Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

2 Έννοια “To τουριστικό animation αφορά στον συνδυασμό της άθλησης και ψυχαγωγίας των τουριστών. Ως animation ορίζεται η απασχόληση και διασκέδαση των συμμετεχόντων σε ένα ταξίδι στον τόπο διακοπών”

3 Οφέλη τουριστικού animation
Για τον τουρίστα-καταναλωτή: --Εντατικοποίηση των βιωμάτων που θα αποκτήσει από διακοπές. --Θετικές επιδράσεις της κινητικής αναψυχής. Για την ξενοδοχειακή μονάδα: --Εμπλουτισμός υπηρεσιών και αναβάθμιση αξίας απόλαυσης διακοπών. --Ενίσχυση κύρους και ανταγωνιστικότητας. --Προσέλκυση τουριστών υψηλότερων εισοδημάτων.

4 Ανάπτυξη τουριστικού animation
Στην Ελλάδα βιβλιογραφικά έχουν καταγραφεί τα εξής: --Οι γεωγραφικές περιοχές που αναπτύσσεται είναι κυρίως παραθαλάσσιες και συνδέονται αεροπορικώς με τις χώρες προέλευσης των τουριστών. Τέτοιες περιοχές είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική. --Εντούτοις προσφέρεται και σε αστικά κέντρα. --Οι συνηθέστερες υπηρεσίες περιλαμβάνουν προγράμματα εκγύμνασης, beach volley, τένις, γκολφ, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, μασάζ και σάουνα. --Προσφέρονται σε σημαντικό ποσοστό προγράμματα για παιδιά και σε μικρότερο βαθμό για άτομα τρίτης ηλικίας.


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google