Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying

3 Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό ή εξαναγκασμού. Αυτή συνεπάγεται περιοδικά επαναλαμβανόμενες πράξεις που σκοπό έχουν την επιβολή ενός ατόμου ή μιας ομάδας πάνω σε ένα άλλο άτομο ή ομάδα, επομένως μια «ανισορροπία δυνάμεων». Η εν λόγω ανισορροπία μπορεί να είναι κοινωνική ή/και σωματική. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.

4 Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός! Ο σχολικός εκφοβισμός παράγεται από παιδιά τα οποία κοροϊδεύουν τους συμμαθητές τους ή τους χτυπάνε και τους βιάζουν.

5 Τα είδη του σχολικού εκφοβισμού! Το νταηλίκι αποτελείται από τρία βασικά είδη κακοποίησης – συναισθηματική, λεκτική και σωματική. Συνήθως, πρόκειται για ανεπαίσθητες μεθόδους εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση. Το νταηλίκι κυμαίνεται από την απλή μορφή εκφοβισμού σε πιο σύνθετες μορφές, στις οποίες ο νταής ενδέχεται να έχει έναν η περισσότερους φίλους που μπορεί να φαίνεται να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον «αρχι-νταή» στις δραστηριότητές του. Το νταηλίκι στο σχολικό ή εργασιακό χώρο αναφέρεται και ως ομότιμη κακοποίηση. Το νταηλίκι μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό περιλαμβάνει το σχολείο,το στρατό, την οικογένεια, το χώρο εργασίας, το σπίτι και τις γειτονιές.. Ο εκφοβισμός είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κοινωνικών τάξεων και ακόμη και μεταξύ χωρών (υπερβολική εθνικοφροσύνη).

6

7 Γιατί δημιουργείται η σχολική βία! Η σχολική βία δημιουργείται συνήθως για τα ρούχα, το σώμα, την οικογένεια ή το φύλλο.

8

9 Πώς μπορούμε να τον αποφύγουμε!!! Όταν ένα παιδί πέφτει θύμα βίας πρέπει να το λέει σε κάποιον μεγαλύτερο. Όταν βλέπεις κάποιον που είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού πρέπει να τον βοηθήσεις να το ξεπεράσει.

10 Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για αυτό!!! Οι μεγάλοι πρέπει να επέμβουν μιλώντας με τους δασκάλους για να ανατρέψουν τον σχολικό εκφοβισμό.

11 Οι ειδήσεις μιλάνε για το >

12 Όταν κυριαρχεί το άδικο! Όταν όλοι σε κοροϊδεύουν μη το βάλεις κάτω και πας σε μια γωνία να κλάψεις γιατί αυτό θέλουν, αντίδρασε και βγάλε τη στενοχώρια σου αντιμιλώντας τους!!!

13

14 Πάρε κι εσύ μέρος στον αγώνα Βοήθησε κι εσύ στον αγώνα κατά της βίας, γιατί όλα βρίσκονται στα χέρια σου!!!

15

16

17 STOP BULLYING Χριστίνα-Θεοφανία Στρωματιά Βάλια-Μιχαέλα Ρουβά Έλενα Νικολάου Ελληνογερμανική Αγωγή Τάξη Ε΄7 Αθήνα 2015


Κατέβασμα ppt "Ο σχολικός εκφοβισμός Ομάδα κατά του bullying Ο σχολικός εκφοβισμός στον κόσμο!!! Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google