους 3-5 μερίδες δημητριακών σιτηρών 2-3 μερίδες οσπρίων, ξηρών καρπών ή σπόρων 4-5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών 2 μερίδων γαλακτοκομικών ή προϊόντων σόγιας Μια μικρή ποσότητα φυτικών ελαίων


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google