Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Μία παρουσίαση για τον σχολικό εκφοβισμό !!

2 ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!! Γεια σας ! Παίξτε με κι εμένα άνθρωπος είμαι κι εγώ απλός από μια άλλη χώρα του πλανήτη μας . Τι επειδή είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορώ να είμαι στην παρέα σας ; Τι σας ενοχλεί πάνω μου το χρώμα , η γλώσσα ή ότι είμαι από άλλη χώρα ; Θα σας άρεζε να ήσασταν στην θέση μου και να μην σας έπαιζε κανένας; ΟΧΙ!! Ένα από αυτά τα παιδιά είμαι κι εγώ. Δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν όπως και σε κανέναν άνθρωπο ή παιδί ! Αυτά είναι τα λόγια ενός παιδιού από άλλη χώρα που δεν το έπαιζαν οι συμμαθητές του επειδή έχει αναπηρία.

3 Σεβασμός στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι . Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να είμαστε φίλοι , γιατί αν ήσουν στη θέση μου θα ένιωθες μόνος . Ε ; Δεν συμφωνείς ; Γι΄αυτό δέξου με σαν φίλο σου για αν είμαστε όλοι καλά.

4

5 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
Ένα παιδί από άλλη χώρα. Το κοροϊδεύουν. Επειδή μπορεί να έχει ένα πρόβλημα. Και επειδή είναι από άλλη χώρα . Δεν το παίζουν. Επειδή δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα τους.

6 Να μία ιστορία . Ο Jason είναι ένα παιδί από την Κίνα και έχει ένα ελάττωμα . Είναι εύσωμος . Όλα τα παιδιά τον κοροϊδεύουν , επειδή έχει άλλη θρησκεία , είναι από άλλη φυλή , άλλο χρώμα και δεν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια τους επειδή δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα . Αυτός στεναχωριέται , διότι τον χτυπάνε και όταν γυρνάει σπίτι του λέει στην μαμά του ότι είναι βαμμένος με νερομπογιές . Η μαμά του έκανε παράπονα στον δάσκαλο και μετά από δύο τρεις εβδομάδες τα παιδιά έπαψαν να τον κοροϊδεύουν και να τον χτυπάν και στην γυμναστική έπαιζαν παιχνίδια με λίγο τρέξιμο έτσι ώστε να μπορεί να παίζει κι αυτός . Και να θυμάστε πως όλα τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση .

7 Είσαι παιδί , είμαι παιδί. Είμαι άνθρωπος , είσαι άνθρωπος
Είσαι παιδί , είμαι παιδί. Είμαι άνθρωπος , είσαι άνθρωπος .Πες μου τι το διαφορετικό έχουμε και με ενοχλείς; Μήπως είμαι παράξενος; Όχι ! Αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο εσύ το χρησιμοποιείς σαν όπλο απέναντι μου. Το πρόβλημα όμως που έχω δεν μου στέκεται εμπόδιο να ζω , να υπάρχω , να χαίρομαι . Όλα τα παιδία είμαστε ίδια ,απλώς μερικοί αυτά που έχουν προβλήματα θέλουν να τα κατατάσσουν σε λίστες . Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά παράλληλα είμαστε όλοι ίσοι !!

8 Συνθήματα για τον σχολικό εκφοβισμό!
Σεβαστείτε την διαφορετικότητα! Γίνεται φίλοι με τους γύρω σας ! Βοήθα να ενταχθείς σε άλλες ομάδες! Όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά πάντα ίσοι! Σεβάσου την διαφορετικότητα του συμμαθητή σου! Η βία δεν είναι μαγκιά ! Πες ναι στη φιλία και όχι στην βία !

9 Ερωτήσεις!! Γιατί δεν με βοηθάς να μάθω τα παιχνίδια που παίζετε;
Γιατί δεν με βοηθάς να μάθω λίγα γράμματα από την αλφαβήτα που ξέρετε; Γιατί με κοροϊδεύετε; Θέλω να μου απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Γιατί; Επειδή εσάς δεν θα σας άρεζε καθόλου να γυρνάτε στο σπίτι και να κλείνεστε στο δωμάτιο σας . Γι΄αυτό και μόνο!

10

11 Κοιτάξτε λίγο την εικόνα και πείτε μας τι βλέπετε!!

12 Απάντηση! Στην παραπάνω διαφάνεια σας κάναμε μια ερώτηση. Θα σας πούμε εμείς τι βλέπετε . Βλέπετε ένα παιδί να εκφοβίζει ένα άλλο παιδί .Για δείτε λίγο την άλλη διαφάνεια.

13 Κοιτάξτε πόσο δεμένοι είναι αυτοί οι φίλοι

14 Η προηγούμενη διαφάνεια έδειχνε σχολικό εκφοβισμό ενώ η άλλη που είδατε πριν έδειχνε μόνο φιλία . Παιδιά και άλλα παιδιά από μια άλλη χώρα έπαιζαν μαζί . Εμάς μας αρέσουν ποιο πολύ να βλέπουμε τέτοιες εικόνες και όχι με βία .Σε άλλους αρέσει το αντίθετο . Σας προτείνουμε εσάς που σας αρέσουν οι εικόνες τις βίας να το αλλάξετε γιατί εσείς νομίζετε πουλάτε μαγκιά. Να όμως που ο γονιός του παιδιού που του ασκείτε βία θα έρθει και θα πάει στον διευθυντή του σχολείου . Τότε τι θα κάνετε ;

15

16

17 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας ! Ελπίζουμε να σας άρεσε !!


Κατέβασμα ppt "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google